Jaringan Nigeria lan Kampanye Pendidikan Perdamaian kanggo ngatur dialog lintas-generasi ing babagan pendhidhikan

Jagad iki dadi luwih saka 1.8 milyar wong enom. Luwih asring ora, para mudha kasebut dijaluk proses proses nggawe kebijakan ing bidang pendhidhikan, perdamaian, keberlanjutan, lan kewarganegaraan global; dheweke ora dianggep minangka pemangku kepentingan utama

(Dipunbabar saking: Pasang pasang. 19 Juli 2021)

Dening Raja Onunwor

Pusat Transformasi Sosial lan Pembangunan Manungsa (CHDST) ing kolaborasi karo Jaringan Nigeria lan Kampanye kanggo Pendidikan Perdamaian wis negesake kesiapan kanggo ngatur acara Independen Across Generations on Education (iTAGe) ing Afrika.

Iki ana ing sawijining pernyataan sing ditandatangani bareng karo penyelenggara, Dr. Polycarp Henetu lan Collins Imoh, lan kasedhiya kanggo para wartawan ing Port Harcourt ing akhir minggu. Miturut pratelan kasebut, acara kasebut bakal kemitraan karo Institut Pendidikan UNESCO Mahatma Gandhi kanggo Perdamaian lan Pembangunan Berkelanjutan (MGIEP). Uga nuduhake manawa acara profil dhuwur bakal dianakake tanggal 4 September 2021, ing Port Harcourt lan nambahake manawa para peserta bakal ditarik saka saindenging negara

Sabanjure, negesake manawa penekanan bakal ditindakake para pemuda sing melu para pembuat kebijakan senior babagan "Pendalaman Budaya Damai lan Demokrasi liwat Pendidikan ', pirang-pirang taun, ing acara TAGe sing dianakake ing India, AS, lan Kanada.

Nemtokake sifat lan tujuwane, negesake manawa MGIEP luwih fokus kanggo nggayuh Sustainable Development Goal (SDG) 4.7 tumrap pendhidhikan kanggo nuwuhake masarakat sing tentrem lan berkelanjutan kanthi ngembangake program lan produk sing ningkatake pembelajaran sosial lan emosional, nggawe pedagogi digital lan nguatake para pemuda.

Babagan prakarsa Talking Across Generations on Education (TAGe), jarene minangka dialog intergenerasional sing didhasarake para pemudha, adhedhasar sentralitas dialog sing wujud transformatif.

… Keterlibatan sing efektif kanggo para pemuda Nigeria kudu nyakup perspektif saka wong enom menyang saben komponen nggawe kabijakan, kesempatan pendidikan, perencanaan program lan cara nggawe keputusan nasional / internasional sing penting.

"Jagad iki dadi luwih saka 1.8 milyar wong enom. Luwih asring ora, para mudha kasebut dijaluk proses proses nggawe kebijakan ing bidang pendhidhikan, perdamaian, keberlanjutan, lan kewarganegaraan global; dheweke ora dianggep minangka pemangku kepentingan utama. MGIEP yakin manawa ana strategi sing dituju kanggo para pemuda ora bakal sukses tanpa swarane dirungokake dening para produsen kebijakan. Mula, keterlibatan efektif para pemuda Nigeria kudu nyakup perspektif saka wong enom menyang saben komponen nggawe kabijakan, kesempatan pendidikan, perencanaan program lan cara nggawe keputusan nasional / internasional liyane. Iki kalebu inti saka Proyek Pembicaraan Across on Education ”, jarene.

Kajaba iku, negesake manawa dialog ing Port Harcourt bakal diarepake supaya bisa nggayuh tujuwane kasebut kanthi nggampangake dialog sing ora kaiket ing antarane para pemudha sing kasengsem ing bidang pendhidhikan bebarengan karo para pembuat keputusan senior sing berpengalaman lan tingkat dhuwur kanggo dialog intergenerasi babagan pendhidhikan.

cedhak
Gabung karo Kampanye & bantu kita #SpreadPeaceEd!
Mangga ngirim kula email:

Nggabungake diskusi ...

Gulung menyang Top