Piwulang ing Empati

Piwulang ing Empati

Miturut Roxanne Patel Shepelavy 

(Artikel asli: Warga Philideliasa. 20 September 2016)

Telung taun kepungkur, nalika Pusat Providence mikir maneh sawise program sekolah ing Fairhill Julia de Burgos School, dheweke golek pemimpin komunitas kanggo nemtokake apa sing dibutuhake bocah-bocah ing lingkungan kasebut. Pancen dudu, mung mbantu PR, utawa rekreasi, utawa papan sing aman ing wayah awan. Iki mbantu ngrampungake kahanan kasar sing urip ing lingkungan paling mlarat lan paling mateni wong Philly.

Dadi Pusat Providence - a Nirlaba umur 23 taun ing Fairhill- PeacePraxis umur 10 taun sing didhukung Christa Tinari, sing adhedhasar riset sinau emosi sosial (SEL) program menyang sekolah ing saindenging negara. Saiki, awan ing pusat Burgos muter babagan kurikulum sing mulang keterampilan bocah kayata ketahanan, resolusi konflik, empati, lan kesadaran diri. Keterampilan kasebut, banjur ndadekake 40 bocah sekolah dhasar, lan 10 penasihat remaja, dadi siswa sing luwih tliti sing bisa sesambungan luwih apik karo kanca lan guru ing kelas - lan liya-liyane.

"Iki pancen transformasional kanggo para siswa," ujare David Chiles, Direktur Eksekutif Pusat Providence. "Kita wis ndeleng perbaikan ing saben kategori pembelajaran sosial lan emosional, ing saindenging jajaran."

Tinari ngedegake PeacePraxis luwih saka 10 taun kepungkur, lan wiwit kerja karo ewu guru saka atusan sekolah ing saindenging negara, kalebu udakara 50 sekolah umum, piagam lan Katolik ing Filadelfia. Dheweke misuwur amarga program anti-bullying, lan asring ditimbali kanggo mbantu fasilitasi rapat antarane wong tuwa, siswa lan sekolah nalika ana kahanan mbebayani. Kabeh teknik kasebut adhedhasar riset, dites dening dheweke utawa wong liya ing lapangan. Umume kerjane yaiku karo guru, babagan praktik tartamtu sing bisa ditindakake ing kelas supaya bisa mbantu siswa sinau sosial emosional - kalebu nggunakake "Deck Kegiatan & Deal Kegiatan" Tinari digawe kanthi 32 kertu sing nggambarake emosi sing beda kanggo nulungi bocah apa sing dirasakake, lan ngerteni perasaan liyane. (Dheweke ujar manawa dek dheweke digunakake ing enem bawana.)

Iki padha karo karya sing kita puji ing The Citizen sawetara minggu kepungkur, ing babagan praktik Denmark mulang empati ing sekolah (kontributor kanggo nggawe papan sing paling seneng ing bumi). Ing Amerika Serikat, penekanan sing cukup anyar babagan pembelajaran sosial lan emosional diwiwiti karo undang-undang pendhidhikan anyar sing diselenggarakake dening Kongres taun iki, sanajan ana ing masing-masing negara kepiye carane ditindakake. (Tinari negesake manawa Denmark, kanthi pedunung 5.6 yuta, luwih cilik tinimbang setengah negara bagian ing Amerika.)

Pennsylvania wis duwe standar SEL sing cukup rinci kanggo sekolahane; nyatane, bebarengan karo Illinois, dianggep sawetara ahli dadi pimpinan ing bidang kasebut. "Pennsylvania lan Illinois makili negara-negara trailblazing sing wis nandur modhal energi, wektu, lan infrastruktur kanggo promosi SEL siswa," peneliti. nulis ing panliten kanggo nirlaba nasional Kolaboratif kanggo Sinau Akademik, Sosial lan Emosi (CASEL), sing nggawe pandhuan kanggo SEL. "Perlu dipuji yen ing negara kasebut, standar SEL kalebu karo kabeh bidang subjek liyane ing dhaptar standar ing situs web pendhidhikan negara. Iki nyritakake kanthi jelas manawa SEL bocah pancen dihargai uga karo mata pelajaran akademik tradisional. ” Nanging, piwulang sing sejatine diwulangake ing Pennsylvania beda-beda gumantung karo sekolah, sanajan kadang guru.

Tinari miwiti makarya iki luwih saka 20 taun kepungkur amarga kabutuhane dhewe: Minangka direktur kegiatan ing YMCA lokal, dheweke rumangsa rumangsa kepiye mbantu bocah sing jelas duwe sawetara masalah sing nyebabake dheweke tumindak. Dheweke miwiti riset solusi, lan nemokake kabeh bidang studi babagan nilai pembelajaran sosial lan emosi sing disengaja. Saiki, jarene, ana riset bukti bukti luwih akeh babagan cara paling apik kanggo mulang SEL marang bocah-bocah ing kabeh umur, umume sing diklumpukake dening CASEL.

