Pambuka 2 Disarmament: Seri video

(Dipunbabar saking: Kantor PBB kanggo Urusan Disarmament.)

About

Napa perlucutan senjata? Akses menyang senjata ora mesthi nyebabake konflik, nanging bisa nyengkuyung, nambah intensif lan suwe. Kontrol senjata lan senjata duwe peran penting kanggo nyegah lan mungkasi krisis lan konflik bersenjata. Disarmament uga bisa nyuda beban finansial sing gedhe banget kanggo masarakat. Apa sampeyan ngerti yen biaya kanggo siji pejuang siluman cukup kanggo nggawe 200,000 bocah sajrone sekolah?

Seri video # Intro2Disarmament kasusun saka 5 video cendhak sing nerangake kepriye gegaman senjata kanggo dunya sing luwih aman, tentrem lan berkelanjutan kanthi cara sing gampang dingerteni.

Video panjelasan kasebut bisa ditemokake ing kaca web Disarmament Education Office for Disarmament Affairs kene.

VIDEO 1 Apa disarmament?

Sajrone sejarah, negara-negara ngupayakake gegaman kanggo mungkasi balapan senjata, mbangun kapercayan, lan nglindhungi wong-wong saka cilaka. Disarmament wis dadi inti saka pakaryan PBB wiwit didegake, lan penting kanggo mbangun jagad sing luwih aman lan tentrem. Nanging apa sing sejatine yaiku perlucutan senjata? Video iki ngenalake pamirsa babagan ide lan konsep sing ana ing njaba senjata lan kontrol tangan.

Tontonen

VIDEO 2 Disarmament ing Abad 21 - Ringkesan Pilar Agenda Pelucutan senjata

Video iki ngenalake para pamirsa babagan "Ngamanake Masa Depan Umum Kita", Agenda Jenderal Sekretaris Jenderal. Agenda adhedhasar papat pilar utama sing dirancang kanggo nggawa target disarmament ing abad kaping 21. Priksa saben pilar kasebut, video iki nuduhake kepiye cara nyedhaki senjata saiki.

Tontonen

VIDEO 3 Kepiye cara nyabut senjata lan senjata?

Video iki bisa ndeleng proses lan mekanisme sing ana ing sandhinge senjata modern lan kontrol tangan, lan cara kerja bareng kanggo nyadari target perlucutan senjata.

Tontonen

VIDEO 4 Disarmament lan Tujuan Pembangunan Berkelanjutan

Ing kene, kita bakal deleng gegayutan penting lan gegayutane kanggo nggayuh target pembangunan berkelanjutan.

Tontonen

VIDEO 5 Cara melu

Ing video iki, kita bisa ndeleng babagan carane individu bisa nggunakake disarmament, lan pentinge nguatake kerja sama lan koordinasi ing kabeh level. Kita uga kudu mbutuhake klompok sing luwih maneka warna kanggo nggawa perspektif, keahlian, lan ide anyar ing tabel.

Tontonen

1 Komentar

  1. Sawetara kita warga biasa ing negara-negara jagad katelu butuh langkah-langkah praktis kanggo nindakake perlucutan senjata ing tingkat komunitas / negara.

Nggabungake diskusi ...