IPRA-PEC - Proyeksi Tahap Sabanjure: Refleksi babagan Oyod, Proses lan Tujuane

"Ndeleng Masa Lalu PEC kanggo Proyeksi Masa Depan sing Dipilih"

Ing pengamatan ulang taun 50th saka Komisi Pendidikan Perdamaian (PEC) saka Asosiasi Riset Perdamaian Internasional, loro anggota pendiri kasebut nggambarake asale nalika ndeleng masa depan. Magnus Haavlesrud lan Betty Reardon (uga dadi anggota Kampanye Global kanggo Pendhidhikan Perdamaian) ngajak anggota saiki kanggo mikir babagan saiki lan ancaman eksistensial kanggo kaslametan manungsa lan planet sing saiki nantang pendhidhikan perdamaian kanggo nggambarake masa depan sing direvisi kanthi signifikan kanggo PEC lan perane. ing njupuk tantangan…

Pesen kanggo Ngenani Anggota Komisi Pendidikan Perdamaian (PEC) IPRA Saka Magnus Haavelsrud lan Betty A. Reardon, Anggota Pendiri

Pambuka: Nyetel Kursus kanggo Masa Depan PEC

Konferensi Umum Trinidad 2023 minangka papan sing cocog kanggo mirsani ulang taun kaping 50 Komisi Pendidikan Perdamaian Asosiasi Riset Perdamaian Internasional, kanggo mriksa tujuan lan metode lan nyetel dalan kanggo masa depan. Yayasan iki dilebokake ing Bled, Yugoslavia ing Konferensi Umum 1972 nalika Saul Mendlovitz, Christoph Wulf lan Betty Reardon ngusulake menyang Dewan IPRA sing nggawe Komite Pendidikan Perdamaian karo Christoph Wulf minangka ketua. Komisi iki resmi didegaké ing 1974 ing Konferensi Umum IPRA ing Varanasi, India ing ngendi Magnus Haavelsrud kapilih dadi Sekretaris Eksekutif pisanan PEC. Wiwit wiwitane PEC kanthi konsep jelas, dipandu kanthi norma lan disusun organisasi kanggo konsistensi normatif kanggo nggayuh tujuane. Dokumen pendiri, strategi lan peraturan ditambahake ing esai iki.

Kahanan lan Konteks Awal PEC

Wiwit wiwitan, PEC duwe tujuan lan sistematis, lan luwih saka rapat biennial para pendidik perdamaian. PEC enom minangka komunitas sinau sing penting sing anggotane nduweni rasa solidaritas sing kuat, komitmen sing kuat kanggo nggawe pendidikan minangka instrumen sing penting kanggo perdamaian, kesetiaan sing kuat kanggo saben liyane lan visi bareng babagan jagad sing wis diowahi sing biasane digagas. Iki fokus, tujuane lan sengaja diatur kaya sing bisa dideleng ing "Strategi Global kanggo Komunikasi lan Peningkatan Kesadaran ing macem-macem Setelan Lokal" sing dikembangake ing 1975 ing Sekolah Musim Panas IPRA ing Västerhaninge, cedhak Stockholm, Swedia.

Kohesi konseptual lan komunal ing jaman wiwitan PEC minangka akibat saka IPRA Summer Schools sing nyedhiyakake, sajrone pirang-pirang taun berturut-turut, minangka papan kanggo ijol-ijolan intensif lan pembelajaran formatif minangka anggota saka kabeh wilayah ing donya sing berjuang karo kesamaan lan bedane konteks profesional, perspektif. lan prioritas masalah. Nggarap lan sinau saka beda-beda kasebut lan melu analisa kesamaan ngidini PEC minangka komunitas sinau kanggo ngasilake "Strategi Global…," sing dipengaruhi dening analisis struktural riset perdamaian lan pedagogi kritis, sing mentas dikenalake dening Paolo Freire. Dokumen kasebut, produk saka proses sing partisipatif lan mbukak, nyatakake tujuan sing kudu ditinjau saiki kanggo netepake ora mung relevansi inti, nanging kanggo ngerti pentinge proses lan konteks kanggo nemtokake lan nyatakake tujuan umum.

