Rekonsiliasi lan Pendhidhikan ing Bosnia lan Herzegovina: Saka Segregasi menyang Perdamaian Berkelanjutan

Buku Anyar

Rekonsiliasi lan Pendhidhikan ing Bosnia lan Herzegovina: Saka Segregasi menyang Perdamaian Berkelanjutan

Babagan Author: Eleonora Emkic
Penerbit / Tanggal:
Springer / 2018
[icon name = "share" class = "" unprefixed_class = ""] bukak Springer kanggo informasi luwih lengkap lan tuku

  • Penting kanggo pendidik sing nyumbang rencana jangka panjang kanggo sistem pendhidhikan ing negara-negara pasca konflik
  • Langkah-langkah konkrit babagan cara nggabungake nilai-nilai pendhidhikan perdamaian menyang sistem pendhidhikan formal lan menyang masarakat sing luwih akeh
  • Penting kanggo kabeh pihak sing melu pendidikan ing tingkat nasional ing lingkungan pasca konflik

Rong dekade sawise perang, Bosnia lan Herzegovina (BiH) isih ngadhepi identitas nasional sing ringkih lan pamisahan etnis lan agama sing luwih ngalangi negara kasebut supaya bisa nggayuh perdamaian lan pembangunan sing berkelanjutan. Sistem pendhidhikan uga diperang miturut garis etnis lan agama. Panliten iki mbahas babagan riset babagan tantangan sing wis diadhepi BiH babagan transformasi perdamaian; babagan hubungan antara sistem pendidikan saiki lan pangembangan perdamaian berkelanjutan ing BiH; uga kanggo mangsuli carane nggayuh perdamaian positif lan berkelanjutan ing BiH liwat pendhidhikan perdamaian. Kanggo nawakake kerangka kerja perdamaian, panelitian kasebut nawakake analisis peran program pendhidhikan lan pendhidhikan (formal lan non-formal) ing nggawe identitas etnis lan koeksistensi damai ing BiH wiwit Kekaisaran Ottoman nganti saiki. Panliten kasebut gumantung karo wawancara karo para pemangku kepentingan saka BiH babagan kesenjangan ing proses perdamaian, sistem pendhidhikan lan saran kanggo perbaikan.

1 Komentar

Nggabungake diskusi ...