Mromosiaken Bidang Pendidikan Perdamaian: Ringkesan Diskusi

Yayasan El-Hibri Bebungah Hadiah Pendhidhikan Damai, 3 Oktober 2013

Klik ing kene kanggo ndownload PDF laporan iki.

Ing ngisor iki minangka ringkesan diskusi ing antarane rolas ahli babagan perdamaian karo staf Yayasan El-Hibri. Diskusi fokus ing rong pitakonan utama:

  • Kepiye kahanan bidhang pendhidhikan perdamaian ing AS lan internasional? Gegayutan karo pitakonan iki, kita uga mbahas babagan pengaruh media sosial ing lapangan.
  • Kepiye kita ngerti manawa pendhidhikan perdamaian nggawe bedane?

Nindakake aturan Chatham House, kita ora menehi komentar babagan diskusi kasebut marang wong tartamtu.

Negara Bidang Pendidikan Perdamaian

Para pembahas ngenali sawetara tantangan sing ana gandhengane karo lapangan, kanthi akeh sing setuju yen "institusionalisasi" pendidikan perdamaian - yaiku, nggabungake kurikulum pendhidhikan perdamaian lan metode menyang lingkungan sekolah resmi - minangka sing paling gedhe. Dadi luwih angel amarga lingkungan sekolah beda-beda beda ing macem-macem komunitas ing negara tartamtu lan saka negara menyang negara liyane. Kita kudu fleksibel mikir kepiye cara nemtokake pendhidhikan perdamaian lan pedagogi, lan kudu dielingi, kaya sing diandharake salah sawijining peserta, manawa "konteks luwih penting tinimbang konten."

Nggabungake Pendidikan Perdamaian ing Sekolah: Penting kanggo institusionalisasi, ujare salah sawijining peserta, yaiku pelatihan guru. Nalika saiki wis ana akeh bahan kurikuler, panggunaan gumantung saka "pangiriman guru" sing efektif. Guru asring makarya kanthi kahanan kang ora ngepenakke lan sawetara nganggep mulang kurikulum anyar minangka nambah beban kerja. Tantangane yaiku mbantu dheweke nggabungake kurikulum lan cara anyar menyang apa sing wis diwulangake. Siji peserta menehi conto dhukungan sing diwenehake dening Endowmen Nasional kanggo Humaniora kanggo program latihan musim panas telung minggu kanggo para guru supaya bisa trampil ngirim kurikulum pendhidhikan perdamaian. Nanging, minangka salah sawijining peserta nyathet, program kasebut bisa uga ora ana gandhengane karo guru ing sekolah sing berjuang yen bocah angel ngerteni maca lan katrampilan dhasar liyane.

Pendhidhik bisa ditrapake kanthi skala masalah sing ana gandhengane karo masalah perdamaian lan manajemen konflik, lan dheweke butuh pitulung kanggo ngembangake kosa kata sing cocog kanggo ngrembug. Kita kudu komunikasi luwih apik karo guru babagan pendhidhikan perdamaian kasebut, kalebu ngewangi dheweke ngerti manawa tingkah laku dhewe bisa dadi model praktik paling apik kanggo manajemen konflik lan jagad iki ora ana ing kahanan krisis sing ora bisa ditebus. Alangan liyane kanggo mbangun bidang pendhidhikan perdamaian yaiku wedi dening para mahasiswa yen spesialisasine pendidikan perdamaian dudu strategi sing menang kanggo kerja, lan warga sing percaya yen nggunakake kekuwatan minangka siji-sijine cara kanggo njaga keamanan negara.