Ing dina wiwitan, sawise pungkasan Perang Vietnam, ing tengah-tengah perjuangan neo-kolonial, peneliti perdamaian lan pendidik perdamaian, dadi awakened kanggo kekerasan struktural sistem donya, wiwit sinau saka saben liyane, mbangun badan umum. saka sinau. Sinau umum kasebut dadi dhasar pendhidhikan perdamaian amarga dikembangake sajrone katelu pungkasan saka 20th abad liwat perjuangan mardika, Perang Dingin, munggah saka gerakan anti-nuklir lan waning sing. Yayasan kasebut tetep relevan nganti taun pisanan 21st abad nantang karo "Perang Melawan Teror."

Sadawane dasawarsa pisanan, anggota komunitas sinau PEC nggawa dhasar iki kanggo keterlibatan ing acara penting lan pangembangan ing lapangan, terus sinau saka kabeh sumber sing kasedhiya, amarga anggotane nyedhiyakake kerangka konseptual lan nilai-nilai nuntun kanggo karya wong liya ing lapangan. Antarane acara lan program sing dipengaruhi dening anggota PEC yaiku: Konferensi Dunia Pertama Dewan Kurikulum lan Instruksi Dunia ing 1974; Konferensi Donya UNESCO babagan Pendidikan Perlucutan Senjata ing taun 1980; ngedegake program pascasarjana pisanan ing pendhidhikan perdamaian ing Teachers College Columbia University lan Institut Internasional pisanan babagan Pendidikan Perdamaian ing 1982: proyek UNESCO kanggo ngasilake Buku Pegangan babagan Pendidikan Perlucutan Senjata; lan Kampanye Global kanggo Pendidikan Perdamaian, didegaké ing 2000, antara liya.

PEC uga nduweni pengaruh sing signifikan marang IPRA dhewe, amarga wis ngenalake asosiasi jender lan ekologi minangka inti penting kanggo riset perdamaian. Masalah sing ditimbulake dening gerakan wanita lan perdamaian sing berkembang ditanggulangi ing PEC nganti dianggep dening komisi IPRA sing kapisah. Iku wis paling konsisten diatur lan purposeful kabeh komisi. Komisi iki minangka siji-sijine komisi sing diatur dening undang-undang sing disusun nalika ngadeg, dipandu dening tujuan umum lan visi bareng babagan strategi global, lan siji-sijine sing nerbitake jurnal dhewe.

Acara lan pangembangan iki padha karo upaya kolaborasi sing terus-terusan ing antarane anggota sing ngasilake karya sastra babagan teori lan praktik lapangan sing ndadekake pangembangan lan penyebaran ing saindenging jagad. Nalika spesifik lapangan beda-beda gumantung saka wilayah menyang wilayah lan negara menyang negara, pangembangan sing melu anggota PEC terus diwujudake dening visi Strategi Global. Kanggo ngakoni prestasi kasebut, IPRA dianugerahi Bebungah UNESCO kanggo pendidikan perdamaian 1989.

Kabeh sajarah pembangunan iki culminated ing founding ing 2004 saka Jurnal Pendidikan Perdamaian luwih utawa kurang bebarengan karo munculé tantangan konteks sajarah anyar.[1] Jurnal kasebut minangka bukti lapangan sing mantep, nanging bisa uga dadi medium kanggo apa sing kita yakini minangka kabutuhan kanggo visi, tujuan lan strategi anyar sing nanggapi tantangan perdamaian ing pertengahan dekade 21.st abad. Amarga alasan kasebut, kita nyengkuyung kanthi ati-ati kanggo nyemak tujuwan pendiri PEC kanthi tujuan kanggo ngrumusake siji kanggo tahap sabanjure. Karya PEC wis seminal ing évolusi saka lapangan kontemporer kawruh tentrem; lan kita pracaya iku bisa muter peran padha ing saiki lan mangsa.

"Strategi Global kanggo Komunikasi lan Peningkatan Kesadaran ing macem-macem Setelan Lokal": Pernyataan Tujuan Pendiri

A refleksi saka analisis struktural sing muncul yen riset perdamaian banjur nambah kesadaran babagan ketidakadilan struktur ekonomi lan politik global, "Strategi Global ..." uga minangka pernyataan anti-imperialisme. Iki adhedhasar kapercayan yen pendhidhikan perdamaian kudu dibentuk kanggo jinis kekerasan tartamtu sing integral karo struktur kasebut amarga ana ing macem-macem wilayah sing ditindakake. Kanthi tujuan sinau kanggo ngluwihi lan ngowahi bentuk kekerasan kasebut, strategi kasebut negesake pilihan pedagogis kanggo dialog (yaiku "komunikasi") lan kanggo mode pemikiran dominan sing nantang (yaiku "mundhakake kesadaran.") Pernyataan kasebut nguatake predileksi PEC menyang kontekstual. desain lan laku, ngenali hubungan integral antarane lokal lan global ing konteks sawijining. lan ngisinake refleksi dialogis kritis minangka pedagogi sing disenengi.

