Ngumumake Peluncuran "Pendidikan Pemetaan Perdamaian" - Inisiatif Riset Global

SIARAN TEKAN (29 September 2021)

Mangga gabung karo peluncuran Virtual Mapping Peace Education!

Acara interaktif iki bakal dianakake dening Micaela Segal de la Garza, Pemetaan Proyek Pendhidhikan Perdamaian, lan bakal nampilake dialog ing antarane Tony Jenkins, Koordinator Kampanye Global kanggo Pendidikan Perdamaian, lan Cecilia Barbieri, Kepala Bagian UNESCO Kewarganegaraan Global lan Pendidikan Perdamaian. Tony lan Cecilia uga bakal gabung karo panel peneliti ing saindenging jagad, kalebu Loreta Castro (Filipina), Raj Kumar Dhungana (Nepal), Loizos Loukaidis (Siprus), Tatjana Popovic (Serbia), lan Ahmad Jawad Samsor (Afghanistan).

Acara iki bakal ditindakake Setu, Oktober 9 (10am EDT / 2pm GMT).  

Klik ing kene kanggo rincian acara lan kanggo ndhaptar!

Acara kasebut uga bakal disiarkan langsung liwat kaca Facebook Kampanye Global kanggo Pendidikan Perdamaian:

Gabung karo live stream ing kene (ora dibutuhake registrasi)

"Mapping Peace Education" minangka alat online lan publikasi online anyar lan nganalisis upaya pendhidhikan perdamaian ing saindenging jagad. 

Kunjungi Pendidikan Perdamaian Pemetaan!

Inisiatif riset global saka Kampanye Global kanggo Pendidikan Perdamaian ditindakake kanthi kemitraan karo sawetara organisasi terkemuka sing melu riset lan praktik pendhidhikan perdamaian, sumber daya dinamis iki dirancang kanggo peneliti pendidikan perdamaian, donor, praktisi, lan pembuat kebijakan sing nggoleki data lan analisis upaya pendidikan perdamaian formal lan non-formal ing negara ing saindenging jagad kanggo ndhukung pangembangan pendidikan perdamaian sing relevan lan kontekstual kanggo ngowahi konflik, perang, lan kekerasan. Proyek kasebut dibayangke minangka sumber informasi dokumentasi tingkat negara lan analisis upaya pendhidhikan perdamaian.  

Proyek kasebut pungkasane bakal nyathet upaya pendhidhikan perdamaian ing kabeh negara ing saindenging jagad. Nalika diluncurake publik, wolung profil negara bakal ditampilake: Belgia, Siprus, Finlandia, Italia, Myanmar, Nepal, Filipina, lan Serbia. Sawetara profil negara liyane lagi dikembangake / ditinjau lan bakal ditambah maneh, kalebu Afghanistan, Argentina, Bolivia, Nigeria, lan Rwanda. Proyek kasebut bakal nambah 20-30 profil negara anyar saben taun.

Ndhukung Riset lan Pembangunan Pendidikan Damai

Kabeh profil tingkat negara kalebu ringkesan lan analisis: 

  1. kahanan sejarah lan saiki ana kekerasan, konflik lan ketidakadilan;
  2. upaya & pendekatan pendidikan perdamaian sing signifikan, uga sejarah lan kontemporer, formal lan non-formal;
  3. inisiatif undang-undang lan kebijakan sing ndhukung pendhidhikan perdamaian
  4. upaya negara kanggo nyokong prestasi Sasaran Pembangunan Berkelanjutan PBB 4.7, target 4.7.1 (ngukur (i) pendhidhikan kewarganegaraan global lan (ii) pendhidhikan kanggo pembangunan berkelanjutan dienggo ing (a) kabijakan pendidikan nasional; (b) kurikulum; (c) pendhidhikan guru; lan (d) pambiji siswa).

Kajaba iku, kabeh profil kalebu link lengkap menyang organisasi, model, warta, lan paneliten sing ditinjau rekan lan laporan pendidikan perdamaian ing saben negara kanggo analisis sing luwih jero.

Mapping Peace Education dirancang kanggo ndhukung macem-macem tujuan riset lan rencana tumindak, kalebu:

  • Penilaian kesenjangan ing antarane undang-undang pendidikan perdamaian resmi lan implementasi
  • Analisis komparatif babagan konteks konflik lan pendekatan pendhidhikan
  • Pambiji kualitatif, lan bisa uga kuantitatif, kanggo metode pendhidhikan perdamaian kanggo ngowahi konflik lan nggawe perdamaian ing macem-macem konteks
  • Perencanaan lan penilaian kanggo donor lan praktisi sing pengin ngembangake lan / utawa ndhukung prakarsa pendidikan perdamaian adhedhasar bukti, efektif, efektif
  • Jaringan lan nyambung peneliti, pendidik lan donor

Profil sing Dikembangake lan Dijaga dening "Pakar Negara" 

Profil negara Pendidikan Perdamaian Pemetaan dikembangake lan dikelola dening tim peneliti para ahli ing negara (kanthi masukan kadang-kadang saka peneliti / pengulas eksternal), sing umume, wakil utawa anggota saka macem-macem organisasi mitra proyek. Tim riset umume kasusun saka keseimbangan para akademisi lan praktisi resmi lan non-formal kanggo mbantu njamin macem-macem pandangan lan pendekatan pendhidhikan perdamaian ing negara tartamtu uga dianggep dianalisis lan dianalisis. Kabeh profil ditinjau lan dianyari saben taun, kanthi tambahan lan tambahan sing digawe kanthi rutin.  

Kemitraan Riset Global

Pemetaan Pendidikan Perdamaian ora bakal bisa ditindakake tanpa dhukungan lan input saka koalisi organisasi mitra sing khusus kanggo pendhidhikan perdamaian. Organisasi mitra mbantu ngidentifikasi peneliti saka jaringan, mbantu njaga pangopènan lan kajian biennial profil sing ana, lan dadi penasihat, peneliti lan kontributor kanggo laporan tahunan.

Mitra riset kalebu Institut Ilmu Perdamaian Internasional, ing Kelompok Kerja Pendidikan Perdamaian Kemitraan Global kanggo Nyegah Konflik Bersenjata (GPPAC), ing Dewan Quaker kanggo Urusan Eropa, Pengaruh Akademik PBB,  ing Yayasan Berghof, Program Georg Arnhold, ing Universitas kanggo Perdamaian, Klompok Minat Khusus Perdamaian lan Komparatif Pendidikan Internasional, Lan Pendidikan kanggo Perdamaian Global.

Riset & Analisis Masa Depan: Nyedhiyakake Laporan "Status Bidang" Tahunan

Adhedhasar tinjauan data lan analisis sing dikoleksi, mitra proyek bakal menehi kontribusi marang laporan "status bidang pendidikan perdamaian" tahunan sing bakal nganalisa tren, inovasi, tantangan, lan pangembangan utama.  

Kanggo informasi luwih lengkap babagan proyek kasebut, kirimake Email Kampanye Global kanggo Pendidikan Perdamaian ing [email dilindhungi] 

Sponsor & Panyengkuyung

Pemetaan Pendidikan Perdamaian wis didhukung kanthi sumbangan saka Yayasan Samuel Rubin, ing Kemitraan Global kanggo Nyegah Konflik Bersenjata, lan donor individu Kampanye Global kanggo Pendidikan Perdamaian.