Peace Channel ngatur pelatihan para pelatih (Nagaland, India)

(Foto: liwat Peace Channel)

(Dipunbabar saking: The Morung Express. 13 Oktober 2020)

Dimapur, 13 Oktober (MExN): Minangka upaya kanggo nggawe Nagaland dadi negara modhél kanggo pambangunan perdamaian ing taun 2030, pelatihan rong pelatih babagan pengembangan keterampilan 'Bangunan Perdamaian lan Resolusi Konflik' sing diatur dening Peace Channel diwiwiti ing wulan Oktober 12.

Laporan babagan acara kasebut saka meja Peace Channel ngandhani manawa para animator Peace Channel dilatih ing Balai Konferensi Institut Ilmu Sosial lan Riset (NEISSR) Lor Timur, Dimapur.

Kanthi tujuan utama kanggo nambah ilmu lan katrampilan, para animator lan pelatih Channel Kanal dilatih babagan katrampilan pambangunan perdamaian, pambentukan klub perdamaian, pambentukan mediasi peer lan forum perdamaian lsp.

Miturut laporan kasebut, Dr Fr CP Anto negesake manawa 'kementerian sing kapisah' kaya Filipina, Rwanda lan negara-negara liyane ing wilayah Afrika dibutuhake supaya bisa menehi solusi permanen kanggo masalah sing diadhepi masarakat Nagaland.

Pelatih dilatih kanggo mbentuk lan njaga Forum Perdamaian sing minangka klompok wong diwasa sing padha, pimpinan agama lan komunitas, wanita lan pemuda, sing setya ngupayakake perdamaian lan nyegah kabeh bentuk konflik ing komunitas kasebut. Dilatih ketrampilan pambangunan perdamaian kayata dialog, mediasi lan fasilitasi lsp., Para anggota bebarengan ngrembug masalah, njlentrehake, mbenerake lan ngrampungake kanthi ngetutake program lan proses tartamtu ing gerakan kasebut kanggo njamin perdamaian, keadilan, pembangunan berkelanjutan lan harmoni, laporan kasebut nyatakake.

Forum minangka salah sawijining badan fungsional dhasar gerakan perdamaian sing ndadekake wong diwasa ora preduli suku, agama, lan wilayah kanggo ningkatake perdamaian lan harmoni, nyegah lan melu-melu konflik ing desa, tingkat kabupaten, lan tingkat negara, sing dijaga.

Ing kasus Mediasi Peer, badan gerakan liyane, kanca, pemuda lan klompok wanita liyane, bisa bebarengan lan ngrembug masalah sing nyebabake dheweke lan nemokake solusi kanthi ngetutake program lan proses tartamtu sing ditemtokake dening gerakan kasebut. Tujuan mediasi kanca yaiku kanggo ningkatake lan ningkatake komunikasi sehat lan nyuda kekerasan lan nindakake platform diskusi sehat kanggo ngilangi kabeh bentuk konflik kekerasan ing organisasi, komunitas lan desa, ujare laporan kasebut.

Pelatihan kasebut rampung karo evaluasi lan rencana aksi kanggo nglatih para pimpinan greja, pamimpin wanita lan pemuda kanggo mbentuk awake dhewe dadi klub perdamaian, mediasi peer lan forum perdamaian. Gerakan kasebut melu aktif nglatih para guru supaya latih minangka pambangun perdamaian lan promosi pendidikan perdamaian, ditambahake.

cedhak

Gabung karo Kampanye & bantu kita #SpreadPeaceEd!

Dadi pisanan komentar

Nggabungake diskusi ...