Kurikulum sekolah dhasar anyar ing Spanyol sing kalebu pendhidhikan perdamaian

Kurikulum anyar kanggo bocah sekolah dhasar: perdamaian, konsumsi sing tanggung jawab lan pendhidhikan afektif-seksual

Kesetaraan gender, pendhidhikan kanggo perdamaian, pendhidhikan kanggo konsumsi sing tanggung jawab lan pembangunan berkelanjutan, lan pendhidhikan kanggo kesehatan, kalebu kesehatan seksual afektif, minangka sawetara prinsip pedagogi kurikulum pendidikan dhasar anyar sing disiapake Pamrentah Spanyol kanggo 2022/21 taun akademik.

(Dipunbabar saking: El Espanol. 9 Agustus 2021)

By IP Nova

Pendhidhikan kanggo perdamaian, kanggo konsumsi sing tanggung jawab, lan kanggo kesehatan afektif-seksual. Iki minangka sawetara prinsip pedagogi kurikulum pendhidhikan Utama sing anyar, miturut rancangan sing disiapake Pamrentahan Spanyol, bakal menang ing pelatihan dhasar wong Spanyol saka 2022/21 taun akademik.

Kaya sing ditulis ing draf Keputusan Kerajaan sing wis diakses EL ESPAÑOL, prinsip pedagogis sing bakal nuntun pendhidhikan siswa umur 6 nganti 12 taun bakal ningkatake “kesetaraan gender, pendhidhikan kanggo perdamaian, pendhidhikan kanggo konsumsi sing tanggung jawab lan pembangunan berkelanjutan lan pendhidhikan kanggo kesehatan, kalebu afektif-seksual “.

Dokumen, sing nggabungake akeh dhasar pendhidhikan ing Hukum Celaá  (kayata mbaleni kursus mung sapisan sajrone kabeh Sekolah Dasar minangka langkah sing luar biasa, uga nggawe sawetara subjek kayata matématika ing endi kesetaraan jender bakal duwe peran penting banget.

Lan, miturut dokumen kasebut, subyek Matematika bakal ngluwihi pengetahuan dhasar lan bakal dadi alat kanggo nggawe karir teknologi luwih apik kanggo wanita.

Kanthi cara iki, rancangan kasebut nuduhake manawa siswa bakal diresmikake karo konsep dhasar matematika liwat "kontribusi nomer menyang macem-macem wilayah ilmu manungsa saka perspektif gender ”  utawa "evaluasi kontribusi geometri menyang macem-macem bidang pengetahuan manungsa, uga saka perspektif gender".

Iki uga kedadeyan karo bidang liyane kayata pendhidhikan seni utawa pendhidhikan jasmani sing kudu diwulangake kanthi njupuk "perspektif gender lan nolak tindak tanduk antisosial utawa anti-kesehatan sing bisa kedadeyan ing wilayah kasebut."

Tanpa 'Pendidikan kanggo kewarganegaraan'

Draf Keputusan Kerajaan Pendidikan Dasar uga bakal mbalekake babagan Kawruh Lingkungan, area sing dileksanakake karo LOGSE taun 1990 lan sing ilang sawise undang-undang pendhidhikan pungkasan PP, sing dikenal minangka Law Wert.

Miturut artikel 8, bidang Pendidikan Dasar sing bakal diwulangake ing kabeh siklus yaiku: Ngerti Lingkungan Alam, Sosial lan Budaya (sing bisa dipérang dadi Ilmu Pengetahuan Alam lan Ilmu Sosial); Pendidikan Artistik (sing bisa dipérang dadi Plastik lan Pendidikan Visual, ing tangan siji, lan Musik lan Tari, ing sisih liyane); Pendidikan jasmani; Basa lan sastra Spanyol lan, yen ana, basa lan sastra co-resmi; Basa asing; lan Matematika.

