Babagan Skala lan Imajinasi: COVID, Devastasi Nuklir, lan Bencana Iklim

Pambuka

Layang saka Helen Young iki minangka tanggepan kanggo “Plowshares lan Pandemi, ”Artikel sadurunge ing Seri Koneksi Corona sing nyorot film Helen, "The Nuns Para Pendeta lan Bom”(Film kasedhiya kanggo tuku lan nonton online). Layang iki nawakake sawetara tambahan kanggo Enquiry Learning sing dipasang karo Sambungan kasebut (disaranake sampeyan maca loro artikel kasebut bebarengan). Dheweke uga negesake bedane sing signifikan antarane serangan nuklir lan COVID-19, amarga Úrsula Oswald Spring padha uga mriksa pambeda antarane virus lan perubahan iklim ing Sambungane, "Sinau saka Bedane. " Loro-lorone menehi instruksi babagan bedane skala kerusakan akibat lan efek jangka panjang sing ana ing ancaman eksistensional senjata nuklir lan perubahan iklim, dibandhingake karo kerusakan manungsa sing hebat kaya sing ditindakake dening pandemi iki.

Ing surat Helen, sawetara pendidik perdamaian bakal nemokake sebab penyelidikan luwih jero babagan sifat senjata nuklir lan kabijakan nuklir. Wong liya uga bisa uga kudu sinau babagan alternatif sing luwih jembar kanggo sistem keamanan militer saiki, kayata proposal "BESAR" sing digawe Ursula. Iki bisa uga menehi inspirasi kanggo kita mbayangake mimpi buruk iklim "musim nuklir" sing jelas diterangake dening Jonathan Schell ing "Nasib Bumi. "

Layang kasebut nyebabake aku menehi saran, mbok menawa, kurang saka pengalaman nyata karo serangan nuklir (Sawetara Hibakusha isih ana karo kita), kaya saiki karo pandemi iki, kita kudu "mbayangake," yen sampeyan pengin "Bungkus kepala kita," sing nggegirisi nyata saka serangan nuklir, kaya sing ditindakake aktivis Plowshares. Serangan nuklir yaiku kanggo wong-wong mau, gambar apokaliptik internal babagan detonasi senjata nuklir sing kanthi moral nuntut supaya dheweke njupuk risiko pribadi kanggo nyuda risiko paling gedhe ing planet iki. Yen ora motivasi kanggo nindakake risiko, nanging paling ora, kanggo tumindak publik ing pambusakan senjata nuklir, bisa uga kita kabeh kudu golek gambar kaya ngono.

Bisa uga cara paling efektif kanggo nindakake iki yaiku cara Helen Young milih, liwat film. Sanajan ora ana dokumenter sing sebanding karo dheweke ing konten substansial lan nggambarake refleksi lan tumindak manungsa, ana akeh film pendidik perdamaian sing bisa digunakake kanggo nggawe gambar motivasi. Informasi babagan akeh film lan pemetaan visual serangan nuklir kasedhiya ing web. Nanging, aku ora ndeleng dhaptar sing paling asli lan kuat, dokumenter sing digawe saka rekaman film tentara AS sawise serangan nuklir pertama, diluncurake ing dina-dina pungkasan WWII, "Hiroshima-Nagasaki, 1945." Didhelikake saka publik luwih saka rong dekade, film iki "nuduhake kaya biasane." Ing kasusku dhewe, aku banjur ndeleng film kasebut minangka pengacara pelucutan senjata lan PBB sing luwih kuat, nanging muncul minangka penghancuran sing semangat. Aku nyaranake nglacak. [Cathetan editor: kita wis nglacak film - sampeyan bisa nonton ing ngisor iki.]

Betty A. Reardon, 4/23/2020

.