Strategi kasebut ditujokake kanggo nguatake pembentukan gerakan sing tentrem tumuju kasunyatan anyar adhedhasar nilai-nilai perdamaian sing adil. Komunikasi lan kesadaran mundhakaken ing gerakan iki ana hubungane karo kabeh bagéan saka sistem donya, saéngga global. Partisipasi kabeh bagean sistem perlu kanggo nggayuh owah-owahan menyang nilai-nilai perdamaian liwat pangembangan kasunyatan anyar. Nguatake link lan kerjasama ing antarane kabeh bagean saka sistem donya, kayata sing ciri PEC enom dianakaké kanggo janji impact luwih. Kita percaya yen PEC kudu terus melu anggota saka macem-macem konteks lan kabeh wilayah ing saindenging jagad babagan peran pendidikan ing transformasi sistem lan struktur global sing isih nyuda lan nindhes akeh banget.

Ing taun 1974, tujuan sinau perdamaian katon minangka transformasi kahanan kontekstual sing nyebabake kekerasan langsung, struktural lan budaya. Sinau perdamaian, para perancang percaya, ora mung mung refleksi kritis. Iki mbutuhake sinau pengalaman tumindak menyang transformasi sing dikarepake. Tumindak kudu diadili babagan potensial kanggo ngganti struktur lan budaya - ing macem-macem tingkat saka wong lan komunitas menyang struktur makro sing kalebu sistem donya.

Kita wis sinau manawa sinau perdamaian ndhukung lan miwiti pangembangan sing luwih tentrem (yaiku kurang kekerasan) lan bukti babagan iki bisa ditemokake ing kabeh papan lan wektu, wiwit saka pengalaman individu ing saben dina nganti gerakan ing tingkat global. Swara budaya pendidikan, saiki kita argue, mulane relevansi politik kanggo madhangi kabutuhan transformasi kahanan kontekstual sing bermasalah - kadhangkala kekerasan. Nalika kahanan sing ana masalah, kegiatan pedagogi bisa nanggapi kanthi adaptasi karo status quo - utawa nolak kanthi tujuan kanggo ngganti. Yen resistensi kasebut ora bisa ditindakake sajrone pendhidhikan formal, mesthi bisa, amarga pengalaman sejarah wis nuduhake (nganti tingkat kesulitan sing beda-beda - lan bebaya) ing pendidikan informal lan / utawa non-formal. Cetha, para pangadeg PEC ngakoni yen integritas pendidikan perdamaian ana hubungane langsung karo keberanian moral para praktisi. Iki kita sinau saka kolega kita "ing lemah" ing program non-formal confronting oppression struktural minangka bener ngalami. Pendhidhikan ing perkembangan menyang transformasi konflik tanpa kekerasan, pembelajaran sing mbebasake lan demokratis sing nentang panguwasa politik sing oppressive, minangka tantangan sing beda karo pendhidhikan sing diwenehake dening kekuwatan dominan masyarakat.

Ing etos perpustakaan kaya ngono, prentah tata cara sing disepakati kanggo njamin konsistensi normatif lan tumindak sing efektif lan fokus. Angger-anggering Toret minangka upaya kanggo netepake pedoman kasebut kanggo organisasi Komisi.

Angger-anggering Toret PEC: Mesthekake yen Proses Melayani Tujuan

Pendiri PEC sarujuk manawa kesinambungan lan efektifitas karya umum kita kudu diyakinake kanthi pedoman sing jelas babagan pamrentahan upaya saka macem-macem klompok kita sing kaiket kanthi tujuan umum. Ing pungkasan iki Angger-anggering Toret diadopsi sing - sanajan tiba saka laku - isih ing pasukan. Kita kabentuk ing struktur IPRA sing luwih gedhe, ngarep-arep supaya pendhidhikan tetep dadi bagian integral saka misi Asosiasi.

