Sumberdaya Pendhidhikan Damai: Laporan Kelompok Kerja Damai lan Pendidikan

Ing taun-taun pungkasan, Kelompok Kerja Perdamaian lan Pendidikan (Divisi Psikologi Perdamaian, sing diadegake ing Asosiasi Psikologis Amerika) fokus ing nglumpukake lan nuduhake sumber kanggo mulang babagan perdamaian, konflik, lan kekerasan. Kita wis nindakake kanthi ngembangake bagean Sumber Daya Pendidikan ing situs web Divisi 48, kanthi nggunakake listerv moderat, lan ngatur program kanggo konvensi APA. Sampeyan diundang kanggo ngunjungi Sumber Daya Pendidikan saka Situs web. Ing kana sampeyan bakal nemokake silabus sing dikembangake para pimpinan psikologi perdamaian, saran kanggo mulang babagan perdamaian, presentasi Power Point, garis ceramah, kegiatan kelas, lan sumber daya liyane babagan pendhidhikan perdamaian. Kita terus-terusan golek bahan anyar; dadi yen sampeyan wis ngrancang sing bisa migunani kanggo pendhidhikan perdamaian, kirimake marang aku kanggo dipikirake.

Aku moderat dhaptar pendhidhikan perdamaian sing ngirim informasi babagan sumber pendhidhikan perdamaian menyang anggota dhaptar udakara 2-3 kaping saben wulan. Hubungi aku yen sampeyan pengin ditambahake ing listerv iki. Bagean ing ngisor iki laporan iki nyedhiyakake conto wara-wara listserv sing dikirim menyang anggota ing sawetara wulan pungkasan.

Pengumuman Dhaptar Anyar

Rukun Tentrem

Laporan anyar (9/10/2013) saka Institut Ekonomi lan Perdamaian bisa uga narik minat para pendidik perdamaian. Sampeyan bisa uga migunani banget minangka sumber kanggo guru universitas lan siswa. Laporan 63 kaca, "Pilar Perdamaian," bisa didownload minangka pdf gratis inghttp://visionofhumanity.org/#kaca / warta / 693>.

Ing ngisor iki minangka deskripsi laporan saka kaca 1 Eksekutif
Ringkesan: "Pilar Perdamaian minangka kerangka konseptual anyar kanggo ngerti lan njlentrehake faktor-faktor sing nggawe masarakat sing tentrem. Kerangka kerja iki nemtokake ciri-ciri nasional sing ana gandhengane karo perdamaian lan asale saka proses analisis statistik. ”

Program Studi Perdamaian

Pesen sing diterusake saka David Smith: Ing upaya mbiyantu para pendidik sing menehi saran marang siswa babagan pilihan program sing wis digawe ing blogku 2 kaca sing bisa migunani.

1. Pandhuan Online Program Studi Perdamaian lan Konflik (sarjana lan lulusan)
Iki minangka dhaptar link online kanggo dhaptar programatik perdamaian lan pascasarjana lulusan. Yen sampeyan ngerti pandhuan sing ora kejawab, coba critakake. http://davidjsmithblog.wordpress.com/online-guides-studi-perdamaian-lan-konflik-program resolusi-sarjana-lan-lulusan /

2. Program Studi Perdamaian lan Konflik Universitas Amerika Utara lan Program Inisiatif
Dhaptar iki kalebu 27 kampus komunitas Kanada lan AS sing ndhukung program resolusi perdamaian lan konflik sing ana gandhengane.http://davidjsmithblog.wordpress.com/Amerika Utara-komunitas-kampus-perdamaian-lan-program-konflik-lan-inisiatif /

Manual Nyegah Kekerasan

Associates Pendidikan Hak Asasi Manusia (HREA) ngumumake mbebasake Total Manungsa: Sumber Pembelajaran Pencegahan Kekerasan. "Masa remaja minangka wektu sing cocog kanggo ningkatake sikap lan prilaku sing nyegah kekerasan interpersonal. Human Total minangka sumber pertama sing nyawiji katrampilan urip kanthi pendhidhikan hak asasi manungsa ”ujare Pendhiri lan Penasihat Senior HREA, Felisa Tibbitts, sing nulungi nyiapake rancangan pilot manual kasebut.

