"ITalking Across Generations on Education (iTAGe)" ing Kolombia

DEEPENING BUDAYA TENANG KANGGO RASA DEMOKRASI Liwat PENDIDIKAN

Fundación Escuelas de Paz yaiku ngatur independen Ngomong Sajrone Generasi Pendidikan (iTAGe) acara dialog pemuda ing Kolombia babagan peran pendhidhikan kanggo ngetrapake Resolusi Dewan Keamanan PBB 2250 babagan Pemuda, Perdamaian lan Keamanan.

iTAGe bakal nemokake peran pendhidhikan kanggo ningkatake partisipasi para pemuda lan budaya perdamaian ing Kolombia, uga langkah-langkah sing dibutuhake kanggo ngetrapake Resolusi kasebut ing negara kasebut.

UNSCR 2250 lan résolusi tindak lanjut UNSCR 2419 ngakoni peran penting lan positif para mudha kanggo perdamaian. Resolusi kasebut negesake kebutuhan investasi ing pendidikan kanggo ningkatake budaya perdamaian, ngilangi ketimpangan lan diskriminasi, promosi toleransi lan pemberdayaan para pemuda.

Minangka adhedhasar ing Metodologi UNESCO MGIEP TAGe, iTAGe minangka dialog intergenerasional sing didhasarake para pemuda sing nyedhiyakake platform non-hierarkis kanggo para pemudha kanggo sesambungan, ngrembug lan debat masalah kritis sing gegayutan karo para pembuat kebijakan.

UNESCO MGIEP fokus ing nggayuh Tujuan Pembangunan Berkelanjutan PBB 4.7 tumuju pendhidhikan kanggo mbangun masarakat sing tentrem lan berkelanjutan ing saindenging jagad kanthi ngembangake program sing ningkatake pembelajaran sosial lan emosional, nggawe pedagogi digital lan nguatake para pemuda.

Download ringkesan pdf proyek iTAGe ing Kolombia: Inggris / Spanyol

Dadi pisanan komentar

Nggabungake diskusi ...