Museum kanggo Perdamaian: Sumber Daya

Jaringan Musium Internasional kanggo Perdamaian (INMP) minangka organisasi nirlaba sing tujuane kanggo mbangun budaya perdamaian global kanthi ngiyatake karya museum kanggo perdamaian.

Apa sing diarani museum kanggo perdamaian?

Nalika sapisan krungu museum kanggo perdamaian, sampeyan bisa uga mistis utawa bisa uga ora sangsi. Gampang mbayangake babagan museum perang, nanging apa sing bisa dilebokake ing museum perdamaian? Lan yen gerakan perdamaian kudu diwakili ing museum, apa tegese saiki wis diturunake?

Museum perdamaian minangka lembaga pendidikan nirlaba sing ningkatake budaya perdamaian kanthi nglumpukake, nampilake lan napsirake materi sing gegandhengan karo perdamaian. Museum kanggo perdamaian menehi informasi marang masarakat babagan perdamaian lan non-kekerasan nggunakake ilustrasi saka urip individu, karya organisasi, kampanye, acara sejarah, lan liya-liyane. Salah sawijining kekuwatan museum kanggo perdamaian yaiku supaya bisa nyedhaki lan nyakup umum sing umum umum, akeh sing bisa uga ora melu gerakan perdamaian. Saben museum kanggo perdamaian nyritakake dhewe, nampilake artefak sing gegandhengan karo perdamaian lan fokus ing macem-macem periode lan papan ing sejarah perdamaian.

Jaringan Musium Internasional kanggo Perdamaian minangka jaringan museum perdamaian ing saindenging jagad sing duwe kekarepan sing padha kanggo mbangun budaya perdamaian global. Uga kalebu kebon perdamaian lan situs perdamaian, pusat, lan institusi liyane sing gegandhengan karo pendhidhikan perdamaian umum liwat pameran, dokumentasi lan kegiatan sing padha.

Buku Anyar: Museum kanggo Perdamaian Worldwide, edisi 2020

Title: Museum kanggo Damai Worldwide, edisi Inggris 2020 | 世界 に お け る 平和 の た め の 博物館 2020 年 本
Penyunting ing Kepala: Kazuyo Yamane lan Ikuro Anzai
Penerbit: Panitia Penyelenggaraan Konferensi Internasional 10 Museum kanggo Perdamaian, lan Museum Kyoto kanggo Perdamaian Dunia, Universitas Ritsumeikan, Kyoto

Tujuan nyusun lan nerbitake "Museum kanggo Damai Dunia" yaiku (1) dadi basis jaringan ing antarane museum kanggo perdamaian; (2) mbantu museum kanggo perdamaian supaya bisa beda-beda lan nyengkuyung kegiyatan kanthi nuduhake informasi babagan museum liyane; (3) ngaktifake pendidik perdamaian nggunakake Direktori minangka referensi kanggo pendhidhikan perdamaian dhewe; lan (4) dadi referensi kanggo sarjana museum kanggo perdamaian.

download Museum for Peace Worldwide ing kene

Proses Konferensi: Konferensi Internasional Museum kanggo Perdamaian kaping 10 (INMP 2020)

Proses Konferensi sing diarsipake kanggo The 10th Konferensi Internasional Museum kanggo Perdamaian (INMP 2020), sing dianakake minangka acara online global tanggal 16-20 September 2020, saiki wis kasedhiya. Tema Konferensi yaiku Peran Musium Kanggo Perdamaian ing Nyampekake Kenangan kanggo Generasi sing Bakal Dhewe. Sub-tema yaiku: nuduhake kenangan ing wates, mbangun kapercayan, lan mulihake planet bumi sing bisa urip.

ngakses proses konferensi ing kene

Sumber Tambahan

INMP nyedhiyakake koleksi artikel sing ditinjau rekan lan laporan sing ana gandhengane karo museum perdamaian.

ngakses sumber daya tambahan ing kene
cedhak

Gabung karo Kampanye & bantu kita #SpreadPeaceEd!

Dadi pisanan komentar

Nggabungake diskusi ...