Human Total bakal dadi sumber daya sing penting kanggo siswa, pendhidhik lan wong tuwa. Target kanggo wong enom sing umure umur 10 lan 14 taun, manual kasebut mbantu para siswa supaya ngerti polah sing nyengkuyung tumindak kasar. Human Total ngemot 32 rencana pelajaran sing bisa diadaptasi, kalebu cara kanggo ngenali lan ngerti kekerasan ing konteks sosial lan teknik minimalake panganiaya liwat pendhidhikan babagan hak asasi manungsa lan partisipasi aktif ing komunitas kasebut. Manual kasebut uga nduweni cathetan kanggo fasilitator babagan cara nggunakake, alat kanggo nggayuh wong tuwa lan wali, rekomendasi kanggo sumber daya tambahan, lan wolung lampiran kanthi informasi tambahan. Sumber daya kasebut dipandu ing El Salvador lan Kenya.

Total Manungsa: Sumber Pembelajaran Pencegahan Kekerasan saiki kasedhiya ing basa Inggris (PDF) lan bakal kasedhiya uga ing basa Spanyol. Kasedhiya ing:
http://www.hrea.org/resource.php? doc_id = 2155 />.

Pendhidhikan Resolusi Konflik

Sawetara sumber gratis kasedhiya saka Pusat Sumber Daya Masalah Global, Universitas Komunitas Cuyahoga:

Kanggo telung laporan rapat kebijakan ing Pendidikan Resolusi Konflik, Pembelajaran Sosial lan Emosi, Pendidikan Sipil lan Pendidikan Demokrasi, cukup klik laporan saka taun 2007, 2009, lan 2010 sing kasedhiya ing sisih kiwa kaca ing:http://www.creducation.org/cre / global_cre>. Uga ing sisih kiwa kaca kasebut ana tautan menyang Poin Daya lan ringkesan saka 6 Konferensi Internasional babagan Pendidikan Resolusi Konflik sing dadi tuan rumah? Tertarik karo kurikulum 120-jam Koreksi Pemuda Juara-Juara Timur Laut (JCO), 32 jam kasebut ana ing manajemen konflik sing dikoordinasi? Akses gratis ing kene:
http://www.creducation.org/cre / jdo /

Pengin ngakses "Cara manual kanggo akademi sing ngembangake program studi perdamaian lan konflik" sing dikembangake bebarengan? Sampeyan bisa ngakses conto dokumen lan sumber daya saka perguruan tinggi ing saindenging AS. Kaca kasebut dianyari ing wiwitan Agustus kanthi sumber daya tambahan saka Seminar Juni 2013 kanggo akademi lan universitas sing ngembangake program studi perdamaian lan konflik sing dianakake dening Pusat kita kanthi kolaborasi karo David Smith saka Universitas George Mason. Klik ing kene kanggo conto syllabi, survey pasar, lsp: http://www.creducation.org/cre / policymakers_and_admins /katentreman_ngalam_komunitas_colleges

Proyek Anyar

Kelompok Kerja Perdamaian lan Pendidikan nampi saran babagan proyek anyar sing ngetrapake psikologi perdamaian kanggo ndhidhik masarakat supaya tentrem. Mesthi wae, kita uga kepengin golek sukarelawan kanggo memimpin lan melu proyek apa wae. Siji saran anyar yaiku kemungkinan nyumbang kanggo pendhidhikan umum babagan perdamaian, konflik, lan kekerasan kanthi ngembangake kaca Wikipedia lan kursus Wikiversity babagan topik psikologi perdamaian lan psikologi perdamaian. Wikipedia saiki ora duwe kaca psikologi perdamaian, lan Wikiversity ora duwe kursus psikologi perdamaian. Yen sampeyan kepengin gabung karo wong liya ing klompok kerja kanggo nggawe bahan kanggo sumber daya online kasebut, hubungi kula ing [email dilindhungi]

cedhak

Gabung karo Kampanye & bantu kita #SpreadPeaceEd!

Dadi pisanan komentar

Nggabungake diskusi ...