LSM nggawe kasus pendidikan perdamaian ing Nigeria

Murid ing kelas modern… apa sekolah pamrentah bisa menehi prasarana kualitas kaya ngono? (Foto: Vanguard)

(Dipunbabar saking: Vanguard. 4 Oktober 2018)

Co-Founder lan Project Lead of Galaxy4Peace, Precious Ajunwa, njaluk Pamaréntah Federal lan pemangku kepentingan liyane kanggo nandur modal luwih akeh babagan pendhidhikan perdamaian, sing jarene minangka obat utama kanggo panganiaya ing para pemuda ing negara kasebut.

Ajunwa ujar iki ing edisi kaping lima tahunan Sweat4Peace sing dianakake kanggo mengeti Dina Damai Internasional ing Lagos, sing duwe luwih saka 500 peserta saka Abuja, Port Harcourt lan Ibadan.

Ajunwa ujar: "Ing jaman saiki, nalika tindak kriminal sengit saya tambah, kita kudu terus nandur modal lan mulang marang bocah-bocah babagan nilai-nilai katresnan, perdamaian, pangapuran, empati, toleransi lan non-panganiaya sawayah-wayah.

"Pancene cita-cita sing diwakili Galaxy4Peace, mula tekad kita kanggo ngetutake piwulang Mahatma Gandhi lan mbangun jagad sing ana perdamaian, persatuan lan katresnan."

Uga ngomong, Tim Tim Sweat4Peace, Abuja, Adebote Oluwa-seyifunmi, nantang para pemuda supaya dadi duta perdamaian ing komunitas kasebut, lan nambahake "karo pemilihan umum 2019, iki minangka wektu sing paling penting kanggo para remaja njaga perdamaian."

Nalika ngandhani para peserta Port Harcourt, Maureen Aliko ujar: "Nalika manungsa dipisahake karo ewu siji perkara, entuk perdamaian batin penting banget kanggo nggayuh perdamaian njaba."

Acara kasebut uga kalebu Tour Day School Peace ing enem sekolah sing beda ing saindenging Nigeria, lan acara makan malam kanggo acara makan damai kanggo para mudha.

Kohort luwih saka 300 bocah sing umure, umur antarane wolung nganti 17 taun, uga diwulang Tujuan Pembangunan Berkelanjutan 16 - Lembaga Perdamaian, Keadilan lan Kuat.

(Bukak artikel asli)

Dadi pisanan komentar

Nggabungake diskusi ...