Pelajaran Perdamaian saka saindenging jagad

Pelajaran Perdamaian saka saindenging jagad

Andrea S. Libresco & Jeannette Balantic, rekan editor. Diprodhuksi dening Hague Appeal for Peace ing Kerjasama karo Komite Penasihat Internasional Kampanye Global kanggo Pendidikan Perdamaian.

Pambuka

Pelajaran Perdamaian saka saindenging jagadPendhidhikan perdamaian minangka proses partisipatif sing komprehensif lan holistik sing nyakup piwulang lan sinau babagan lan babagan hak asasi manungsa, non-kekerasan, keadilan sosial lan ekonomi, kesetaraan gender, kelestarian lingkungan, pelucutan senjata, hukum internasional, keamanan manungsa lan praktik perdamaian tradisional.

Kumpulan piwelas nembelas iki, saka Albania, Kamboja, Filipina, Kenya, India, Nepal, AS, Catalunya (Spanyol) lan Afrika Selatan, didhasarake ing agenda Hague kanggo Perdamaian lan Kehakiman kanggo Abad 21 (UN Ref. A / 54 / 98) Dheweke kudu bisa diadopsi lan bisa adaptasi karo budaya apa wae lan bakal stimulasi nilai lan katrampilan kanggo budaya perdamaian. Kalebu saran pedoman babagan cara nggawe pelajaran perdamaian.

Buku Pelajaran Perdamaian 144 kaca nderek publikasi sadurunge, sing kalorone kasedhiya kanthi online: Sinau Mungkasi Perang: Memulang Menyang Budaya Perdamaian, dening B. Reardon lan A. Cabezudo lan Pendhidhikan Perdamaian lan Disarmament, ngganti pola pikir kanggo njaga ngilangi tangan cilik, Gloria Levitas, editor.

Pambuka Konseptual babagan Piwulang

Betty A. Reardon

"Pelajaran Perdamaian saka Seluruh Dunia" minangka woh pendhidhikan perdamaian ing kabeh wilayah ing donya, sing disumbangake dening pendidik sing ana gandhengane karo Kampanye Global kanggo Pendidikan Perdamaian. Kaya sinau sadurunge kanggo Mungkasi Perang, sumber piwulang awal sing diprodhuksi dening Kampanye, struktur konseptual "Pelajaran Perdamaian" didhasarake karo papat strand sing diatur saka Agenda Hague kanggo Perdamaian lan Kehakiman kanggo Abad 21. Dadi, papat pelajaran ditampilake ing sangisore patang untaian kasebut.

Basis konseptual Sinau Mungkasi Perang² wis dijlentrehake ing Buku 1 sumber kasebut. Iki uga ditrapake kanggo sumber daya iki, lan kita ngajak para pendhidhik nggunakake "Pelajaran Perdamaian" supaya konsultasi nyiyapake nggunakake unit pengajaran kasebut ing kelas.

"Pelajaran Perdamaian" dikatutake minangka sing dibutuhake banget lan njaluk tambahan kanggo Buku 2 Sinau Mbusak Perang sing kalebu pelajaran kanggo sekolah dhasar lan menengah. Piwulang ing kene minangka tambahan kanggo sing ditawakake kanggo tingkat menengah, sing kudu ana bahan pengajaran sing luwih akeh lan beda-beda. Nanging, Kampanye kasebut isih tetep negesake manawa pendhidhikan perdamaian bisa lan kudu diwenehake ing kabeh level kelas kanthi pendekatan pangembangan.

Salah sawijining tujuan utama pendhidhikan perdamaian yaiku nyiapake para peserta supaya melu aktif ing upaya ngatasi kekerasan lan ketidakadilan sing dadi ciri budaya perang saiki, kanthi nindakake pamikiran kreatif lan inovatif sing bisa nuntun tumindak warga lan kabijakan publik tumrap ngilangi perang lan evolusi budaya perdamaian. Agenda Den Haag kanggo Perdamaian lan Kehakiman kanggo Abad 21 ngemot sèket proposal kanggo tumindak lan kabijakan, sing digandhengake, bisa mindhah jagad iki ing pungkasan perang lan wiwitane budaya perdamaian. Saben proposal kasebut minangka langkah diskriminasi sing bakal nyuda panganiaya, lan entuk upaya ngupayakake dhewe. Nanging, kekuwatan Agenda kasebut ana ing sesambungan komplementer sing ngiyatake lan nguatake saben proposal kanggo nggawe pangowahan sing dibutuhake ing sistem internasional sing bisa mindhah saka sistem perang menyang sistem perdamaian.

