Meksiko: Fakultas Pendidikan melu Konferensi kanggo Perdamaian Sekolah Ibrani Maguen David

(Dipunbabar saking: Jaringan Berita Budaya Damai. 24 Desember 2020)

Artikel saka Anahuac (terjemahan dening CPNN)

Lokakarya "Perdamaian ngluwihi lan ngundang kita" dianakake kanggo siswa sekolah menengah saka Maguen David Hebrew School minangka bagean saka Konferensi Perdamaian. Lokakarya kasebut diwulangake dening Prof. Susana Memun Zaga, koordinator Bidang Gelar Pedagogi Organisasi lan Pendidikan saka Fakultas Pendidikan.

Sajrone wulan November, lan kanggo taun kaping pitu berturut-turut, Sekolah Ibrani Maguen David ngatur Dina kanggo Damai kanggo ngurmati memori Perdana Menteri Israel lan pemenang Hadiah Perdamaian Nobel ing taun 1994, Yitzhak Rabin. Tujuane kanggo promosi konsep Perdamaian ing para mudha liwat macem-macem pamicara, kalebu pimpinan komunitas, rabi, pimpinan organisasi non-pemerintah, universitas, yayasan lan guru.

Para pemuda nggambarake sajrone lokakarya babagan hubungan alami antara konsep Perdamaian lan Pendidikan, pentinge Pendidikan kanggo budaya Perdamaian lan pentinge komitmen dhewe kanggo njupuk tindakan supaya bisa nggawe perdamaian.

Saliyane ing ndhuwur, dheweke kerja sama ing klompok cilik kanggo nganalisa pikirane lan frase Martin Buber, Hanna Arendt, Paulo Freire lan María Montessori, ing ngendi dheweke ngrembug babagan hubungane karo pendhidhikan saka kontek dhewe minangka siswa enom. Pungkasane, dheweke menehi kesimpulan lan berinteraksi babagan ide lan pengalamane dhewe, nuduhake komitmen lan ngerti keputusan sing bakal digawe kanggo nggawe donya sing luwih apik.

Minangka Fakultas Pendidikan, wigati banget kanggo kita kerja sama karo institusi pendhidhikan liyane kanggo ngiyatake lan mbangun budaya perdamaian.

Dadi pisanan komentar

Nggabungake diskusi ...