Paulo Freire babagan pendhidhikan sing ana masalah

"Ing pendhidhikan sing duwe masalah, masarakat ngembangake kekuwatane kanggo ngerti kanthi kritis cara dheweke ana ing jagad iki lan ing endi dheweke nemokake; dheweke ora bakal bisa ndeleng jagad iki minangka kasunyatan sing statis, nanging minangka kasunyatan sing ana ing proses, kanthi transformasi. "

"Pedagogi Wong Ditindhes" Paulo Freire minangka dhasar kanggo akeh pendekatan pedagogis sing digunakake ing pendhidhikan perdamaian. Kutipan iki ngenalake konsep "pendhidhikan kanthi masalah" minangka dhasar kanggo pedagogi kritis.

Sinau luwih lengkap babagan kutipan iki kanthi ngunjungi Kampanye Global kanggo Pendidikan Damai Kutipan & Meme Pendhidhikan Perdamaian: Pustaka Pendidikan Damai. Direktori bibliografi minangka koleksi kuotasi perspektif anotasi teori, praktik, kabijakan lan pedagogi ing pendidikan perdamaian sing diowahi. Saben entri kutipan / bibliografi dilengkapi karo meme seni sing disaranake diunduh lan disebar liwat media sosial.

cedhak

Gabung karo Kampanye & bantu kita #SpreadPeaceEd!

1 Trackback / Pingback

  1. Pemikiran Kiai Dahlan lan Paulo Freire, Pertautannya ing Mana? | Alhamdulillah Ya Mughni Shollu Alan Nabi - Alhamdulillah

Nggabungake diskusi ...