Pendidikan Perdamaian lan Pendidikan Transformatif: Sorotan saka CTAUN 2020 ing PBB

Tanggal 28 Februari 2020, Komite Pengajaran Babagan Persatuan Bangsa-Bangsa (CTAUN) nganakake konferensi taunan kaping 21 ing Perserikatan Bangsa-Bangsa. Disponsori dening Misi Tetep Republik Korea menyang PBB, acara kasebut dirawuhi dening 680+ pendidik lan siswa lan webcast ing saindenging jagad. Sampeyan bisa nemokake agenda lengkap acara ing kene.

Tema konferensi 2020 yaiku "Perang Ora Ana Liyane." Tema kasebut ngrayakake ulang taun kaping 75 Perserikatan Bangsa-Bangsa lan tujuane kaya sing dijabarake ing Piagam:

"Kita Bangsa-Bangsa Bangsa-Bangsa Bersatu tekad kanggo nylametake generasi sabanjure saka bala perang ...

Perdamaian minangka tujuan paling jero ing PBB. Konferensi kasebut nyoroti peran para pendidik sing bisa nggayuh lan njaga perdamaian.

Tony Jenkins, Koordinator Kampanye Global kanggo Pendidikan Perdamaian, pidato ing panel khusus babagan Pendidikan Damai lan Pendidikan Transformatif. Panel kasebut uga kalebu Eunhee Jung, Pendiri lan Presiden Intercultural Virtual Exchange of Classroom Activities (IVECA), lan dimoderasi dening Ramu Damodaran, Kepala Inisiatif Dampak Akademik Perserikatan Bangsa-Bangsa. Sampeyan bisa ndeleng video webcast sesi ing ngisor iki.

 

 

Dadi pisanan komentar

Nggabungake diskusi ...