Percaya yen kapentingan ngembangake pembangunan perdamaian saiki lan mangsa ngarep lan sinau perdamaian mbutuhake partisipasi kabeh bagean saka sistem donya saiki, Anggaran Rumah Tangga dimaksudake kanggo njamin partisipasi kasebut lan isih bisa dadi alat kanggo tujuan kasebut.

Kesimpulan lan Saran kanggo Proyeksi Masa Depan PEC

Kanthi tujuan kanggo ngurmati upaya saka almarhum Sekretaris Eksekutif PEC, Olga Vorkunova, sing weruh kemungkinan masa depan sing penting kanggo lapangan kasebut; nganggep yen anggota PEC terus dadi komunitas pendidik perdamaian sing maneka warna sing makili kabeh wilayah donya; lan kanthi pangarep-arep yen anggota bakal kerja bareng kanthi cara sing bisa ningkatake substansi lan praktik pendidikan perdamaian kanthi efektif, kita menehi saran ing ngisor iki kanggo dipikirake dening anggota umum IPRA lan anggota PEC saiki.

Re Angger-anggering Toret: Nggawe Tata Cara kanggo Entuk Tujuan

Ing Konferensi Umum IPRA sabanjuré ing Trinidad-Tobago pemilihan Sekretaris Eksekutif, Komite Eksekutif lan Dewan kaya sing diwènèhaké ing Angger-angger sing ditambahake bisa uga ditindakake. Amarga Angger-anggering Toret ora nemtokake cara nominasi, kita nyaranake manawa Sekretaris Eksekutif PEC saiki kerja sama karo Sekretaris Jenderal ngajak anggota PEC lan IPRA kanggo nyalonake calon kanggo macem-macem posisi ing PEC. Nominasi tambahan bisa ditindakake ing rapat administratif Konferensi Umum, banjur pemilihan. Kita uga nyaranake yen Konferensi Umum IPRA 2022 ngundang pimpinan PEC anyar kanggo ngirim proposal menyang Konferensi Umum IPRA sabanjure babagan nganyari Angger-angger ing

  1. carane nominasi bakal digawe
  2. kalebu persetujuan karo Taylor lan Francis babagan sponsor PEC saka Journal of Peace Education
  3. owah-owahan liyane ing Angger-anggering Toret PEC.

Re: Strategi: Nyetel Kursus Anyar ing Visi Ngganti Realitas Saiki

Kita pitados bilih misi PEC kang saiki lan saiki bakal dileksanakake kanthi apik dening review tujuane ing konteks masalah perdamaian saiki. Disaranake supaya wektu diwenehake ing sesi Komisi sing bakal teka kanggo refleksi lan diskusi babagan pitakon kontekstual ing ngisor iki:

Kepiye ancaman planet eksistensial saka bencana iklim lan bencana nuklir mengaruhi konteks lokal kita? Apa masalah-masalah dhasar kasebut katon ing bentuk kekerasan tartamtu sing kudu ditangani kanthi pendidikan perdamaian?

Kepiye "Perang Melawan Teror," munculé otoritarianisme lan serangan balik marang hak asasi manungsa wanita lan sing dipinggirkan mengaruhi masalah perdamaian sing positif?

Kanthi cara apa standar internasional sing diumumake sajrone 20 taun kepungkur kayata Resolusi Dewan Keamanan PBB 1325 babagan Wanita, Perdamaian lan Keamanan, Kesepakatan Paris babagan Iklim lan Prajanjian babagan Larangan Senjata Nuklir digabungake dadi pernyataan tujuan lan nyatane. praktik pendidikan perdamaian?

Kanthi cara apa peran masyarakat sipil internasional sing tuwuh ing ngadhepi ancaman eksistensial lan makarya kanggo ngatasi macem-macem lan nambah masalah perang, owah-owahan iklim, kekurangan, penindasan, pamindahan lan krisis pengungsi lan macem-macem pelanggaran hak asasi manungsa kudu ditangani kanthi nemtokake konteks pendhidhikan perdamaian lan nyetel gol kanggo wilayah kasebut diarani pendidikan kewarganegaraan global?

Kepiye owah-owahan ing konteks mengaruhi panggunaan lan relevansi dhasar pendidikan perdamaian? Apa wilayah riset perdamaian saiki sing bisa migunani kanggo evaluasi relevansi yayasan kasebut?

