Pendhidhikan Perdamaian minangka Solusi Paling Dhuwur kanggo Masalah Kita (Nagaland, India)

????????????????????????????????????

Ing konteks saiki masarakat Naga ngalami kahanan konflik, para pemudha diarani dadi pambangun perdamaian lan agen perdamaian ing kulawarga lan komunitas kita. Kanthi tujuan nyegah konflik kanthi melu, menehi kekuwatan lan ngaktifake para pemudha dadi pambangun perdamaian, kulawarga Peace Channel kabupaten Kiphire nganakake perayaan budaya lan budaya sedina bubar ing Kampus Sekolah Menengah Saramati, Kiphire, kanthi tema "Pangowahan sing Ngilhami Menuju Dunia Bebas Kekerasan. ”

Ing alamat, Shri. T. Lankonsen Tsanglao, SDO (C) sing menehi kesempatan nalika tamu kasebut nyengkuyung para siswa supaya "teguh" karo sebab lan sabar supaya bisa ngrampungake masarakat. ' Dheweke negesake ora mung tugas para pamimpin administratif, militer, pamrentah sipil utawa pejabat liyane sing nggawa perdamaian nanging dadi kewajiban saben individu kanggo menehi kontribusi lan nggawa solusi lan perdamaian sing tetep ana ing masarakat. Katentreman sing tetep bisa ditindakake kanthi pendhidhikan perdamaian. Dheweke uga ujar manawa ora ana pamrentahan sing apik, asile korupsi lan ketidakadilan lan akibate perdamaian kaganggu lan ora ana pembangunan.

Tamu Kehormatan, Pak AJSebastian, Kepala Sekolah Tinggi Trinity Kiphire, ngajak para siswa supaya sinau turut budaya leluhur supaya bisa ngatasi identitas kita. Budaya lan perdamaian sing ndadekake masarakat ora ana gandhengane karo agama lan wilayah. Waktune wayahe nyengkuyung lan nglestarekake budaya lan nilai-nilai perdamaian lan budaya harmoni.

DSC_0585-300x200Pak Akheto, sekretaris informasi USCC, nyengkuyung lan ing wektu sing padha nantang para siswa supaya maju nyingkirake rasa welas asih lan gabung karo tangan kanggo ningkatake katresnan lan perdamaian ing masarakat. Tentrem bisa ditindakake nalika ngilangi bedane. Wayahe wis siyap kanggo tentrem.

Program dina iki diwiwiti kanthi panyuwunan dening Sedulur Jijo saka Loyola Hr. Sek. Sekolah, Pak ngaturake ucapan utami lan ucapan syukur sing diajokake dening Pak Tsapikyu koordinator Channel Peace Kabupaten Kiphire. Ana luwih saka telung atus pemudha sing melu program kasebut lan janji bakal ngadeg perdamaian.

- Meja Kanal Damai.

Dadi pisanan komentar

Nggabungake diskusi ...