Pak Guterres tulung menyang Moskow lan Kyiv

Nalika kehancuran saya tambah parah lan jagad urip ing ancaman nuklir sing saya tambah akeh, mantan staf UNESCO nerbitake panjaluk mendesak marang Sekretaris Jenderal Perserikatan Bangsa-Bangsa, pimpinan sing duwe kapasitas campur tangan ngluwihi kabeh wong liya. Kita anggota masyarakat sipil global sing wis ndhukung akeh inisiatif PBB bakal melu ing telpon. GCPE nimbali kabeh sing bisa digayuh ngirim panjaluke dhewe menyang Sekretaris Jenderal Guterres supaya pindhah menyang Moskow lan Kyiv kanggo nggawe gencatan senjata langsung lan nerusake diskusi perdamaian serius sing disponsori dening PBB, sing makili wong-wong ing donya sing pengin lan butuh perdamaian.

Surat terbuka kanggo Sekretaris Jenderal Perserikatan Bangsa-Bangsa

SEKTA. GUTERRES, KANGGO KOWE ORA ING MOSCOW LAN KYIV?

Kasangsaran lan nggegirisi perang ngebotake kita kabeh. Ora mung wong mati lan infrastruktur rusak, kita dadi saya kurang bisa ngatasi masalah eksistensial kayata kemiskinan, kelaparan, ketimpangan, ancaman nuklir lan iklim lan krisis lingkungan. Kajaba iku, sistem multilateral kayane gagal manungsa lan visi jagad tanpa perang.

Militer tegese saiki menang liwat resolusi konflik liwat cara tentrem. Wong-wong ing Kulon dadi NATO, luwih saka PBB. Iki dudu tandha sing apik kanggo masa depan kita. Kaya sing wis bola-bali sampeyan ujar, tanpa disarmament, kita ora bakal entuk pembangunan, ora tekan Sustainable Development Goals. Kita bakal, nyatane, bakal entuk senjata kanggo roti.

Sanadyan ana kabeh alasan kanggo ngapresiasi karya PBB ing bidang kompetensi sing beda-beda, kalebu peran PBB ing operasi penyelamat kamanungsan, kemampuan kanggo ngatasi konflik ing kahanan akut, wis gagal. Dadi ngerti kanthi lengkap babagan kesulitan sing wis diwarisake saka Liga Bangsa-Bangsa, Dewan Keamanan, kanthi limang kekuwatan utama permanen kanthi hak veto lan tanggung jawab kanggo mesin militer paling gedhe ing donya, luwih ngganggu kanggo nggayuh tujuan utama. PBB kanggo nggawe tentrem kanthi cara tentrem.

Dewan Keamanan wis ora nggunakake akeh alat diplomatik kanggo ngatasi konflik lan mungkasi perang ing Ukraina, nanging wis luwih sibuk karo nyalahke lan shaming. Rembugan resolusi konflik sing nglibatake salah siji saka Lima Permanen (P5s), China, Inggris, Prancis, Rusia lan Amerika Serikat, kudu dipindhah saka Dewan Keamanan menyang Majelis Umum, supaya bisa, miturut aturan tartamtu, kanggo anggota umum saka Jendral. Majelis kanggo nggawe resolusi naleni, ora mung Rekomendasi.

Anane senjata pemusnah massal ndadekake risiko konfrontasi iki luwih dhuwur. Ora ana inisiatif diplomatik lan perdamaian sing kudu ditindakake.

Ora ana wong sing luwih apik tinimbang sampeyan, Sekretaris Jenderal PBB, kanggo njupuk inisiatif mung adhedhasar Piagam PBB. Nglirwakake kepentingan P5 mesthi bisa nyebabake posisi sampeyan. Sentimen saya mundhak ing jaman perang iki. Nanging, sampeyan duwe utang marang jagad iki kanggo nyoba, kanthi kabeh energi, kawruh, keberanian lan katrampilan diplomatik lan kabeh alat sing dikembangake kanthi tliti lan kreatif dening wong-wong sing seneng tentrem sajrone pirang-pirang dekade.

Aktivis perdamaian njaluk sampeyan, António Guterres, supaya langsung nggunakake posisi lan "kantor sing apik" kanggo entuk gencatan senjata ing Ukraina. Penting kanggo wong Ukraina, wong Rusia, kanggo Eropah lan liyane ing donya. Lan penting kanggo kepercayaan masa depan sing bisa dilebokake ing sistem PBB nalika nerangake hubungan internasional.

Pak Guterres, muga-muga langsung menyang Moskow lan Kyiv kanggo negosiasi gencatan senjata kanthi cepet, lan kanthi mangkono, muga-muga uga mbukak lawang kanggo ngrampungake konflik kanthi cara tentrem.

Amarga nganti saiki mung sawetara wanita sing melu upaya resmi kanggo mungkasi perang ing Ukraina, sampeyan bisa uga pengin nelpon, contone, Direktur Jenderal UNESCO, Audrey Azoulay, lan Komisioner Tinggi Hak Asasi Manungsa, Michelle Bachelet, kanggo ngancani sampeyan. Loro-lorone pimpinan PBB sing berpengalaman lan mandat masing-masing bakal dadi aset kanggo negosiasi kasebut.

hormat,

Ingeborg Breines, Oslo 24.03.22

Konsultan lan mantan co-presiden Biro Perdamaian Internasional

mantan direktur UNESCO

Ingeborg Breines njabat minangka Sekretaris Jenderal Komisi Nasional Norwegia kanggo UNESCO sadurunge gabung karo Markas Besar UNESCO, ing ngendi dheweke pisanan nyekel jabatan minangka Penasihat Khusus Direktur Jenderal Wanita lan Gender, banjur dadi Direktur Program Wanita lan Budaya Perdamaian. . Sabanjure, dheweke diangkat dadi Direktur Kantor UNESCO ing Islamabad lan Kantor Penghubung UNESCO ing Jenewa. Dheweke dadi co-presiden Biro Perdamaian Internasional wiwit taun 2009 nganti 2016.

cedhak
Gabung karo Kampanye & bantu kita #SpreadPeaceEd!
Mangga ngirim kula email:

Nggabungake diskusi ...

Gulung menyang Top