Miturut Helen Young *
Produsen, Para biarawati, Para Imam, lan Bom

Pancen ana akeh kamiripan ing antarane akibat saka serangan nuklir lan pandemi. Nanging, serangan nuklir bakal luwih ngrusak masarakat sing luwih gedhe. Nganti saiki data pandemi nuduhake mayoritas wong sing kena pengaruh, sing enom utawa tuwa, minangka individu sing duwe kahanan kesehatan.

Iki minangka salah sawijining sebab komunitas Afrika Amerika lan Latino kena pengaruh luwih parah. Status sosial ekonomi umume nggawe dheweke luwih rentan kena penyakit. Serangan nuklir bakal dadi pembunuh kesempatan sing padha lan ora padha.

Pitakonan sing disaranake ditambahake menyang sinau priksaan artikel asli bakal dadi: Apa sampeyan ndeleng kamiripan antarane persiapan pemerintah (utawa kurang) kanggo pandemi vs. serangan nuklir?

Sanajan kesiapan pamrentah kanggo pandemi kasebut kurang, kita duwe NIH, WHO, lan sawetara mekanisme kanggo ngatasi penyakit ing saindenging jagad. SARS, Ebola, MERS, H1N1, nyedhiyakake modicum pengalaman. Publik ora duwe kesiapan tingkat nuklir. Latihan pertahanan sipil lan papan perlindungan bom minangka ciri jaman biyen. Lan nalika pamrentah federal nindakake latihan mock mock lan skenario simulasi, informasi kasebut ora diwenehake menyang masarakat.

Akeh wong Amerika bakal kaget nalika ngerti postur senjata nuklir kita tetep padha karo Perang Dingin. Kapan wae kita paling ora 15 menit saka serangan nuklir. Yen Presiden Trump ngerti kabar yen rudal Rusia wis dituju, para ahli keamanan ujar manawa dheweke bakal duwe udakara 15 menit kanggo mutusake arep ngluncurake ICBM Amerika kanggo nyegah rusak saka Rusia. Yen Trump ngluncurake rudal kasebut, serangan balik bisa uga ngetutake lan kita bakal ngalami perang nuklir skala penuh. Kasunyatan tragis yaiku hacking komputer, salah komunikasi, utawa sabotase bisa nyebabake skenario iki sing nyebabake puluhan yuta wong tiwas. Lan perang nuklir bakal luwih ngrusak tinimbang pandemi amarga uga bakal nyebabake paceklik global.

"Hiroshima-Nagasaki, Agustus 1945," dening Erik Barnouw (1969).

Ing taun 1946, Departemen Perang AS ngasilake film rolas menit babagan bom atom minangka bagean saka Majalah Layar Angkatan Darat Angkatan Laut, sing diarani "A Tale of Two Cities". Kaloro kutha kasebut, mesthine dadi kutha kotamadya Jepang ing Hiroshima lan Nagasaki. Film kasebut diwiwiti kanthi tes Tritunggal ing ara-ara samun ing New Mexico ing wulan Juli 1945, kanthi nyathet yen ing dina kasebut, "jaman atom wis lair." Banjur njupuk pamirso tur ing reruntuhan rong kutha sing rusak. Rong puluh taun mengko ing taun 1968, pabrikan film Amerika sing terkenal Eric Barnouw ngerti manawa akeh rekaman ing film kasebut ditembak dening pembuat film Jepang, Akira Iwasaki, sing ngunjungi Hiroshima lan Nagasaki kanggo syuting film sawise pamboman kasebut. Militer AS wiwitane meksa Iwasaki kanggo mungkasi syuting nanging banjur mrentah supaya terus. Cuplikan kasebut ditekan puluhan taun sadurunge Barnouw nampa surat saka ahli lingkungan sing jenenge Lucy Lemann menehi peringatan babagan eksistensi materi kasebut. Barnouw pikantuk rekaman kasebut saka Arsip Nasional banjur rekaman kasebut menyang film cendhak iki. Isih dadi salah sawijining dokumen sing paling nyenengake saka bom atom.

.