Pendhidhikan ing Nilai Sipil lan Etika (sing nganti saiki Pendidikan kanggo Kewarganegaraan) bakal ditambahake ing wilayah kasebut ing sawetara kursus siklus katelu. Kajaba iku, pamrentahan pendhidhikan bisa nambah basa asing liyane utawa basa rekan liya utawa wilayah lintas bagean.

Baleni sepisan

minangka konsep pisanan saka Hukum Celaá wis wis maju, Pamrentah terus menehi komitmen yen siswa mung bisa ngulang sepisan ing Sekolah Dasar (wiwit umur 6 nganti 12 taun). RD iki negesake lan komitmen kanggo adaptasi karo kursus sing ngencengi apa sing paling kekurangan siswa.

Kanthi cara iki, rancangan kasebut negesake manawa "yen tim pengajar nganggep yen tetep setaun maneh ing kursus sing padha minangka langkah sing paling pas kanggo ningkatake pangembangane, rencana penguatan khusus bakal diatur supaya, sajrone kursus kasebut, dheweke bisa entuk derajat akuisisi kompetensi sing cocog. Keputusan iki bisa mung diadopsi sapisan sak tataran lan, ing kasus, bakal ngédap ". Nanging, kajaba sing istiméwa, idhe yaiku kursus ora kudu dibaleni maneh.

Kanggo ngramal kepiye saben siswa maju, rencana Eksekutif nggawe penilaian tunggal ing level nasional sing ora bakal naleni. Jinis tes ilmu sing bakal ditindakake ing Kuartal utami. Iki sing diarani hukum minangka "evaluasi diagnostik."

"Evaluasi iki, tanggung jawab administrasi pendhidhikan, bakal informatif, formatif lan nuntun kanggo pusat, kanggo para siswa, kanggo ibune, bapak lan wali sing sah lan kanggo komunitas pendhidhikan kanthi sakabehe," jlentrehe.

Kekuwatan otonom sing luwih akeh

Saliyane bagean babagan basa co-resmi lan kompetensi sing biasane duwe Otonomi sajrone pangembangan bidang pelatihan,  Pilar Alegría nyuda saka 55% dadi 50% kekuwatan sing bakal dimiliki Negara nalika nyiapake kurikulum dhasar ing otonomi kanthi basa resmi.

Kanthi cara iki, dokumen kasebut nemtokake manawa administrasi pendhidhikan bakal nggawe kurikulum Pendhidhikan Utami lan mbutuhake "umume" 60% jam sekolah lan 50% kanggo Komunitas Otonomi sing duwe basa co-official.

Kaya sing kedadeyan saiki, pusat pendidikan, kanthi nggunakake otonomi, bakal dikembangake lan ngrampungake, yen cocog, kurikulum Pendidikan Dasar sing diadegake karo Administrasi Pendidikan, spesifikasi sing bakal dadi bagean saka proyek pendhidhikan

Pendhidhikan bayi

Keputusan Kraton uga nuduhake wilayah sadurunge Sekolah Dasar, kayata minangka Pendhidhikan Dini (wiwit umur 0 nganti 6 taun). Nalika semana, Pamrentah pengin miwiti tahap pambangunan identitas "lan jender" sing ora ana bedane.

Kanthi cara iki, dheweke duwe komitmen kanggo luwih milih "temuan pribadi seksualitas lan pambangunan jinis kelamin kanthi nilai kesetaraan lan model non-stereotip".

Tim saka Menteri Pendidikan, Pilar Alegría, misahake siklus kaping pisanan pendhidhikan bocah (ora diwajibake) lan siklus kapindho, sing wis ana akuisisi latihan sing luwih akeh.

Regarding 0 kanggo 3 taun , Pendhidhikan nyebutake panggung minangka papan sing diwiwiti individualisasi siswa lan hubungan karo lingkungan fisik lan sosial dibangun. Saka 3 nganti 6, akuisisi katrampilan sing nyumbang kanggo pangembangan "otonom lan tanggung jawab" bocah cilik wis kasebut.

Dadi pisanan komentar

Nggabungake diskusi ...