Ing sesambungan kasebut, salah sawijining peserta nyathet yen kita kudu netepake luwih akeh apa sing kita maksud karo istilah kasebut, "pendhidhikan perdamaian." Saiki ana fokus ing bullying ing sekolah lan setelan liyane. Curricula ngatasi masalah liyane sing penting kanggo pendhidhikan perdamaian - hak asasi manungsa, hukum internasional, kesetaraan gender, pembangunan berkelanjutan, perubahan iklim lan liya-liyane - minangka poin mlebu liyane. Siji peserta nyathet pentinge nyisipake perspektif saka pendhidhikan perdamaian menyang macem-macem disiplin akademik, kalebu ekonomi, biologi, neurosains, lan liya-liyane. Pendapat liyane menehi conto kanggo menehi conto prilaku para pimpinan dunya sing ngasilake asil positif liwat mediasi kanggo mungkasi utawa ngowahi konflik.

Peserta liyane ngrembug pentinge menilai kepiye pendhidhikan perdamaian bisa dilebokake gegayutan karo standar kurikulum inti ing macem-macem negara bagian ing AS. Iki aturan carane guru lan kepala sekolah ngatur gaweyane. Nalika fokus ing konten iku penting, salah sawijining peserta saka Selandia Anyar nyathet manawa pendhidhikan perdamaian sukses diintegrasi menyang sekolah ing negara kasebut kanthi ora mung menehi alamat opo arep diwulang nanging kanthi menehi bukti marang guru, pangurus, dewan sekolah, wong tuwa lan perguruan tinggi babagan kepiye pendhidhikan perdamaian kanthi efektif bisa ngowahi iklim ing sekolah. Helen Clark, Administrator UNDP lan mantan perdana menteri Selandia Baru, minangka sumber daya integrasi sekolah.

Program Pendidikan Perdamaian Tingkat Komunitas: Diskusi uga fokus marang pentinge pendhidhikan perdamaian ing lingkungan masarakat. Sawetara peserta nyathet ekspansi aktivitas komunitas "dhasar" kanthi cepet sing nyengkuyung pendhidhikan perdamaian nanging diarani liya. Iki kalebu wiwit program sekolah, kayata ing wilayah Washington, DC sing diarani "Aman Streets for Kids," nganti kegiyatan sing disponsori dening Pramuka Prawan lan klompok sing padha sing ngembangake ilmu lan katrampilan sing ana gandhengane karo manajemen konflik, hak asasi manungsa, ngurmati keragaman lsp.

Pangowahan Tingkat Kebijakan: Nalika pendhidhikan perdamaian ing tingkat komunitas saya maju, sawetara prekara iki kagambar ing level kabijakan. Pendhidhikan perdamaian, ujar salah sawijining peserta, kudu dipromosekake kanthi luwih efektif ing organisasi lan institusi utama sing nggawe inovasi inovasi ing pendidikan - serikat guru sing berpengaruh, Asosiasi Pendidikan Nasional, Asosiasi Nasional Sekolah Menengah Sekolah Menengah lan organisasi sing padha. Nggawe hubungan pribadi karo sing nggawe kebijakan iku penting, ujare salah sawijining peserta. Dheweke nggambarake proses pertemuan karo para produsen kebijakan kaping pirang-pirang kanggo mbantu mbayangake alternatif senjata nuklir sing bisa digunakake.

Ngelingi owah-owahan umum ing opini publik AS nglawan panggunaan kekerasan, sawise negara kasebut wis perang luwih saka sepuluh taun, peserta ujar manawa kita kudu takon ing awake dhewe, "Kepiye cara kita nggunakake kesempatan iki?" Dheweke ngamati manawa Gandhi lan Confucius padha-padha ujar manawa kunci sukses disiapake nalika ana kesempatan. Kita kudu luwih fokus marang pamirsa sing target, lan golek sekutu kanthi minat sing padha, kayata aktivis hak asasi manungsa lan organisasi.

Peran Media Sosial lan Budaya: Ana akeh diskusi babagan pengaruh media sosial babagan pendhidhikan perdamaian. Siji peserta nyathet manawa nuduhake "kesempatan sing luar biasa" kanggo komunikasi karo akeh wong, utamane para mudha, kanthi instan lan regane murah. Siji peserta nunjukake manawa para guru umume seneng kesempatan kanggo nggabungake media sosial ing kelas amarga bisa mlebu teknologi sing siswa wis fokus banget.