Pitakon liyane sing disaranake: Bandhingake efek pungkasan COVID-19 lan panggunaan gaman nuklir kanggo generasi mbesuk.

Muga-muga, para ilmuwan bakal nggawe vaksin kanggo virus kasebut. Kaya sing kita ngerti, radiasi sing diserap ing serangan nuklir terus turun-tumurun. Sawise AS nyoba udakara sewu bom nuklir ing wilayah Kepulauan Mashall, para wanita ing kana nglairake "bayi ubur-ubur". Korban Hiroshima lan Nagasaski duwe anak lan putu sing lair cacat lair.

Ing bagean artikel asli ing mikir lan mbiji risiko, apitakon saran saran kanggo takon: Napa penting supaya wanita duwe peran ing pambiji risiko?

Ing PBB nalika Prajanjian Larangan Senjata Nuklir anyar dirembug ing 2017, delegasi saka Irlandia (sing pimpinane kalebu wanita) nggawe kasus sing kuat kenapa wanita lan bocah-bocah wadon kena pengaruh nuklir kanthi proporsional. Dheweke nyebutake studi medis sing nuduhake radiasi kanggo kemampuan reproduksi wanita lan kanggo bayi. Uga para wanita, umume, ditolak kursi ing meja kasebut ing diskusi kebijakan keamanan.

Wanita duwe nilai luwih dhuwur babagan bangunan konsensus lan nemokake landasan umum. Saiki, gagasan keamanan Amerika yaiku kekuwatan militer. Aspek keamanan liyane kalebu panganan sing cukup, pendhidhikan sing cukup lan akses menyang perawatan kesehatan asring dikatutake para wanita minangka prasyarat sing paling penting kanggo ngindhari perang lan kemungkinan konfrontasi nuklir. Ing AS, "imamat" keamanan nuklir sing kasusun saka wong kulit putih wis nyusun kabijakan keamanan kita wiwit Perang Dingin tanpa mikirake carane jagad iki owah. Umume ahli keamanan ujar manawa kerentanan Amerika ing senjata nuklir yaiku kita duwe kabijakan lan rencana perang sing ora diganti sajrone puluhan taun.

Ing bagean artikel asli ing wani nampa biaya pribadi, sawetara pitakon tambahan sing kudu takon yaiku:

Apa sampeyan minangka warga negara yakin yen sampeyan duwe kekuwatan kanggo ngubah kabijakan sing ngatur pandemi lan senjata nuklir? Napa napa mboten?

 Apa sampeyan mikir cara paling apik kanggo ndandani kabijakan pamrentah? Apa ing kothak kertu suoro? Liwat demonstrasi?

 Apa, yen ana, apa pengaruh media sosial ing pangaribawa pangowahan? Apa pinemu sampeyan babagan pangowahan COVID-19 sing bakal ditindakake ing masarakat Amerika lan pamrentah? Apa sampeyan pengin ndeleng pangowahan?


Babagan Panulis *

Helen Young minangka wartawan siaran pemenang penghargaan Emmy sing wis nggawe karir dadi pembuat film lan panulis kanthi nyipta semangat nglaporake investigasi kanthi komitmen kanggo madhangi masalah-masalah kritis saiki. Sajrone karier suwene 30 taun, Helen wis ngarahake lan ngasilake film dokumenter babagan subjek wiwit krisis obesitas bocah ing Amerika, perdagangan menembak ilegal, lan program luar angkasa AS. Dheweke dadi panulis staf lan produser CBS News lan NBC News sajrone rong puluh taun uga wis ngasilake MSNBC lan Al Roker Productions. Helen menangake siji penghargaan warta Nasional Emmy lan telung Emmy New York amarga kerjane, uga penghargaan saka Society of Professional Wartawan, United Press International, Komisi Nasional Wanita Kerja, lan Palang Merah. Dheweke dadi kontributor kanggo Huff Post.

Dadi pisanan komentar

Nggabungake diskusi ...