"Tujuane yaiku supaya kabeh bocah duwe katrampilan sosial lan emosional supaya sukses ing sekolah lan urip," ujare Tinari.

Ing Pusat Providence, kurikulum sawise sekolah nyinaoni sawetara aspek SEL, fokus kanggo mbantu bocah ngerti emosi lan cara ngrampungake; ngrampungake masalah kanthi kreatif; lan ngontrol awake. Salah sawijining favorit bocah yaiku sing diarani Tinari minangka "Ketrampilan Chill": Nalika bocah krasa kuwatir utawa nesu, dheweke disaranake menyang kothak ing ruangan sing diisi macem-macem rasa nyuda stres, kalebu bal, gambar lan bantalan nulis, buku lan kertu kanthi pratelan positif. Tujuane yaiku supaya siswa ngenali kabutuhane dhewe-dhewe, lan nemokake cara kanggo nyenengi awake dhewe. "Staff mulang dheweke babagan katrampilan, nanging banjur nggunakake dhewe," ujare Tinari. "Iki nggawe dheweke duwe kekuwatan."

Providence diwiwiti lan dipungkasi saben taun sekolah kanthi pambiji terstruktur saka guru kelas Burgos kepiye siswa sekolah sawise duwe fungsi ing kelas. Chiles ujar manawa dheweke nglaporake perbaikan ing kabeh kategori - kanthi tentrem ngatasi konflik; apik ing sekolah; ngrampungake tugas kanthi ati-ati; ketekunan; ngapresiasi keragaman; lan kontrol. Amarga bocah-bocah tetep nginep ing program kasebut pirang-pirang taun, Chiles ujar manawa bakal duwe kesempatan kanggo uga ngerteni efek jangka panjang saka program kasebut, lan ngapiki kaya sing dibutuhake.

Tinari, bebarengan karo wong-wong sing kerja ing lapangan, pengin ndeleng teknik SEL ing saben kelas, kanggo saben siswa - bisa uga utamane kanggo sing ana ing panggonan kaya Filadelfia, ing ngendi bocah-bocah teka ing sekolah kanthi masalah sing akeh banget. Lan Distrik Sekolah, miturut Superiteent Hite, wis miwiti ngetrapake piwulang SEL ing sekolah-sekolah ing saindenging kutha, kanthi macem-macem cara. Nanging Tinari ujar manawa ora prelu mbebayani, utawa mbutuhake wektu, kayata kelas kesehatan sing kapisah. Bisa dadi "perkara cilik nanging kuat sadina muput," jarene. Sawetara guru sing dheweke kenal ngerti "mriksa perasaan," njaluk siswa njlentrehake apa sing dirasakake mung ing sawetara tembung, utawa kanthi cathetan sing wis dikirim. Ing sawijining kelas, guru duwe limang emosi sing beda ing praupane lan siswa nyonto jenenge dadi emosi sing cocog sawise mangan awan.

"Sampeyan bisa njupuk enem menit," jarene. "Nanging sampeyan bisa ndeleng carane ngganti cara siswa saling komunikasi. Dheweke luwih apik ngandhakake apa sing dirasakake; mula kita bakal luwih becik ngatur perasaan. Bocah-bocah bisa nduwe rasa kuwatir lan saling peduli, lan ora bakal bisa ditindakake yen ora duwe. Lan iki menehi kesempatan kanggo saling empati. "

Dina Kemis, Tinari bakal njupuk sawetara pelajaran kasebut ing njaba kelas, minangka bagean saka Dina Damai Philly, kanggo ceramah sing diarani "Empati: Antidote kanggo Intoleransi lan Bullying." Iki minangka seri pertama saka wulan babagan rencana empati Tinari sing bakal diwenehake ing saindenging kutha ing taun sekolah iki, umume ditargetake kanggo wong tuwa - nanging uga, jarene, kanggo kabeh wong.

"Kita kabeh nggunakake katrampilan kasebut, muga-muga katrampilan manungsa," ujare Tinari. "Saya tuwa, masalah kita bakal saya rumit. Kita ora bisa ngatasi cara kasebut kaya bocah cilik. Nanging yen kita setya karo nilai perdamaian lan welas asih lan pangerten, kanggo mbangun komunitas, kita bakal bisa kerja dadi luwih apik ing kabeh perkara kasebut. ”

(Bukak artikel asli)

cedhak
Gabung karo Kampanye & bantu kita #SpreadPeaceEd!
Mangga ngirim kula email:

Nggabungake diskusi ...

Gulung menyang Top