Tanduran 10,000 Wit Moringa lan nyebar wiji pendhidhikan perdamaian ing SE Asia

Tanggal 12 Juli 2021, ing Pusat Pendidikan Perdamaian Manipur (CFPEM) (India) ngluncurake kampanye nandur luwih saka 10,000 wit moringa ing Asia Tenggara. Leban Serto, pelamar, nyedhiyakake upaya kanggo Kampanye Global kanggo Pendidikan Perdamaian (GCPE). Leban minangka peserta Konferensi Bandhing Hague ing 1999 nalika GCPE diluncurake.

Nalika diluncurake, Leban Serto nyathet manawa World terus ngadhepi macem-macem ancaman, kalebu perubahan iklim - lan pendhidhikan perdamaian saiki dibutuhake luwih saka sadurunge amarga kelestarian lingkungan lan perdamaian ana gandhengane. Dheweke uga nyathet manawa aktif melu komunitas lokal lan nyengkuyung tuwuh wit Moringa minangka salah sawijining cara sederhana kanggo ngatasi masalah konflik ing Asia Tenggara. Leban Serto ngembangake piwulang babagan perdamaian lan non-kekerasan sing nggabungake wit Moringa.

Luwih saka 1000 wiji wis dikirim menyang kolega ing tangga teparo Myanmar. Rincian lengkap babagan inisiatif, lan cara anggota GCPE bisa melu, bakal enggal dituduhake. Rencana kanggo ngluncurake kampanye sing padha ing Afrika uga dirembug.

Kita dihormati CFPEM wis nyedhiyakake inisiatif iki kanggo GCPE lan ngarep-arep bisa mbantu nyebar tuwuhing Pohon Moringa ing saindenging jagad.

Inisiatif kasebut didhukung dening tim penasihat kalebu: Mariana Price (Afrika Selatan); Hazimi Dibok (Malaysia); Desuup Rixin (Bhutan); Aien Amri (India); Chen Khongsai (Israel); Lulu (Myanmar); Joanne SP Chan (Malaysia); John Tilji (Kenya); lan Tony Jenkins (USA). Kampanye kasebut dikelola dening tim kerja, kalebu: Pinao Mate, Bidaylaxmi Ningthoujam, Ko War Hring, Steward L Kom, Wanglalkhup Aimol ', lan Leban Serto.

1 Trackback / Pingback

  1. Kampanye Shine Africa diluncurake: nandur wit Moringa lan ningkatake kesadaran pendidikan perdamaian - Kampanye Global kanggo Pendidikan Perdamaian

Nggabungake diskusi ...