Panitia panyusun bisa uga disiyapake kanggo ngringkes respon kanggo pitakon kasebut utawa sing padha kanggo ngusulake strategi utawa pernyataan tujuan anyar kanggo PEC. Tugas sampeyan kanggo nyetel masa depan kanggo komunitas sinau global sing unik yaiku Komisi Pendidikan Perdamaian IPRA.

Kita pengin sing paling apik nalika sampeyan njupuk tantangan.

Magnus Haavelsrud
Betty Reardon
September, 2022


Lampiran 1: Strategi Global Komunikasi lan Peningkatan Kesadaran ing Macem-macem Setelan Lokal[2]

Pambuka

Tujuan kita yaiku mbantu ngganti kasunyatan donya, ngakoni awake dhewe minangka subyek sing tugase kanggo ngganti kasunyatan, yaiku, sistem eksploitatif sing kita kabeh melu. Nanging, tujuan iki ndadekake kita bingung, amarga kita kudu golek cara supaya bisa urip ing sistem nalika uga njaluk ngowahi. Ing babagan iki kita kudu nampa lan nolak ing wektu sing padha. Tujuan kita yaiku kanggo nemokake strategi kanggo tumindak ing ngendi keseimbangan sing tepat ditindakake ing antarane ditampa lan ditolak.

Karakteristik sistem donya anyar sing kita pikirake nalika nemtokake strategi kalebu ing ngisor iki: partisipasi ing nggawe keputusan ing kabeh tingkat; keadilan sosial, yaiku realisasi hak asasi manungsa; penghapusan kekerasan, langsung lan struktural; imbangan ekologis; lan kesejahteraan ekonomi. Kita pitados bilih nilai-nilai kasebut mung bisa digayuh ing jagad sing kekuwatan politik didesentralisasi kanggo wong-wong ing konteks sing nyata, saengga saben klompok wong kudu mandhiri kanthi ekonomi lan budaya lan mandiri sacara politik.

Strategi ing ngisor iki, banjur, minangka strategi global kanggo komunikator sing ana ing papat kategori utama sistem imperialistik saiki. Kategori kasebut yaiku:

  1. Pusat negara industri
  2. Pinggiran negara industri
  3. Pusat bangsa non-industri
  4. Pinggiran negara non-industri.

Iku nompo derajat beda saka acceptance lan penolakan saka sistem, kang bakal diganti, lan nganggep sing individu ing saben patang kategori duwe tugas kanggo nepaki ing break mudhun sistem lan nggawe anyar. Nanging uga nganggep manawa kabeh wong sing melu strategi kasebut, ora preduli saka panriman lan penolakan sing terang-terangan, kanthi rahasia ngrasa yen kasetyane kanggo wong miskin lan katindhes lan tatanan donya anyar, lan ora kanggo sistem eksploitatif saiki.

Strategi umum

Strategi umum kanggo ningkatake kesadaran ing donya saiki kudu kalebu sakumpulan aksi simultan lan komplementer sing dumadi ing kabeh wilayah struktur imperialisme. Ing sawetara nanging ora kabeh kasus, tumindak kasebut bakal disambungake kanthi kerjasama langsung antarane wilayah siji lan liyane. Iki mbutuhake kita ngenali titik-titik potensial saka linkage lan netepake kritéria kanggo complementarity.

Minangka diagnosis tartamtu kudu digawe saka faktor ing ngisor iki kanggo saben wilayah: substructures lan pangolahan kanggo diganti; agen potensial pangowahan; alangan ketok lan potensial kanggo ngganti. Diagnosis iki kudu nyakup aspek psikologis uga struktural masyarakat sing ana gandhengane.

Saliyane diagnosis iki, analisis kudu digawe babagan proses sing paling cocog kanggo konscientisasi lan saluran komunikasi sing paling efektif. Iki kudu ditemtokake utamane dening isi tartamtu saka pesen, inti saka tumindak, lan nilai-nilai lan persepsi saka wong-wong sing arep kita tindakake utawa tekan.

Lima aturan dhasar saka strategi umum minangka nderek.

Kaping pisanan, tumindak kudu macem-macem, supaya bisa njupuk kauntungan saka saben kesempatan, lan nyedhiyakake pendekatan sing fleksibel sing bisa adaptasi karo owah-owahan ing kahanan tartamtu, kayata owah-owahan pamaréntahan, trauma ekonomi, bencana alam, lan liya-liyane. proses komunikasi ngirim ora terpusat. Rencana kasebut kudu ing kabeh arah sing bisa ditindakake, input kudu teka saka kabeh wilayah lan ketergantungan siji-sumber kudu dihindari, supaya bisa nyuda resiko represi lan imperialisme budaya. Ing tembung liya, mekanika lan proses kudu ora mung efektif, nanging uga konsisten karo nilai-tujuan sing cocog karo "gerakan global," dudu "organisasi donya".

