Ing Kirkuk, kerja tim nggawe toleransi

Nabaa nyekel piala karo kanca-kancane basket sawise menang pertandingan karo sekolah ing sacedhake. (Foto: © UNICEF / Irak / 2015 / Anmar)

(Dipunbabar saking: UNICEF Irak. 23 November 2015)

Saka meh 3.2 yuta wong sing dadi pengungsi internal ing Irak wiwit Januari 2014, luwih saka 400,000 wis ngungsi menyang Provinsi Kirkuk. Tambah akeh wong sing terlantar ing Kirkuk nyebabake kekurangan sumber daya lan nyebabake pangiriman layanan penting, utamane pendhidhikan.

Kirkuk wis suwe dadi omah kanggo wong-wong sing beda-beda agama lan budaya, kalebu wong Kurdi, Turki, Asyur, lan Arab. Wong Irak sing kesasar golek keamanan ing Kirkuk wis nambah macem-macem jinis iki - nanging uga nambah ketegangan wilayah sing kurang saka layanan, cedhak garis depan sing aktif.

UNICEF nanggapi gesekan lan kekurangan ing Kirkuk kanthi nggawe program kanggo perdamaian lan toleransi, diwiwiti ing sekolah.

"Penting, yen pendhidhikan adil lan sekolah peka konflik supaya bisa ningkatake perdamaian," ujare Kelsey Shanks, konsultan UNICEF.

Program Pendidikan Damai kalebu, ing antarane kegiyatan liyane, pambentukan klompok pemuda - siswa sing dipilih kanggo ngawasi lan nglaporake manawa ana konflik ing 30 sekolah ing saindenging gubernur. Iki uga nduweni klompok penjangkau komunitas, latihan guru, lokakarya, lan kegiatan olahraga tim. Tim olahraga mesthi dicampur kanggo mesthekake yen kabeh klompok komunitas ing sekolah dadi bagean saka saben tim. Strategi kasebut mbantu nggawe semangat tim ing antarane para peserta - sajrone lan sawise game.

Salah sawijining siswa sing entuk manfaat saka Pendidikan Perdamaian yaiku Nabaa, 17. Dheweke wong Turki sing sinau ing Sekolah Tinggi Al-Yaqatha.

Thanks kanggo program kasebut, sekolah Nabaa nggawe kegiatan olahraga kanggo ningkatake teambuilding lan kerja sama ing antarane para mudha, lan Nabaa bisa nggayuh impen dheweke main ing tim basket wanita. Nabaa lan kanca-kancane dilatih sajrone rong minggu, lan banjur main game karo sekolah ing sacedhake. Tim Nabaa menang, lan bocah-bocah wadon nampa medali lan piala ing pungkasan game.

"Aku seneng main basket," ujare Nabaa karo mesem. "Aku ngetutake lakune bapakku; dheweke uga dadi pemain basket. ”

Program Pendhidhikan Perdamaian UNICEF didegake kanthi kontribusi gedhe saka pamrentah Italia Cooperazione Italiana allo Sviluppo. Inisiatif kasebut nguatake kohesi perdamaian lan sosial ing antarane siswa lan sekolah, mulangake pangerten lan toleransi bebarengan, nyengkuyung kalebu, lan nggawe sekolah sing aman.

Sajjad Ismail, Spesialis Pendidikan ing UNICEF, ujar manawa program kasebut sithik nanging sukses, lan rencana bakal ngembangake: "Iki minangka intervensi cilik sing duweni pengaruh gedhe."


Ala Abdullah minangka Konsultan UNICEF Irak.

(Bukak artikel asli)

cedhak

Gabung karo Kampanye & bantu kita #SpreadPeaceEd!

1 Komentar

Nggabungake diskusi ...