Inisiatif pendhidhikan perdamaian ing Nepal: Ngatasi nilai 'ngrayakake keragaman'

(Dipunbabar saking: JCIE. 24 Mei 2021)

Miturut Raj Kumar Dhungana

Dhungana, RK (2021). Inisiatif pendhidhikan perdamaian ing Nepal: Ngatasi nilai 'ngrayakake keragaman'. Jurnal Masalah Kontemporer ing Pendidikan, 2021, 16 (1), hal.3-22. DOI: https://doi.org/10.20355/jcie29434

Abstract

Ing masarakat multikultural, pendhidhikan bisa nyengkuyung nilai 'ngrayakake keragaman' lan karukunan sosial nanging bisa uga nyebabake ketegangan sosial lan konflik bahan bakar kanthi promosi homogenisasi budaya. Nggunakake analisis konten babagan kabijakan, kurikulum lan buku teks pendhidhikan, panelitian iki nyinaoni cara sistem pendhidhikan sejarah Nepal ganti saka pendhidhikan monokultural menyang pendekatan pendhidhikan perdamaian multikultural. Panliten iki ngandhakake manawa, kanthi nyakup isi sing nyengkuyung nilai-nilai multikultural, inisiatif pendhidhikan perdamaian kritis nyumbang kanggo ngrampungake ketegangan sosial-politik sing sistem pendidikan monokultur nyebabake sejarah. Nanging, kepemilikan lokal, komitmen jangka panjang para pemangku kepentingan, lan konsultasi rutin karo perwakilan klompok budaya sing beda-beda ing reformasi kurikuler penting kanggo inisiatif pendidikan perdamaian sing sukses.

Klik ing kene kanggo ngakses artikel lengkap

Dadi pisanan komentar

Nggabungake diskusi ...