Kapindho, saben wong ing proyek komunikasi kudu nganggep awake dhewe minangka agen pangowahan, lan uga minangka sumber daya lan model potensial saka nilai-nilai anyar. Kepiye carane bisa dadi agen sing luwih efektif? Kepiye carane urip kita bisa nuduhake kepinginan lan kelangsungan sistem nilai anyar? Iki minangka pitakonan penting kanggo ngrancang strategi. Conto bakal ngganti kahanan kerja kita dhewe menyang organisasi non-hierarkis, saéngga nyedhiyakake model konkrit babagan hubungan manungsa sing anyar. Minangka wong, kita uga kudu nguatake kontak individu liwat tumindak konkrit kerjasama lan menehi paseksi, sanajan mung simbolis, kanggo solidaritas karo pinggiran. Kita kudu mikirake kabeh wilayah urip pribadi, kulawarga, hubungan sosial uga lingkungan politik lan profesional, minangka wilayah sing bisa ningkatake kesadaran.

Katelu, kabeh tumindak kudu diadili babagan potensial kanggo ngganti struktur kasebut. Ing jangkoan cendhak, tumindak sing mengaruhi substruktur bisa uga konstruktif, nanging tumindak pelengkap ing substruktur liyane kudu ditindakake uga kanggo nyinkronake upaya menyang owah-owahan total struktur makro sing luwih dawa.

Kaping papat, tumindak kudu diadili kanthi kemampuan kanggo ngganti struktur emosional ing hubungan manungsa. Dene struktur eko-politik luwih gampang katon, lan mulane tumindak tartamtu luwih gampang direncanakake, struktur sosio-emosional sing akeh banget "ora katon", amarga meh ora ana ing njaba kelompok sing didominasi. Iki bisa uga minangka aspek paling insidious saka imperialisme budaya Barat, sing bisa diwujudake liwat pengalaman rasisme lan seksisme, lan perjuangan kita (internal lan eksternal) ing komunikasi.

Prototipe struktur sing bakal dibongkar ing kene yaiku Mail Market Manager (MMM), sing mbutuhake pembebasan saka beban wewenang lan penindasan atribut manungsa sing ora cocog karo model kasebut. Proses pembebasan kasebut bisa direncanakake kanthi polarisasi atribut sing dihargai dening model lan sing didevaluasi (yaiku, wanita, akomodasi, orientasi layanan, lsp.). MMM kudu pindhah saka teoritis menyang konkrit, saka logis, analisis urutan menyang pamikiran intuisi, nandheske diskontinuitas lan kontradiksi; kanggo ndeleng ketergantungan minangka kadhangkala integrasi manungsa lan kamardikan minangka kadhangkala alienating; kanggo nampung owah-owahan kasunyatan ing konteks saiki lan mangsa ngarep, tinimbang nyekeli struktur statis, dadi unsur konservatif saka konteks mangsa saiki utawa ideologis diwènèhaké. Dheweke kudu pindhah saka mode prilaku sing ambisius, cocog lan kompetitif menyang prilaku sing kreatif lan solidaritas. Kita kudu ngerteni manawa ana MMM ing kita kabeh.

Kalima, kanggo nindakake tumindak, kita kudu ngerti kahanan objektif, reaksi afektif, lan owah-owahan mental sing bisa kedadeyan saka tumindak kasebut. Owah-owahan mental iki bisa nyebabake owah-owahan ing praksis lan pungkasane owah-owahan ing kasunyatan objektif saka ngendi tumindak kasebut diwiwiti. Kanggo melu wong ing proses owah-owahan kita kudu nyathet yen posisi politik tartamtu saka saben individu minangka asil saka pasukan kontradiktif ing konteks dheweke kaya sing dirasakake dening individu kasebut. Persepsi iki ditemtokake dening imposisi eksternal "apa sing dadi bebener" ing sisih siji lan dening konstitusi psikis saka individu ing sisih liyane. Konstitusi psikis minangka balesan dipengaruhi dening struktur sosial ing tataran mikro lan makro. Mulane, strategi global kanggo ningkatake kesadaran kudu digatekake. Iki tegese hubungan dialektis kudu ana ing antarane kontradiksi. Dialektika iki paling apik digayuh liwat media dialog sing kontradiksi obyektif lan persepsi kasebut mboko sithik katon ing peserta ing proses pamulangan. Ing istilah praktis, iki tegese ing salah sawijining sisih manawa eksposisi kontradiksi sing nggegirisi bisa nglawan proses konscientisasi. Ing sisih liya, bisa uga ateges manawa manungsa waé siji-sisi marang konstitusi psikis individu uga bakal nglawan proses kasebut. Akibate, imbangan sing bener kudu teka liwat partisipasi aktif ing dialog.

