Peace at Play: Peace Pizzazz nggawa pesen harmoni kanggo bocah-bocah (Michigan, USA)

Festival Peace Pizzazz tahunan narik kawigaten wong enom lan tuwa. (Foto: © 2018 Ken Campbell)

(Dipunbabar saking: Majalah Encore. 1 Mei 2018)

Yen sampeyan pengin tentrem ing mbesuk, sampeyan kudu miwiti konsep kasebut karo bocah-bocah saiki, ujare penyelenggara festival kulawarga Peace Pizzazz tahunan.

"Luwih becik mulang bocah babagan cara perdamaian tinimbang nyoba ngowahi pikirane wong diwasa mengko," ujare Deb Picard, sekretaris dewan Kalimazoo Peace Pizzazz.

Festival kasebut bakal dianakake ing Bronson Park 19 Mei lan bakal nampilake musik, nari lan seni. Intine, Peace Pizzazz minangka program perdamaian bocah sing ngenalake ide perdamaian kanggo bocah liwat macem-macem kegiatan lan pengalaman sinau.

"Kita ngewangi bocah enom ngenali bullying supaya bisa nangani kanthi tentrem," ujare Marilyn Eccles, salah sawijine asale Peace Pizzazz.

"Kita mbantu mulang bocah-bocah babagan carane nggunakake Aturan Emas minangka alat kanggo ngrampungake konflik," nambah mantan presiden dewan organisasi, Jim Pero.

"Lan tanggung jawab awake dhewe babagan carane dadi wong sing apikan, supaya dheweke bisa trampil," ujare Luana VanDam, sukarelawan Peace Pizzazz asli liyane.

Nyebar wiji

Festival Peace Pizzazz pertama digawe ing taun 2009.

"Kita pengin mulang bocah babagan cara sing sehat kanggo ngatasi perasaan ing kelas lan papan kanggo dolanan," ujare aktivis perdamaian lokal Lowey Dickason, sing dadi inspirasi kanggo Peace Pizzazz. "Nanging kita banjur fokus ing nyusun budaya perdamaian sing fokus ing bocah kanggo negesake empati, welas asih lan piwulang etika sing ditemokake ing kabeh agama gedhe."

Tema festival pertama yaiku "Anak-anak Nggawe Meja Perdamaian," sing artistik diwenehake liwat piranti makan keramik lan kertas sing digawe dening bocah-bocah wilayah sing kalebu kutipan saka para pendukung perdamaian sing misuwur uga pernyataan bocah-bocah kasebut.

Anggota dewan Peace Pizzazz ketemu ing Studio Grill kanggo ngrencanakake festival kasebut, jarum jam saka sisih kiwa ngisor: Jacquis Robertson, Julie Kortidis, Deb Picard, Ken Campbell, Nathan Moore, Daphney Dotson, Julie Klick, Luana VanDam lan Marilyn Eccles. (Foto: © 2018 Encore Publications / Brian Powers)

Kathy Murphy, banjur dadi guru seni ing Sekolah Dasar Winchell (saiki wis pensiun), pengaruhe gedhe kanggo guru liyane, nyengkuyung supaya melu lan nggawe proyek seni kanggo festival Peace Pizzazz.

"Kita miwiti tanpa ilmu," ujare sukarelawan Peg Bozarth, "nanging kita sinau. Kita narik awake dhewe. Kita entuk idin kanggo nggunakake Bronson Park. Kita wis nyiyapake. Nem atus wong teka, lan kita seneng-seneng. ”

"Kita duwe sikap 'Kita bisa nindakake iki.' Aku ora ngira manawa kita mutusake manawa ora bisa ditindakake, ”ujare VanDam.

Sadurunge festival pisanan, Dickason lan Bozarth ngubungi saben gereja lan mesjid ing komunitas kasebut. Dheweke ketemu karo Supervisor Sekolah Umum Kalamazoo, Dr. Michael Rice, lan guru-guru sing melu. "Ing taun pertama inti yaiku wong sing wis mikir tentrem," ujare Bozarth. "Ing taun kapindho, sawise sukses, luwih akeh wong sing ngerti babagan apa sejatine. Iki mbantu kita tuwuh akeh. ”

Klompok Peace Pizzazz uga entuk proklamasi saka Komisi Kota Kalamazoo sing milih Mei dadi "Wulan Pendidikan Damai ing Kalamazoo," sebutan sing isih ditrapake nganti saiki.

Klompok Peace Pizzazz uga entuk proklamasi saka Komisi Kota Kalamazoo sing milih Mei dadi "Wulan Pendidikan Damai ing Kalamazoo," sebutan sing isih ditrapake nganti saiki.

Ing limang taun kapisan, Peace Pizzazz nampa hibah lan sumbangan tahunan sing rata-rata $ 5,000. Donatur awal kalebu Yayasan Komunitas Kalamazoo, Yayasan Irving S. Gilmore, Yayasan Harold lan Grace Upjohn, Kalamazoo Rotary Club, Dewan Kesenian Kalamazoo Besar lan akeh warga individu. "Pendanaan iki duweni pengaruh positif marang luwih saka 6,000 bocah liwat proyek promosi perdamaian," ujare Dickason.

Peace Pizazz saiki dadi organisasi nirlaba kanthi misi sing jelas: "Kanggo menehi anak-anak saka wilayah Kalamazoo alat kanggo nggawe perdamaian ing sekolah, omah lan papan dolanan kanthi mulang supaya nggunakake Aturan Emas minangka cara ngrampungake konflik konflik . "

Nggawe pengaruh

Sanajan sukses awal, Peace Pizzazz meh meh tekan taun 2016 amarga para wiwitan mula kepengin weruh apa dheweke duwe energi lan kepinginan kanggo terus. Banjur sawetara wong enom sing antusias miwiti tanggung jawab sing luwih gedhe.

