Publikasi anyar - "Nggabungake Perubahan Iklim: Sinau saka Asia Kidul"

Nggabungake Perubahan Iklim: Sinau saka Asia Kidul (Edisi 1)

Diedit dening Asha Hans, Nitya Rao, Anjal Prakash, & Amrita Patel
Diterbitake tanggal 3 Maret 2021 dening Routogn India

Klik ing kene kanggo mbukak akses menyang "Ngganti Perubahan Iklim"

Buku iki fokus ing pengalaman jender babagan perubahan lingkungan ing macem-macem geografi lan konteks sosial ing Asia Kidul lan babagan strategi adaptasi macem-macem variasi iklim.

Buku iki nganalisis babagan owah-owahan pola curah hujan, banjir, kekeringan, gelombang panas lan longsor mengaruhi wong-wong sing langsung gumantung marang ekonomi agraria. Iki mriksa tekanan sosial ekonomi, kalebu nambah beban kerja wanita ing produksi lan reproduksi hubungan gender. Iki uga mriksa mekanisme coping kayata migrasi pria lan pembentukan kolektif wanita sing nggawe ruang kanggo agensi lan pangowahan ing hubungan sosial sing kaku. Volume kasebut ndeleng perspektif saka India, Pakistan, Bangladesh lan Nepal kanggo nyritakake nuansa hubungan jender ing wates, uga padha lan beda ing konteks geografis, sosial budaya lan kabijakan.

Buku iki bakal narik kawigaten para peneliti lan siswa sosiologi, pembangunan, jenis kelamin, ekonomi, studi lingkungan lan studi Asia Kidul. Iki uga bakal migunani kanggo para pembuat kebijakan, LSM lan think tank sing makarya ing bidang gender, perubahan iklim lan pembangunan.

Bab lan Paragraf

Dhaptar tabel. Dhaptar tokoh. Dhaptar kontributor. Maju Matur suwun 1. Perubahan Iklim Gender lan Politik Kerentanan: Pambuka Bagean I: Kerentanan 2. Kerentanan Wanita Pedesaan Kanggo Ekstrim Iklim: Kasus Distrik Separuh Kering ing Pakistan 3. Kerentanan Gender ing Diaras: Perjuangan kanthi Banjir ing Cekungan Kali Gandak ing Bihar, India 4. Borewell Lan Sepeda: Sifate Gendered Akses Banyu lan Pengaruh kanggo Kerentanan Lokal 5. Kerentanan lan Ketahanan Wanita Lokal Tumrap Perubahan Iklim Ing Basin Indhu 6. Perubahan Iklim, Kerentanan lan Ketahanan Gender ing Komunitas Gunung Tinggi- Kasus Rasuwa Ndhuwur ing Cekungan Kali Gandaki, Hindu Kush Himalaya Bagean II: Adaptasi lan Kesejahteraan 7. Wells lan Kesejahteraan ing India Kidul: Ukuran Gender Ketergantungan Banyu Dhasar 8. Gender, migrasi lan perubahan lingkungan ing delta Ganges-Brahmaputra-Meghna ing Bangladesh 9. Omah, Migrasi lan Adaptasi Kepala Wanita, ing Delta Mahanadi, India 10. Perubahan Iklim lan Dinamika Gender: Pemetaan Hubungan ing Cekungan Ganga Ndhuwur ing Uttarakhand, India 11. Kesimpulan: Path to eling gender. Indeks

Editor

Asha Hans minangka mantan Direktur Sekolah Studi Wanita lan Profesor Ilmu Politik, Universitas Utkal, India.

Nitya Rao minangka Profesor Jenis Kelamin lan Pembangunan ing Sekolah Pengembangan Internasional, Universitas East Anglia, Inggris.

Anjal Prakash minangka Direktur Riset lan Profesor Madya Adjunct, Institut Kebijakan Publik Bharti, Sekolah Bisnis India, Hyderabad, India.

Amrita Patel wis dadi penasihat ing Departemen Pengembangan Wanita lan Anak, Pamrentah Odisha, India.

cedhak

Gabung karo Kampanye & bantu kita #SpreadPeaceEd!

Dadi pisanan komentar

Nggabungake diskusi ...