Nalika ngrancang strategi umum, kita kudu nemtokake titik-titik anyar sing kudu digabung lan titik-titik lawas sing kudu dirusak. Kanggo bagean pisanan, kita percaya yen seperangkat hubungan kooperatif sing konstruktif ing antarane lan ing antarane Peripheries kudu disiyapake kanggo nguatake kekuatan potensial sing teka saka pangenalan kepentingan umum lan ngilangi kompetisi lan antagonisme sing ditindakake dening divisi eksploitatif periphery sing asale saka Pusat. saka Pusat. Link anyar penting liyane kudu ditetepake antarane Periphery of the Center lan Periphery of the Periphery. Saben-saben kudu ngerti babagan cara sing biasane dimanipulasi dening Pusat lan nemokake titik-titik ing ngendi upaya koperasi bisa nyebabake mindhah struktur kasebut menyang simetri lan ekuitas sing luwih gedhe.

Hubungan potensial penting liyane yaiku ing antarane kanthong Pusat sing saiki pindhah menyang sistem nilai anyar, contone, Asosiasi Riset Perdamaian Internasional (IPRA), lan Periphery. Iki paling penting kanggo tujuan keamanan (ing sawetara kasus legitimasi) lan kanggo akses menyang sumber daya lan saluran komunikasi (media lan struktur pendidikan mapan). Kajaba iku, hubungan saiki antarane Pusat sing nguatake kapentingane tinimbang Peripheries kudu rusak. Para ahli strategi kudu golek cara kanggo ngilangi rasa wedi marang sistem nilai anyar, yaiku, counter-penetrasi gagasan.

Kanggo nemtokake tumindak apa sing kudu ditindakake ing lapangan, rong faktor kudu dianggep, yaiku daya (sumber daya) lan mobilitas. Apa sing kudu dipindhah menyang endi lan sapa sing duwe kapasitas paling gedhe kanggo mindhah?

kesimpulan

Mekanisme ngundhakake kesadaran ing kene bisa ditindakake kanthi konfrontasi teori alternatif lan struktur nilai sing bertentangan, kanthi ngenali lan ngatasi kasunyatan emosional lan komunikasi nonverbal, kanthi kabutuhan kanggo nyedhiyakake pengalaman manungsa sing konkrit kanggo nggambarake abstraksi intelektual. Ketegangan sing katon ing proses kasebut ana ing pirang-pirang aspek sing wis kita geluti sajrone dina-dina kepungkur ing Västerhaninge.

STRATEGI GLOBAL iki nggambarake Grup Peningkatan Kesadaran konversi ketegangan kasebut dadi bentuk energi anyar, kanthi kekuwatan positif sing saben kita bisa nggedhekake potensial lan nguatake saben liyane ing konteks komunitas politik lan emosional sing makarya bebarengan. mujudake nilai-nilai anyar. Kita ngurmati pengalaman individu kita sing digabungake kanthi kesadaran bebarengan minangka klompok, lan kita ngapresiasi kekuwatan katalitik sing diwenehake dening IPRA kanggo ngumpulake kita kabeh ing Seminar iki.


Lampiran 2: Angger-angger PEC[3]

1. Komisi Pendidikan Perdamaian (PEC) dibentuk kanggo nindakake kegiatan pendhidhikan IPRA.

2. Tujuan PEC yaiku kanggo nggampangake kerjasama internasional antarane para pendidik, peneliti perdamaian lan aktivis menyang pendidikan perdamaian sing luwih efektif lan nyebar, kanggo nindakake kegiatan sing bakal nggampangake pendhidhikan babagan penyebab perang lan ketidakadilan uga kondisi perdamaian lan keadilan. Kanggo tujuan iki PEC bakal nindakake, sponsor utawa ndhukung proyèk pendhidhikan ing sekolah uga metu saka sekolah liwat kerjasama erat antarane peneliti lan pendidik ing kabeh tingkat, lan yen cocok, karo organisasi tentrem liyane, utamané lembaga riset lan pendidikan.