Langkah sèket diatur ing 4 untaian konseptual utama. Saben langkah minangka subconcept saka kategori pengorganisasian lan minangka komponen penting saka target sing diartikulasekake ing untai. Kaya usulan individu, untaian konseptual kasebut gegandhengan - nggawe "Agenda" minangka pendekatan sing komprehensif lan holistik kanggo tugas ngilangi institusi perang. Pendekatan konseptual - prinsip pengorganisasian inti lan ide kanggo pangowahan – iku penting kanggo pangowahan sistem. Amarga ngganti saka sistem militer sing akeh bersenjata konflik internasional lan ngrampungake masalah dadi salah sawijining kekerasan lan keadilan minangka tugas rumit; mbutuhake pamikiran holistik lan langkah-langkah sing komprehensif. Dadi, pendhidhikan perdamaian ngupayakake ngasilake kemampuan mikir kanthi konseptual lan komprehensif. Muga-muga wong-wong sing nggunakake piwulang kasebut bakal ngupayakake ngetrapake kanthi cara sing takon babagan strand sing ana gandhengane lan kepiye untunge ana gandhengane, supaya para siswa duwe pengalaman mikir kaya ngono.

Strand pertama lan dhasar, Oyot perang / budaya perdamaian nyelehake sewelas tujuan normatif khusus sing ndadekake kita nemokake akar kekerasan lan ketidakadilan lan nggawe sistem nilai sing kondusif kanggo budaya perdamaian.

Strand 2 ing Kamanungsan Internasional lan Hak Asasi Manusia Ukum njaluk patbelas langkah ukum lan kelembagaan sing bakal menehi dhasar ukum kanggo mujudake budaya nilai perdamaian, njamin nyingkirake sebab-sebab utama perang liwat standar internasional kanggo nyegah ketidakadilan, nglindhungi martabat manungsa lan menehi cara legal tinimbang konflik bersenjata, lan nyebabake ngilangi ukum kanggo kabeh sing kalebu sistem perang.

Untai katelu, Nyegah, Résolusi lan Transformasi Konflik Kuat narik kawigaten kasunyatan manawa konflik kasebut ora kudu kasar, lan ngusulake patbelas langkah sing bisa nggawe konflik kanthi konstruktif tanpa nyebabake wong liya sing ora pasulayan. Iki nuduhake proses sing nggampangake lan nguatake langkah-langkah hukum sing bisa nyegah lan pungkasane ngilangi perang.

Serat 4, Disarmament lan Keamanan ngusulake cara alat lan mekanisme perang bisa disingkirake kanthi cara sistematis lan komplementer kanggo pelucutan senjata lan demiliterisasi kanthi ngilangi alangan-alangan sing diwenehake pasukan militer kanggo ukum internasional, hak asasi manungsa, resolusi konflik tanpa kekerasan lan kabeh nilai-nilai sing bakal ngaktifake kita urip ing budaya tentrem.

Muga-muga para pandhidhik sing nggunakake Pelajaran Perdamaian bakal nyinaoni Agenda Den Haag lan nyiapake kanggo ngenalake siswa marang konsep-konsep kasebut, nggawe langkah-langkah praktis kanggo mujudake lan ngerti sesambungan ing antarane sing bisa nggawe pertimbangan serius babagan penghapusan perang lan tegese nggayuh.

Muga-muga uga, dheweke bakal ngupayakake nggawe piwulangan perdamaian dhewe, sing cocog karo siswa dhewe. Nganti pungkasan iki, kita kalebu ing bagean Sumber Daya Pitakon Sepuluh Pitakon kanggo Mbangun Pelajaran Perdamaian Sampeyan dhewe.

download

  • [icon type = "glyphicon glyphicon-folder-open" color = "# dd3333 ″] Buku Lengkap
  • [icon type = "glyphicon glyphicon-folder-open" color = "# dd3333 ″] Tutup Resolusi Dhuwur

Pelajaran Tambahan Perdamaian saka saindenging jagad

 

1 Trackback / Pingback

  1. 100+ Sumber Daya Pendidikan Online kanggo Perdamaian (lan Keadilan) Online Gratis - Peacebuilding Saben Dina

Nggabungake diskusi ...