Salah sijine yaiku Abby Pero, garwane Jim Pero. "Bulikku yaiku Kathy Murphy," jarene. "Dheweke njaluk aku dadi sekretaris; saiki aku dadi bendahara. Aku kerja bareng pemuda sing berisiko ing kemah lan karo anak angkat ing papan perlindungan. Aku ndeleng apa sing lagi diwasa. Peace Pizzazz minangka cara sing apik kanggo mbantu wong-wong mau supaya bisa entuk apa sing ora dikarepake ing omah lan ngatasi masalah konflik ing sekolah. ”

Ken Campbell, saiki dadi presiden dewan organisasi, ujar, "Nalika aku krungu babagan Peace Pizzazz lan ide perdamaian dituduhake karo bocah-bocah nalika isih enom, aku mutusake perkara sing kudu daklibatake."

Julie Klick, sing bubar dadi direktur eksekutif Peace Pizzazz, ujar, "Kita kalebu klompok nyenengake sing dadi sumber pencegahan bocah ing komunitas kita."

Keragaman lan inklusifitas mesthi dadi komponen utama Peace Pizzazz.

"Festival kasebut nggawa Muslim karo wong-wong Yahudi karo wong-wong Kristen karo warga Afrika-Amerika karo Kaukasia, kabeh dicampur ing sak papan," ujare VanDam. "Iki minangka kesempatan sing luar biasa kanggo masarakat ngupayakake solusi kanggo bullying, tanggung jawab ngrampungake konflik, kanggo nyebutake kesamaan."

Van Dam kelingan paduan suara bocah-bocah Yahudi / Islam / Kristen bocah sing tampil ing sawijining festival Peace Pizzazz. "Nalika ndeleng pamirsa, aku weruh kabeh wong sing mesem lan njupuk gambar anake. Keragaman kasebut apik banget ing panggung kaya ing panggung. ”

Miturut buku kasebut

Festival Peace Pizzazz minangka salah sawijining cara klompok kasebut menehi pesen perdamaian; uga nindakake sumbangan buku. Saben taun, Peace Pizzazz tuku nganti papat judhul kanthi tema perdamaian, resolusi konflik lan Aturan Emas kanggo menehi sumbangan kanggo saben kelas sekolah dhasar ing Sekolah Umum Kalamazoo sing melu Peace Pizzazz. Buku uga diwenehake kanggo sekolah agama lokal, sekolah swasta lan bocah sekolah.

"Ing taun kapindho, kita nggawa buku-buku," ujare Bozarth, sing nyathet manawa ana amarga Superintendent Rice minangka pendhukung sing antusias sing "pengin supaya nggawa sawetara aspek pembelajaran."

Antarane pilihan sing luwih penting yaiku Desmond lan Tembung Banget Tegese, dening Nobel Peace Laureate Desmond Tutu;Aku Malala, dening Nobel Peace Laureate Malala Yousafzai; Apa Katoné Damai? dening Vladimir Radunsky; Wiji Pangowahan, dening Jen Cullerton Johnson; lan Baby Peace, dening Linda Ashman.

Taun iki, organisasi bakal nyebar Apa Sampeyan Bisa Ngomong Damai? dening Karen Katz; Tentrem Miwiti karo Sampeyan, dening Katherine Scholes; Umume Wong, dening Michael Leanna; lan Potongan sing Damai: Geguritan lan Quilts babagan Perdamaian, dening Anna Grossnickle Hines.

Penyelenggara ngakoni manawa angel diitung pengaruhe Peace Pizzazz. Kehadiran tahunan ing festival Mei yaiku 500 nganti 600 wong, nanging puluhan guru nggunakake buku sumbangan minangka dhasar kanggo proyek perdamaian ing kelas.

"Coba Parkwood-Upjohn Elementary School," ujare Picard. "Kita ngarepake buku bakal tekan 550 siswa ing kana."

"Lan iku mung siji sekolah," Campbell nyela. “Kita melu 20-sekolah. Iku 10,000 kulawarga ditambah. ”

Riak Peace Pizzazz uga ngluwihi Kalamazoo. Ing sawetara wulan pungkasan, amarga desain situs web anyar dening Campbell, Peace Pizzazz dadi misuwur ing Battle Creek lan Grand Rapids. "Pesen kita wiwit metu lan tuwuh. Muga-muga bisa terus berkembang, "ujare Jim Pero.

VanDam menehi akeh penghargaan kanggo para wong diwasa sing wis melu taun-taun pungkasan.

"Dheweke luwih apik kanthi teknologi. Paling taun kepungkur lan taun sadurunge, aku nemokake kegiyatan ing kelas sing ana gandhengane karo buku sing diwenehake, lan Ken (Campbell) nyelehake kegiyatan kasebut ing situs web, "jarene.

Saliyane kranjang sumbangan abadi ing festival kasebut, klompok kasebut uga nggedhekake kesempatan penggalangan dana liwat situs web, sumbangan ulang taun khusus ing Facebook, lan musisi lokal sing menehi wektu lan bakat kanggo tampil ing kafe lokal, ing endi persentase dhuwit sing dibuwang para pelanggan menyang Peace Pizzazz.

"Festival Peace Pizzazz kanggo bocah-bocah," ujare Campbell, "nanging tujuan utama kita yaiku supaya bocah-bocah lan gurune duwe buku perdamaian lan kegiyatan perdamaian. Kita minangka bagean sing paling dawa saka tujuan kita. ”

(Bukak artikel asli)

cedhak

Gabung karo Kampanye & bantu kita #SpreadPeaceEd!

Dadi pisanan komentar

Nggabungake diskusi ...