Surat mbukak kanggo Anthony Blinken njaluk proses visa sing adil lan efisien kanggo akademisi Afghan sing beresiko

Pambuka

Wiwit budhal pungkasan pesawat sing nggawa warga AS lan sekutu Afghan saka Kabul Agustus kepungkur, pirang-pirang klompok lan warga negara Amerika terus berjuang kanggo ngungsi kabeh sekutu sing beresiko ditinggal. Sawetara entuk penempatan kanggo sarjana lan siswa ing universitas AS. Nanging, akeh sarjana isih ngenteni visa AS sing dibutuhake kanggo njupuk janjian kasebut.

Huruf sing dikirim ing kene minangka panjaluk saka akademisi Amerika marang Sekretaris Negara supaya tumindak ngilangi alangan sing ngalangi proses visa sing efisien lan adil. Iki dikirim dina iki kanthi dhaptar tandha-tandha nganti saiki. Luwih akeh samesthine bakal nyetujoni banding sing bakal dikirim maneh ing mangsa ngarep. Salinan dikirim menyang lembaga pemerintah lan pendhidhikan sing relevan. Para pamaca dijaluk nyebarake layang kasebut liwat jaringan dhewe-dhewe. Wong Amerika dijaluk ngirim menyang Senator lan Perwakilan, njaluk supaya dheweke uga njupuk tindakan kanggo ngilangi alangan visa sing nyegah para sarjana sing beresiko teka ing universitas AS sing ngundang dheweke. (BAR, 6/21/22)

Surat Terbuka

Anthony Blinken
Sekretaris Negara Amerika Serikat

Juli 21, 2022

Re: Visa kanggo sarjana lan siswa Afghan sing beresiko

Bapak Sekretaris ingkang kinurmatan,

Kita, akademisi Amerika sing ditandatangani ing ngisor iki, memuji lan ngucapake selamat marang Departemen Luar Negeri lan Departemen Keamanan Tanah Air kanggo nyetujoni Undhang-undhang Penyesuaian Afghan kanggo nggampangake suaka kanggo panyengkuyung Afghan ing Amerika Serikat sajrone rong puluh taun kita ing Afghanistan. Iki minangka langkah penting kanggo kabijakan sing luwih adil marang sekutu Afghan kita.

Layang iki dimaksudaké kanggo nggusah langkah-langkah luwih lanjut ing arah kawicaksanan sing adil marang wong Afghan, sing uga nglayani kapentingan sing luwih gedhe ing Amerika Serikat. Minangka akademisi lan sarjana, kita prihatin banget yen visa J1 lan F1 kanggo akademisi Afghan sing beresiko meh ora bisa diakses.

Kita prihatin banget babagan urip lan kesejahteraan para akademisi Afghan iki, utamane wanita. Kabeh padha bebaya lan akeh sing diancam mati. Salajengipun, kegagalan kanggo nggawa wong-wong mau menyang safety ing kahanan sing bisa latihan lan ngembangake kapasitas profesional minangka alangan serius kanggo masa depan. AS njaluk bantuan saka akademisi Afghan lan kanca-kancane lan kanthi mangkono nduweni tanggung jawab kanggo njamin martabat lan kesejahteraane.. Urip para akademisi kasebut lan akeh pembela hak asasi manungsa ora bisa dipisahake karo masa depan negarane. Dheweke nggambarake pangarep-arep paling apik kanggo owah-owahan positif ing Afghanistan sing katon ora bisa ditindakake nalika ngadhepi kahanan saiki ing proses visa.

Biaya visa J1 kanggo akademisi lan F1 kanggo siswa minangka ragad sing ora bisa dibalekake $ 160, tantangan gedhe kanggo umume pelamar, kanthi biaya luwih akeh kanggo sing duwe kulawarga, sing saben-saben mbayar ragad sing padha. Pengeluaran iki ditambah karo biaya tambahan liyane kayata numpak bis wajib menyang lawang konsulat. Sawetara aplikasi J1 lan F1 iki wis disetujoni, amarga aplikasi standar imigran presumptive - sanajan stipend lan beasiswa sing dibiayai kanthi lengkap diwenehake dening universitas sing ngundang. Telat lan nolak visa iki umume.

