Apa beasiswa perdamaian layak digayuh?

Fellows Peace Rotary wiwit saling mulang babagan spesialisasi masing-masing ing lapangan perdamaian. (Foto: Dhruti Shah - BBC)

(Dipunbabar saking: BBC News - Pendidikan Global. 29 Juni 2017)

Miturut Dhruti Shah

"Apa, ditarik, lan ngomong babagan perdamaian! Aku sengit karo tembung iki. ” Lan, ing Undhang-undhang Salah, Adegan Siji, Tybalt, "Pangeran Kucing" sing kasar ing Williamo Shakespeare, Romeo lan Juliet miwiti gelut sing bisa uga bisa dihindari.

Wartawan sing duwe pengalaman luwih saka 13 taun kalebu crita teror, panganiaya, nekani penyelidikan, nindakake korban mati lan fokus ing bidang "jurnalisme trauma" sing muncul, ana sawijining taun kepungkur nalika aku siyap mundur lan nyilem ing jagad perdamaian lan konflik, sing nyebabake kabeh crito sing dakkandhakake.

Dadi awal taun iki, aku entuk cuti suwene telung wulan kanggo melu patemon perdamaian Rotary International ing Universitas Chulalongkorn, ing Thailand.

Iki minangka program pangembangan profesional kanggo buruh karier sing kepengin ngerti teknik perdamaian lan sinau konflik-resolusi.

Sèket wong saka saindenging jagad iki dipilih dadi beasiswa sing dibiayai taun iki, sawise proses wawancara praupan kanthi praupan loro lan sistem aplikasi kertas sing dawa.

Artikel sing wis dakkirim Sejarah Sejarah BBC sawetara taun sadurunge, kenapa masarakat ngrusak warisan budaya, wis nyebabake minat nyata ing politik identitas.

Rusak situs warisan Palmyra, ing Suriah, lan Nimrud, ing Irak, kapentingan nyata - kepiye kita tekan titik nalika monumen diserang lan kenapa?

Telung wulan aku bakal ditliti kanggo mriksa Taliban ngrusak Buddha Bamiyan ing Afghanistan, ing taun 2001, peran sing ditindakake media lan pelajaran kanggo mbesuk.

Kursus studi perdamaian lan konflik ditawakake ing universitas lan pusat pendidikan ing saindenging jagad - minangka subjek sing populer.

Ing taun 1948, peacemakerawan Gladys Muir nggawe program sing dipercaya minangka program sarjana kaping pisanan ing studi perdamaian, ing Manchester College, Indiana, ing AS.

Akeh program

Panelusuran online kanthi cepet kanggo "beasiswa perdamaian" ndadekake akeh kesempatan ing jagad iki.

King's College London saiki nawakake beasiswa kanggo Wanita Afrika, Nalika Institut Perdamaian Amerika Serikat uga duwe skema.

Persahabatan perdamaian sing aku daftarkan nampa $ 3.4 juta (£ 2.6m) saka Yayasan Rotary saben taun, sanajan biaya operasional luwih saka iku.

Presiden Rotary International John Germ ujar manawa organisasi kasebut investasi ing program persekutuan amarga menehi siswa "alat, kanggo digunakake lan terus - kanggo mbangun jagad pangarep-arep lan perdamaian kanggo kita kabeh".

Yayasan kasebut uga menehi dana kursus master ing pusat perdamaian ing Tokyo, Uppsala, North Carolina, Brisbane lan Bradford, nanging pusat ing Bangkok saiki dadi siji-sijine hosting sertifikat karir pertengahan iki.

Nganggo rong kohort nganti 25 taun, kelas kasebut kuat lan bisa digunakake kanthi mandhiri.

23 kanca sakelasku teka saka 17 negara sing beda-beda lan macem-macem latar belakang - petani, konsultan pembangunan, dosen ahli hukum, aktivis hak wanita, pejabat pamrentah lan wong sing duwe pengalaman ing Perserikatan Bangsa-Bangsa lan LSM skala cilik - kabeh padha tujuan kanggo ngembangake pengalaman ing bidang iki lan sinau saka saben liyane.

Kita kudu urip bebarengan ing akomodasi universitas sing padha lan nglampahi akeh wektu bebarengan.

Nanging, minangka kanca sakelas AS, Travis Burke, konsultan sing duwe pengalaman ing Afghanistan, Somalia lan Ukraina, ujar: "Nilai swara lan pikiran sing beda ora bisa diremehake nalika ngatasi masalah utama kasebut."

Kursus perdamaian Thailand khusus iki diwiwiti dadi pilot ing taun 2005.

Wiwit saiki wis diwiwiti, ngasilake 203 pria lan 220 alumni perdamaian wanita saka 78 negara.

Saben kohort mlaku ing plancongan domestik lan internasional.

Kelas 22 ngunjungi Chiang Rai, ing sisih lor Thailand, kanggo mriksa gelut nglawan Kali Mekong.

Banjur kita lelungan menyang Sri Lanka kanggo ndeleng akibat saka perang saudara, sing meh ngrusak negara kasebut.

Wong-wong ing kabeh pihak, wiwit saka desa nganti nelayan nganti staf militer nganti pejabat pamrentah, kabeh pengin nuduhake pengalaman.

Dosen kursus kalebu pengacara, biksu Buddha lan aktivis perdamaian.

Persahabatan kasebut uga nggunakake jaringan alumni minangka sumber - dadi sapa sing ngerti kanca sakelasku sing bakal bali ing Thailand mengko kanggo menehi keahliane.

Perang modern

Kita mriksa pendekatan militer, peran crita lan media, kepiye wanita integral karo perdamaian, mediasi lan hak asasi manungsa, ing modul sing wis ditemtokake.

Nanging jagad iki terus maju, lan perang cyber dadi norma.

Wakil sutradara nambah masalah babagan disinformasi lan peran media lan teknologi palsu kanggo ngalangi perdamaian, wakil direktur Vitoon Viriyasakultorn ujar manawa pangowahan kurikulum mesthi wae ditindakake.

"Uga lingkungan politik sing ganti lan masalah sing muncul ing saindenging jagad, saiki wayahe pas kanggo maneh program kasebut supaya luwih apik lan responsif tumrap lingkungan lan teknologi sing ganti," ujare.

Kanggo sawetara kanca sakelas, beasiswa kasebut wis nyebabake pangowahan.

Dan Noel Odaba, sing mulang hubungan internasional ing Universitas Internasional Amerika Serikat Afrika, ing Nairobi, nggunakake katrampilan sing dipelajari kanggo mbantu para pemudha ing wilayah kumuh kanggo sinau cara ngrampungake konflik.

Sharada Jnawali, saka Kathmandu, duwe pengalaman 15 taun ing bidang pangembangan.

Kanggo dheweke, program kasebut nyedhiyakake blumbang jaringan langsung lan sawetara alat teoritis kanggo nglengkapi pengalaman praktis sing wis dikumpulake, dene Jill Mann, aktivis perdamaian saka Leeds, ujar manawa dheweke mikir maneh babagan carane masarakat nyedhaki perdamaian lan konflik.

Mungkin mengko kita bakal nemokake tembung Benvolio, mitra Tybalt ing Romeo lan Juliet, bakal luwih akeh pengaruh ing jagad sing konflik dadi dominasi agenda warta: "Aku tetep njaga perdamaian: pasang pedhangmu, Utawa ngaturake wong-wong iki pisah karo aku. ”

Tindakake Dhruti Shah ing Twitter: @dhrutishah

(Bukak artikel asli)

Dadi pisanan komentar

Nggabungake diskusi ...