Pendhidhikan perdamaian ing sekolah menengah pertama Rwandan: Ngatasi pesen sing kontradiktif

AUTHOR: Jean de Dieu Basabose, Heli Habyarimana
PENERBIT: Aegis Trust
Tanggal Publikasi: Bisa 2018

download laporan ing kene

Abstract

Wiwit Genosida nglawan Tutsi ing taun 1994, Rwanda melu nyusun strategi kanggo rekonstruksi negara kasebut lan kanggo njaga masa depan sing tentrem. Program lan model wis dikembangake lan dileksanakake kanggo nglengkapi warga kanthi ilmu, katrampilan lan alat kanggo mbasmi warisan traumatik sejarah Rwandan sing anyar, ditandhani karo kekerasan kanthi macem-macem lan efek sawise. Nanging, terus-terusan gething, divisi lan ideologi genosida diidentifikasi isih ana ing negara kasebut.

Pendhidhikan diarepake bakal duwe peran penting kanggo ningkatake pola pikir pro-perdamaian ing antarane bocah-bocah sekolah, sing banjur bakal dadi agen pangowahan ing generasi saiki lan mbesuk. Yaiku sebab kenapa pendhidhikan perdamaian lan nilai eksplisit kalebu ing Kurikulum Berbasis Kompetensi (CBC) sing dileksanakake wiwit 2016, lan rinci babagan kompetensi sinau praktis sing kudu dipikolehi lan dipraktekake kabeh siswa.

Panaliten iki njlentrehake kepiye, sajrone implementasine, konten perdamaian kurikulum ngadhepi tantangan sing ana gandhengane karo konten kasebut dhewe, pelaksanaane lan lingkungan sing kudu berkembang. Panaliten fokus ing babagan carane siswa njupuk macem-macem sumber informasi lan cara nanggepi pesen sing bertentangan karo konten perdamaian kurikulum sing diwulangake ing sekolah. Panaliten nuduhake manawa pesen sing kontradiksi karo konten perdamaian kurikulum dicithak ing kulawarga lan / utawa ing antarane kanca ing njaba sekolah. Siswa lan guru nuduhake telung kemungkinan respon: dheweke uga nampa pesen sing kontradiktif, nolak, utawa ing pirang-pirang kasus, nyatakake ora bisa nggawe keputusan sing jelas antara konten kurikulum lan konten liyane sing kontradiksi. Kesulitan kanggo ngatasi pesen-pesen sing kontradiktif kasebut bisa uga duwe risiko bisa ngrambah asil sing bakal dikarepake program kasebut.

Dadi pisanan komentar

Nggabungake diskusi ...