Kemitraan Pelatihan Doktor Terbuka-Oxford-Cambridge nawakake penghargaan doktoral kanthi dana kanggo riset perdamaian lan anti-nuklir

(Foto liwat: Open-Oxford-Cambridge)

(Dipunbabar saking: Open-Oxford-Cambridge)

Tim pengawas: Dr Luc-André Brunet (Sejarah, Universitas Terbuka) lan Daniel Payne (Kurator Politik lan Hubungan Internasional, Perpustakaan LSE)

Aplikasi diundang kanggo Award Kolaborasi Doktor Kolaborasi sing dibiayai Open-Oxford-Cambridge AHRC DTP ing The Open University, kanthi kemitraan karo British Library of Political Science and Economics (LSE Library).

Perpustakaan LSE nyekel sawetara arsip penting babagan topik aktivisme perdamaian abad rong puloh lan aktivisme anti-nuklir. Iki kalebu arsip Kampanye kanggo Pelucutan Nuklir (CND), Pelucutan Nuklir Eropa (END), Fellowship of Reconsiliasi (FOR), lan materi sing ana gandhengane karo Kamp Perdamaian Wanita Greenham. Koleksi kasebut nduweni macem-macem materi, kayata publikasi resmi, korespondensi pribadi, menit rapat tertutup, uga foto, poster, lan lirik lagu.

Pelamar sing sukses dijangka nggunakake koleksi Pustaka LSE, uga sumber arsip liyane, babagan topik sing ana gandhengane karo perdamaian lan / utawa aktivisme anti-nuklir wiwit taun 1945. Aplikasi disambut ing wilayah utawa negara apa wae lan kapan wae wiwit taun 1945, kasedhiya yen proyek riset nggunakake koleksi Pustaka LSE. Tema riset sing bisa uga kalebu:

  • dimensi internasional lan / utawa transnasional saka aktivisme perdamaian
  • hubungan antarane aktivisme perdamaian lan nggawe kabijakan (lan pengaruh saka siji liyane)
  • peran wanita ing aktivisme perdamaian
  • sumbangan aktivis perdamaian BAME
  • wujud aktivisme perdamaian (kalebu lokal, regional, nasional, lan transnasional / internasional)
  • narasi, sesanti, lan simbol sing digunakake, digawe, utawa diadaptasi dening para aktivis perdamaian
  • hubungan antarane oposisi energi nuklir lan senjata nuklir

Nggarap Pustaka LSE, pelamar sing sukses bakal nampa pelatihan siji-siji saka kurator perpustakaan babagan penanganan arsip, riset arsip, lan ngakses arsip sing relevan ing Perpustakaan LSE. S / Dheweke uga duwe kesempatan kanggo ngetrapake pameran umum nggunakake arsip perdamaian Perpustakaan LSE, babagan topik sing ana gandhengane karo risete, kanthi latihan lengkap babagan proses kurasi sing diwenehake dening kurator Perpustakaan. Pameran kasebut bakal online lan / utawa pameran fisik, dianakake ing Perpustakaan LSE. Ana uga kesempatan kanggo ngatur serangkaian acara lan kegiatan keterlibatan umum sing ana gandhengane karo pameran kanthi kolaborasi karo tim acara Perpustakaan, kayata ngatur acara umum lan nggarap klompok eksternal. Pelamar sing sukses uga duwe kesempatan kanggo menehi ceramah umum utawa ngatur lokakarya sing ana gandhengane karo riset. Kajaba iku, pelamar bakal diajak kerja bareng karo tim pertunangan Perpustakaan kanggo ngembangake sumber daya pendhidhikan online lan / utawa fisik bebarengan karo riset, kanggo mbantu riset iki nggayuh pamirsa kayata masarakat sing luwih akeh, klompok komunitas eksternal, lan aktivis perdamaian. Sifat kegiatan kolaborasi sing tepat karo LSE bakal gumantung karo proyek sing dipilih lan diskusi karo calon sing sukses.

Pelamar sing sukses bakal diawasi bareng karo loro akademisi saka Universitas Terbuka (OU) lan siji rekan supervisor ing Perpustakaan LSE. Pelamar bakal entuk entuk bathi saka program akeh acara pelatihan riset sing disedhiyakake dening OU lan model koordinasi super sukses sing ditawakake universitas, lan bakal diajak gabung karo Grup Riset universitas babagan Perang lan Perdamaian ing Abad Puluh Puluh. Nalika pelamar bakal ngrampungake PhD ing Sejarah, latar mburi akademik bisa uga saka disiplin sing ana gandhengane, kalebu nanging ora winates ing ilmu politik, hubungan internasional, sosiologi, literatur, lan studi agama. Gumantung ing topik sing dipilih dening pelamar, pengawas OU nomer loro bisa uga dijupuk saka disiplin sing relevan kanggo ndhukung proyek interdisipliner.

Pengawas utama kanggo proyek kasebut yaiku Dr Luc-André Brunet, Dosen Sejarah Eropa Abad Puluh Puluh ing Universitas Terbuka, sing ahli riset yaiku perdamaian lan aktivisme anti-nuklir ing saindenging NATO ing dasawarsa pungkasan Perang Dingin.

Pengawas Perpustakaan LSE bakal dadi Daniel Payne, Kurator Politik lan Hubungan Internasional kalebu koleksi sing ana gandhengane karo aktivisme perdamaian. Informasi liyane babagan koleksi kasebut bisa ditemokake ing kene: https://www.lse.ac.uk/library/collection-highlights/peace-and-internationalism

Kita ngundang aplikasi saka calon kabeh latar lan suku. Gelar Master ing Sejarah utawa disiplin sing gegandhengan luwih disenengi nanging ora penting. Pelamar potensial disaranake ngubungi Luc-André Brunet ([email dilindhungi]) karo pitakon lan pitunjuk sadurunge ngirim aplikasi.

3 Komentar

  1. Inisiatif sing apik, salam lan bola-bali. Misi Perdamaian Gandhi bakal seneng nyengkuyung dhukungan kanggo pamindhahan lan gabung karo sampeyan kabeh kanggo nyebar pesen-
    -Profesor neelakanta Radhakrishnan.
    Ketua
    Misi Perdamaian Gandhi
    [email dilindhungi] com

  2. Kita kabeh bakal setuju yen omah kudu dadi perawat nilai sing dikarepake.
    Nalika Gandhi negesake 'dadi pangowahan sing pengin sampeyan tingali ing jagad'
    Justru lan sayangé apa sing lali ora eling lan milih ora digatekake. Apa wae kampanye kanggo nyorot perdamaian uga kudu nyoba nggabungake aspek iki.
    Pendekatan ndhuwur-menyang- ngisor kudu menehi perspektif 'ngisor-mudhun' yen apa sing dikarepake minangka pangowahan kualitatif. Ayo elinga ing konteks iki, nilai 'Lingkaran Samudera Laut' Gandhi disorot.

Nggabungake diskusi ...