3. PEC bakal nindakake macem-macem kegiatan, kayata:

  • ngatur kursus lan konferensi babagan pendidikan perdamaian;
  • ngewangi lan miwiti aktivitas pendhidhikan perdamaian ing macem-macem negara lan ing organisasi internasional liyane, sing ana minat ing antarane para pendidik, aktivis, pimpinan komunitas lan sarjana;
  • nyengkuyung publikasi artikel babagan pendidikan perdamaian ing riset, jurnal pendidikan lan ilmiah;
  • ngarahake perhatian peneliti menyang aspek pendidikan perdamaian sing mbutuhake penyelidikan luwih lanjut lan kerja sama karo dheweke ing riset;
  • nindakake, sponsor lan ndhukung pangembangan materi pendidikan, uga cara learning learning dibutuhake dening pendidikan tentrem.

4. PEC bakal mriksa aktivitase ing Konferensi Umum IPRA sing dianakake saben rong taun.

5. Dhéwan bakal kapilih kanggo mbiyantu nglakokaké kagiyatan PEC, lan kanggo maringi pitutur lan mbiyantu Komite Eksekutif PEC. Dewan PEC kudu ora luwih saka 15 anggota, paling ora wolung wong sing praktik utawa pendidik berpengalaman. Anggota bakal ngawula rong taun. Dewan PEC bakal makili sabisa-bisa wilayah geografis sing beda-beda ing donya. Anggota Dewan bakal dipilih dening konferensi Umum IPRA. Kuorum yaiku 10 anggota.

6. Komite Eksekutif kudu ora luwih saka limang anggota saliyane Sekretaris Eksekutif. Anggota panitia dipilih saka anggota Dewan PEC ing Konferensi Umum IPRA.

7. Sekretaris Eksekutif PEC bakal dipilih kanggo rong taun dening pleno Konferensi Umum IPRA. Sekretaris Eksekutif tanggung jawab kanggo nindakake kegiatan saben dinane PEC. Dheweke bakal konsultasi karo Komite Eksekutif PEC nganti praktis lan bakal makili PEC kanthi jeneng Komite Eksekutif. Sekretaris ora kudu luwih saka rong periode.

 

Cathetan

[1] Dokumentasi kegiatan PEC wiwit wiwitan kasedhiya ing arsip penulis babagan pendidikan perdamaian ing Universitas Toledo: https://utdr.utoledo.edu/islandora/object/utoledo%3Abareardon; lan Universitas Ilmu lan Teknologi Norwegia https://arkivportalen.no/entity/no-NTNU_arkiv000000037626 (utamane item Fb 0003-0008; G 0012 lan 0034-0035)

[2] Originally diterbitake ing IPRA Newsletter kasedhiya ing arsip babagan pendidikan perdamaian https://arkivportalen.no/entity/no-NTNU_arkiv000000037626 lan uga kalebu minangka bab 3 ing Robin J. Burns lan Robert Aspeslagh, Telung Dasawarsa Pendidikan Perdamaian ing saindenging jagad: Antologi, vol. vol. 600, Pustaka Referensi Garland Ilmu Sosial (New York: Garland, 1996).

[3] Kalebu ing Mindy Andrea Percival, "Sejarah Intelektual Komisi Pendidikan Perdamaian Asosiasi Riset Perdamaian Internasional" (Universitas Columbia, 1989).

Cathetan Suku

Burns, Robin J., and Robert Aspeslagh. Telung Dasawarsa Pendidikan Perdamaian ing saindenging jagad: Antologi. Pustaka Referensi Garland Ilmu Sosial. Vol. vol. 600, New York: Garland, 1996.

Percival, Mindy Andrea. "Sejarah Intelektual Komisi Pendidikan Perdamaian Asosiasi Riset Perdamaian Internasional." Columbia University, 1989.

Gabung karo Kampanye & bantu kita #SpreadPeaceEd!
Mangga ngirim kula email:

Ninggalake Komentar

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *

Gulung menyang Top