Kawruh kanggo jagad sing kompleks: Memikirake maneh peran riset perdamaian lan pendidikan perdamaian (video)

Yayasan Berghof lan Institut Riset Perdamaian lan Kebijakan Keamanan ing Universitas Hamburg (IFSH) dadi tuan rumah diskusi panel 25 November babagan carane pendidikan perdamaian lan riset perdamaian kudu nanggepi tantangan global saiki.

Kawruh kanggo donya Komplek

Mikir maneh peran riset perdamaian lan pendidikan perdamaian

Kamis, 25 November 2021

Owah-owahan iklim, pandhemen global, lan konflik kekerasan sing terus-terusan nandheske kudu mikir maneh cara nyedhiyakake katentreman lan keamanan. Nalika politisi dijaluk nanggepi tantangan sing rumit iki, ana kabutuhan gedhe kanggo ngevaluasi produksi pengetahuan lan panyebaran kanthi kritis babagan topik sing gegandhengan karo konflik: Apa peran pendidikan perdamaian lan riset perdamaian kanggo politik lan masyarakat? Piyé carané kita bisa adaptasi cara mulang lan sinau katentreman? Lan kepiye carane riset perdamaian lan keamanan bisa menehi pangerten sing luwih apik babagan panyebab konflik lan ngenali cara kanggo masyarakat sing luwih tentrem?

Ing diskusi panel online iki, para ahli pendidikan perdamaian lan peneliti perdamaian nganakake dialog babagan carane loro disiplin bisa nemokake cara bebarengan kanggo ngatasi tantangan anyar kasebut. Nalika nggunakake macem-macem cara, loro pendidikan perdamaian lan riset perdamaian nuduhake kapentingan umum: Dheweke kerja kanggo ngembangake cara kanggo ngatasi konflik lan rasa ora aman. Acara iki bakal fokus ing strategi kanggo nyepetake jurang sing asring diamati ing antarane analisis ilmiah lan praktik nyata. Ing wektu nalika tantangan kanggo tentrem lan keamanan saya tambah rumit lan entangled, iki katon minangka kabutuhan sing luwih penting.

agenda

PEMBUKA WETAN
  • Andrew Gilmour, Direktur Eksekutif, Berghof Foundation
  • Ursula Schröder, Direktur lan Kepala Wilayah Riset Pesenan Perdamaian lan Keamanan Eropa, Institut Riset Perdamaian lan Kebijakan Keamanan (IFSH)
DISKUSI PANEL
  • Berit Bliesemann de Guevara, Profesor ing Departemen Politik Internasional, Universitas Aberystwyth
  • Norbert Frieters-Reermann, Profesor Ilmu Pendidikan, Universitas Katolik, Aachen
  • Tony Jenkins, Direktur Ngatur Institut Internasional babagan Pendidikan Perdamaian lan Koordinator Kampanye Global kanggo Pendidikan Perdamaian
  • Elvira Roset, Profesor Junior, Institut Riset Perdamaian lan Kebijakan Keamanan (IFSH)

Moderasi dening:

  • Uli Jäger, Kepala Departemen Pembelajaran Global kanggo Transformasi Konflik, Berghof Foundation
  • Holger Niemann, Penasihat Direktur, Institut Riset Perdamaian lan Kebijakan Keamanan (IFSH)

Refleksi: Anne Kruck, Advisor Global Learning kanggo Transformasi Konflik, Berghof Foundation

 

cedhak
Gabung karo Kampanye & bantu kita #SpreadPeaceEd!
Mangga ngirim kula email:

Nggabungake diskusi ...

Gulung menyang Top