Sawetara peserta ngrembug babagan antarmuka media sosial lan budaya. Organisasi Hip Hop lan Politik nggunakake musik lan video kanggo ngresiki pesen menyang komunitas Ireng. Bocah-bocah umur sepuluh taun ing Washington DC lan Istanbul ngrungokake band sing padha sing dikirimake dening Internet lan platform seluler. Pena pen wis berkembang dadi blogger video sing komunikasi kanthi lisan lan visual. Panggunaan foto lan gambar video bisa nambah kemampuan kita komunikasi, sing ujar salah sawijining peserta, kenapa Facebook dadi akeh banget dibandhingake karo media sosial liyane.

Nanging, sing jelas, media sosial uga duwe sisih peteng lan bisa digunakake kanggo bullying, kanggo njaga stereotipe lan mecut kekerasan. Ing sidang Kongres ing taun 1969, tuan rumah TV Pak Rogers ngeluh babagan pengaruh kartun nalika ngirim gambar kekerasan menyang pamaca lan pamirso enom. Saiki, game video nuduhake tantangan sing padha ing skala sing luwih gedhe. Media sosial bisa matesi interaksi pasuryan ing antarane lan ing antarane manungsa lan bisa nyebabake apa sing diandharake salah sawijining peserta minangka "kelumpuhan lan ora aktif." Nanging, ana liyane sing ujar, "Media sosial durung ngowahi sapa sejatine manungsa minangka manungsa. Kita nggawe piranti sing mbantu kita nyebutake lan ngaktifake bawaan ing awake dhewe. Iki bisa digunakake kanthi cara sing positif lan uga negatif. " Ngelingi conto sing positif, sawijining peserta nggambarake pasangan Israel sing ngirim pesen Facebook positif babagan wong Iran sing ditemokake karo reaksi positif saka wong-wong Iran.

Peserta liyane nyathet manawa media sosial wis akeh nggedhekake jangkauan komunikasi manungsa, nanging umume isih sipate cethek. Pambrontakan Arab pungkasan wis nunjukake manawa media sosial bisa mbantu mobilisasi para demonstran kanggo nggulingake para diktator, nanging dheweke ora minangka substitusi kanggo akuisisi katrampilan lan pengalaman sing penting kanggo pambangunan gerakan sosial lan politik sing nyengkuyung kemajuan sing berkelanjutan, sanajan media sosial bisa dadi penting kanggo ngewangi pihak lan aktor sing beda kanggo koordinasi pakaryane.

Kangge, minangka salah sawijining peserta nyathet, pedagogi pendhidhikan perdamaian durung entuk teknologi anyar. Teknologi, jarene, sejatine yaiku babagan komunikasi, lan kita kudu nglakoni pengamatan Elise Boulding sing, "Kita ora bisa nggawe donya sing beda kajaba bisa mbayangake." Peserta liyane nggambarake kepiye dheweke njaluk siswa enom supaya "nyipta masa depan" kanthi mbayangake kaya apa jagad iki nalika umure padha, lan banjur mbahas babagan mbahas cara nggawe masa depan kasebut wiwit saiki. Siji peserta nuduhake pelajaran sing dipelajari saka kursus pedagogi perdamaian on-line sing diwulangake, nanging nyathet manawa kalebu unsur-unsur penting kanggo nggabungake para siswa, kalebu obrolan telpon wajib utawa interaksi langsung saka kopi.

Katrangan pambiji

Sawise suwe, diskusi babagan pambiji pengaruh pendhidhikan perdamaian diwatesi. Sawetara peserta nyathet yen iki angel nanging ora mokal. Analisis pengaruh, siji sing mbantah, kudu adhedhasar ora mung karo metrik kuantitatif nanging uga informasi kualitatif. Kanthi ningkatake neurosains minangka lapangan lan nambah akses menyang alat pangumpulan data lan komputasi sing kuat banget, potensial kanggo menilai pengaruh pendhidhikan perdamaian lan ngirimake pengaruh positif gedhe banget.

Dadi pisanan komentar

Nggabungake diskusi ...