Nggabungake Perspektif Pendidikan menyang Kongres Dunia Biro Damai Internasional 2016

Institut Internasional Pendidikan Perdamaian lan Kampanye Global kanggo Pendidikan Perdamaian ing Kongres Dunia IPB 2016 babagan Belanja Militer lan Sosial

“Lucur senjata! Kanggo Iklim Perdamaian - Nggawe Agenda Tindakan "

Universitas Teknik. Berlin, Jerman
30 September-3 Oktober 2016

[icon type = "glyphicon glyphicon-share-alt" color = "# dd3333 ″] Sinau luwih lengkap lan ndaftar kanthi online ing: www.ipb2016.berlin

Kampanye Global kanggo Pendidikan Perdamaian kerja sama karo International Institute on Peace Education (IIPE) lan partnering karo Biro Perdamaian Internasional (IPB) kanggo nggawe untaian pendhidhikan perdamaian khusus babagan belanja militer lan sosial ing Kongres Dunia IPB 2016. Tema kanggo Kongres yaiku "" Lucur senjata! Kanggo Iklim Perdamaian - Nggawe Agenda Tindakan. ”

Partisipasi IIPE & GCPE ditujokake kanggo nggabungake perspektif pendhidhikan, kalebu strategi pembelajaran formal lan non-formal, publik lan adhedhasar komunitas, menyang rekomendasi tumindak kebijakan & warga sing digawe ing Kongres. IIPE & GCPE uga nyengkuyung para pendidik supaya melu ing Kongres kanggo sinau saka pengalaman lan perspektif mitra aktivis lan pembuat kebijakan.

Tujuan saka Kongres Dunia IPB 2016 yaiku nggawa masalah belanja militer, sing asring dianggep minangka pitakon teknis, menyang debat publik sing wiyar lan kanggo nguatake komunitas aktivisme global babagan disarmament lan demiliterisasi. Solusi kanggo tantangan global keluwen, lapangan kerja, lan perubahan iklim global bisa ditambah kanthi langkah-langkah pelucutan senjata - langkah-langkah sing kudu dirumusake kanthi jelas lan dilebokake ing kasunyatan politik.

Tujuan Kongres Dunia gegayutan karo hubungane, ing siji tangan, militerisasi global lan perang saiki, lan ing sisih liyane, perlune transformasi sistem perang. Tansaya jelas yen tanpa ngatasi militerisme lan katergantungan sistem keamanan global lan nasional sing militari, transformasi sosial ekonomi kanthi tujuan tatanan sosial internasional sing adil lan adil ora bisa ditindakake.

Sadurunge makarya kabutuhan penting kanggo konversi ekonomi lan demiliterisasi, sawetara taun kepungkur asring ditindakake dening gerakan perdamaian utawa organisasi sosial lan pendhidhikan sing nganut transformasi minangka tujuan utamane. Nerangake sesambungane antarane militerisme lan transformasi sosial-ekologis minangka tantangan khusus sing kudu ditindakake dening Kongres Dunia IPB.

[lambang jinis = "glyphicon glyphicon-download-alt" warna = "# dd3333 ″]  Download siaran pers saka IPB babagan Kongres 2016

Acara khusus IIPE sing diatur

Lokakarya Pambuka: "Pendidikan Disarmament: Kebutuhan kanggo Perdamaian"

IIPE bakal nganakake lokakarya pambuka 2 jam babagan pendhidhikan perlucutan senjata sajrone Kongres. Lokakarya iki, kanggo para aktivis, pembuat kebijakan lan pendidik formal, bakal nemokake strategi pedagogis lan pendekatan sinau tumindak sing nyengkuyung tujuan pendhidhikan senjata sing diidentifikasi dening Dokumen Akhir Kongres Dunia UNESCO babagan Pendidikan Disarmament. Utamane, kita bakal mriksa pendekatan tumindak sinau ing endi peserta tumindak sipil lan / utawa sosial sinau saka nggambarake strategi, metode, lan pengalaman tumindak menyang pangowahan utawa prestasi sing dikarepake; netepake efektifitas tumindak, lan adhedhasar sinau iki, lan proyekake tahap tumindak sabanjure menyang target disarmament lan demilitarization. Tahap khusus proses / proses refleksi politik iki amarga pembelajaran bisa dicocogake karo setelan pembelajaran formal lan non-formal.

Works Lokakarya Dina: "Pendidikan Disarmament: Kebutuhan Kanggo Perdamaian"

IIPE bakal nawakake lokakarya khusus on dina Senin, 3 Okt. Mbangun lokakarya pambuka, sesi iki bakal takon luwih jero babagan proses pendekatan tumindak sinau minangka pedagogi perdamaian transformatif lan strategi pangowahan pendhidhikan kanggo perlucutan senjata lan demiliterisasi minangka pendhidhikan tegese nggayuh tujuan transformasi sosial ekonomi lan tatanan sosial internasional sing padha.

Kelompok Kerja Pendidikan Perdamaian

Sawise lokakarya tanggal 3 Oktober, IIPE bakal nganakake sesi klompok kerja kanggo njelajah upaya lan strategi regional lan global pungkasan kanggo pendhidhikan perdamaian. Partisipasi ing klompok kerja mbukak kanggo kabeh peserta sing kasengsem. IIPE lan Kampanye Global kanggo Komunitas Pendhidhikan Perdamaian disaranake teka. Acara iki uga bakal ngresmekake jadwal biennial anyar kanggo pengalaman omah intensif IIPE ing pendhidhikan perdamaian.

cedhak
Gabung karo Kampanye & bantu kita #SpreadPeaceEd!
Mangga ngirim kula email:

Pikiran 3 babagan "Integrasi Perspektif Pendidikan menyang Kongres Dunia Biro Perdamaian Internasional 2016"

  1. Yayasan Mahatma Gandhi Kanada kanggo Perdamaian Dunia

    Warta apik babagan sing dakkarepake bakal dadi kolaborasi sing kuat lan penting banget.

Nggabungake diskusi ...

Gulung menyang Top