Sawetara akademisi Amerika sing nandhatangani surat iki ngupaya nggawa sarjana sing beresiko menyang universitas Amerika, nyoba nggampangake perjalanan lan proses visa. Liyane makili universitas sing ngundang akademisi lan mahasiswa Afghanistan menyang kampus kanggo nindakake riset, mulang lan nggayuh gelar sarjana lan sarjana. Kabeh kita wis kuciwa lan asring ora percaya karo telat lan penolakan, sing kadhangkala katon sewenang-wenang. Para pelamar nduweni kualifikasi sing apik, lan ora duwe niat tetep ing Amerika Serikat, wis nggawe pengaturan kanggo nerusake latihan profesional ing negara liya.

Integritas Amerika Serikat, pratelan kita kanthi komitmen lengkap marang hak asasi manungsa, lan tanggung jawab kita marang wong Afghan lan masyarakat donya nuntut supaya kita langsung tumindak kanggo ngatasi kahanan tundha sing ora bisa ditindakake lan ora adil lan nolak visa J1 lan F1.

Surat iki dikirim ing Kampanye Global kanggo situs Pendidikan Perdamaian. Salinan dikirim menyang Presiden Biden, Kantor Urusan Gender Gedung Putih, Advokat kanggo Ulama lan Profesional Wanita Afghan, Anggota Kongres sing dipilih, CARE ing Departemen Negara, Asosiasi Kolej lan Universitas Amerika, Asosiasi Pendidikan Nasional, Asosiasi Presiden Universitas Amerika, Institut Pendidikan Internasional, Asosiasi Studi Perdamaian lan Kehakiman, Evakuasi Sekutu Kita, CSO liyane sing relevan.

Pak Sekretaris, nyuwun campur tangan pribadi kanggo mbenerake kahanan sing isin iki.

Sincerely,

Betty A. Reardon
Founding Director Emeritus, International Institute on Peace Education, pensiunan pendiri pendidikan perdamaian ing Teachers College Columbia University

David Reilly
Ketua Uni Fakultas
Pendhiri lan Direktur Kehakiman House
Universitas Niagara

Marcella Johanna Deproto
Direktur Senior, Sarjana Internasional lan Layanan Siswa
Universitas San Francisco

Tony Jenkins
Koordinator, Kampanye Global kanggo Pendidikan Perdamaian
Dosen, Studi Kehakiman & Perdamaian, Universitas Georgetown

Stephan Markus
Francois Xavier Bagnoud Profesor Kesehatan lan Hak Asasi Manungsa
Universitas Harvard

Dale Snauwaert
Profesor Studi Perdamaian lan Pendidikan
Universitas Toledo

George Kenthong
Profesor Emeritus (Ilmu Politik)
Universitas Hawaii

Effie P. Cochran
Profesor Emerita, Jurusan Basa Inggris
John Jay College of Criminal Justice, CUNY

Jill Strauss
Asisten Profesor
Borough of Manhattan Community College, CUNY

Kathleen Modrowski
Profesor lan Dekan
Jindal School of Liberal Arts and Humanities
IP Jindal Global University

Maria Hanzanopolis
Profesor Pendhidhikan
Vassar College

Damon Lynch, Ph.D.
Universitas Minnesota

Russell Musa
Dosen Senior, Filsafat
Universitas Texas

John J. Kanet
Profesor Emeritus
Universitas Dayton

Catia Cecilia Confortini
Associate Professor, Program Studi Perdamaian lan Keadilan
Wellesley College

Dr. Ronald Pagnucco
College of St. Benediktus / St. Universitas Johns

Barbara Wien
Anggota Fakultas
Universitas Amerika, Washington DC

Jeremy A. Rinken, Ph.D.
Associate Professor, Departemen Studi Perdamaian lan Konflik
Universitas North Carolina Greensboro

Laura Finley, Ph.D.
Profesor Sosiologi lan Kriminologi
Barry University

Jonathan W. Reader
Baker Profesor Sosiologi
Universitas Drew

Felisa Tibbets
Teachers College Universitas Columbia
Universitas Utrecht

John MacDougall
Profesor Sosiologi Emeritus
Pendiri Co-Direktur, Institut Studi Perdamaian lan Konflik
Universitas Massachusetts Lowell

Daftar endorser lagi diproses. Institusi sing diwenehake mung kanggo identifikasi.

cedhak

Gabung karo Kampanye & bantu kita #SpreadPeaceEd!

Dadi pisanan komentar

Nggabungake diskusi ...