Militarisme lan Muda: Ngumpulake Pemuda ing Kongres Disarmament ing Berlin

Militarisme lan Muda: Ngumpulake Pemuda ing Kongres Disarmament ing Berlin

Miturut Johanna Heuveling

(Artikel asli: Pressenza. 13 September 2016.)

"Akeh cara ing donya sing kita lakoni ora adil lan ora manusiawi, utamane tumrap para mudha. Model sosial kita didegake ing pertumbuhan ekonomi tanpa wates, panggunaan sumber daya alam sing akeh, dominasi modal, struktur dominasi, patriarki, persaingan, kekerasan, konfrontasi, konflik lan perang. Kapitalisme lan militerisme nguatake awake dhewe, ngrusak rezeki kabeh makhluk. " Mangkene rancangan ing Proklamasi Demiliterisasi lan Pemuda diwiwiti, sing dikembangake ing rapat persiyapan kanggo Gathering Pemuda ing Kongres Senjata sing diwiwiti ing Berlin pungkasan tanggal 16 September.

Perdamaian Keuangan tinimbang Perang

Ing tengah-tengah persenjataan ing saindenging jagad, latihan NATO ing Eropa Wétan, perang ing Timur Tengah lan Ukraina - mung sawetara zona konflik - Kongres Internasional, sing diprakarsai dening Biro Perdamaian Internasional (IPB), pengin menehi kuat, nyoto, didhukung dening ilmu pengetahuan nanging uga sinyal obah kanggo disarmament lan iklim Peace. Kesepakatan yaiku kita ora bakal ngatasi masalah kekerasan militer. Dana sing akeh banget sing dileksanakake ing perang lan peralatan perang (1,7 triliun dolar AS ing taun 2015) ora bisa dibenerake kanthi asil kasebut. Nanging, perdamaian kudu dibiayai paling ora kanthi ukuran sing bisa dibandhingake: program bantuan ekonomi, proyek wicaksana kanggo mediasi, ngatasi kekerasan lan rekonsiliasi lan akeh konsep liyane kanggo resolusi konflik sing wis dikembangake lan wis dites.

"Apa sing istimewa babagan Kongres", Lucas Wirl, sing nganakake Gathering Pemuda, ujar, "yaiku ora mung nganalisa lan kritik, nanging uga nuduhake cara sing bisa ditindakake, sing pengin dibahas karo kabeh lingkungan sosial." Kanggo tujuan iki, asosiasi serikat internasional, ekonom, asosiasi lingkungan lan perwakilan saka macem-macem agama ndhukung lan melu ing kongres kasebut. Kajaba iku para ilmuwan kanggo ngrampungake perdamaian lan konflik, para ahli babagan masalah pelucutan senjata lan aktivis perdamaian melu diskusi kasebut.

Pemuda kasebut utamane ditargetake dening militer

"Wong enom utamane kena pengaruh pangembangan militer ing jagad iki," ujare Wirl. Dheweke minangka klompok target rekrutmen dening kelompok teroris nanging uga tentara nasional. Bundeswehr (tentara Jerman) bakal luwih intensif menyang sekolah lan papan para nom-noman, menehi tawaran seductive lan menehi saran marang para muda supaya aman sing bertentangan karo kemungkinan gedhe dheweke bakal dikirim menyang perang. "Kita kudu nentang", ujare Wirl.

Nanging siji perkara sing kudu dibahas ing kongres kasebut, ujare Wirl, yaiku kritik nglawan sistem kapitalis, sing dianggep minangka tim persiapan sing gegandhengan karo militerisme. Konsumerisme, kesempatan sing ora padha, persaingan: akeh wong enom ujar, "ana sing salah ing kene." Ana wong sing ujar nalika persiyapan kasebut, para pimpinan jagad wajib menehi alat kanggo para mudha kanggo mbentuk jagad iki: “Para mudha kudu nindakake sing dibutuhake. Dheweke ora mung kudu takon kanthi sopan. ” Lucas Wirl ujar: "Pranyatan kasebut babagan transformasi dadi budaya kerja sama lan non-kekerasan."

Komunikasi lan ngrungokake

Program konkrit Gathering Pemuda ora dadi minat banget, ujare Wirl. Bakal ana diskusi lan diskusi lan uga program santai. Penting kanggo miwiti ngobrol karo siji liyane. 50 utawa 80 wong enom saka 15 negara sing beda nyritakake, kesulitan lan pengalaman lan banjur diduwe deklarasi umum. "Komunikasi lan ngrungokake", pangarep-arep Wirl, "lan bakal ana perasaan komunitas." Tujuan utama sabanjure yaiku ngatur Kongres Pemuda Dunia kanggo Perdamaian.

Para mudha isih bisa ndhaptar Gathering Pemuda. Wirl negesake manawa ora ana watesan umur. "Uga wong sing rumangsa isih enom utawa kerja bareng wong enom." Yen ana wong sing ora duwe akomodasi, AStA (asosiasi siswa) nawakake tetep ing kamar kanthi nggawa kantong turu. Lan Wirl negesake maneh pentinge Gathering: "Kita ora bakal nerusake yen para mudha ora wiwit ngatur lan tanggung jawab."

[icon type = "glyphicon glyphicon-share-alt" color = "# dd3333 ″] Registrasi kanggo Klumpukne Pemudha

(Bukak artikel asli)

cedhak
Gabung karo Kampanye & bantu kita #SpreadPeaceEd!
Mangga ngirim kula email:

Nggabungake diskusi ...

Gulung menyang Top