Rasisme Institusi: Silabus

"Ngebul asap liwat Tulsa, Oklahoma sajrone kerusuhan balapan taun 1921," saiki umume diarani pembantaian. (Foto: Perpustakaan Kongres)

(Dipunbabar saking: JSTOR Saben Dina. 31 Mei 2020)

By Katherine Halley

dheweke Amerika Serikat wis nate protes saya rame sajrone pirang-pirang minggu kepungkur, sawise matine George Floyd nalika ditahan ing polisi Minneapolis. Pendidik ing endi wae takon kepiye carane bisa mbantu siswa ngerti manawa iki dudu kedadeyan tragis, tragis sing ditindakake dening sawetara wong ala, nanging minangka bagean saka pola rasisme sing dilembagakan sing luwih jembar. Rasisme kelembagaan - istilah sing digawe dening Stokely Carmichael (mengko dikenal kanthi jeneng Kwame Ture) lan Charles V. Hamilton ing bukune taun 1967 Kekuwatan Ireng: Politik Pembebasan ing Amerika- yaiku sing ngubungake George Floyd lan Breonna Taylor karo Ahmaud Arbery, Philando Castile, Sandra Bland, Eric Garner, Emmett Till, lan ewonan wong liyane sing tiwas amarga "ireng ing Amerika. "

Konteks iki kayane penting banget kanggo diskusi ing njero kelas lan njaba ruangan. Artikel ing ngisor iki, diterbitake sajrone JSTOR saben limang taun nyoba menehi konteks kaya ngono. Kaya biasane, beasiswa dhasar gratis kanggo kabeh sing maca. Saiki kita nganyari crita iki kanthi menehi tag kanggo navigasi sing luwih gampang menyang konten sing gegandhengan, bakal terus nganyari kaca iki kanthi luwih akeh crita, lan ngupayakake entuk dhaptar maca bibliografi babagan rasisme sing dilembagakake ing wektu sing cedhak. (Cathetan: Sawetara pamaca bisa uga nemokake sawetara crita ing silabus iki utawa foto sing digunakake kanggo nggambarake sing ngganggu. Para guru bisa uga ati-ati nalika menehi siswa kasebut.)

Kehakiman Rasial (Ing): Nggawe Protes menyang Perspektif

Asap asap liwat Tulsa, Oklahoma sajrone kerusuhan balapan ing taun 1921

Penyimpangan saka Black Wall Street

Tulsa, Oklahoma. 1921. Gelombang kekerasan ras ngrusak komunitas Afrika-Amerika sing makmur, sing dianggep minangka ancaman kanggo kapitalisme Amerika sing dikuasai putih.

Kekerasan Mob ing Musim Panas Abang

Ing taun 1919, ana kekerasan pambrontakan kasar tumrap wong Amerika Afrika ing saindenging Amerika Serikat. Prajurit sing nganggo seragam putih dadi pimpinan.
Draf kerusuhan

Balapan lan Buruh ing Kerusuhan Draf New York City taun 1863

Ing wulan Juli 1863, luwih saka sewu wong landhesan Irlandia nindakake kerusuhan nglawan rancangan Perang Sipil ing New York City kanthi rame patang dina, target para pekerja kulit ireng lan warga negara.

watt

Apa Riots Watts 1965 Ngganti Apa-Apa?

Data sosiologis sanalika sawise kerusuhan ing Watts, Los Angeles, ing taun 1965 nuduhake beda-beda ing sikap miturut ras.
Polisi Chicago taun 1800an

Sejarah Kekerasan Polisi ing Chicago

Ing wiwitan abad iki, polisi Chicago mateni 307 wong, siji saka wolulas pembunuhan ing kutha kasebut - kaping telu cacahing awak gangster lokal.
Jembatan Memphis

Toko Roti Rakyat, Memphis, Tennessee

Ing tanggal 2 Maret 1892, ing Memphis, Tennessee, sekelompok wong sing duwe ras ras amarga tuwuh gelut antara pemuda kulit ireng lan kulit putih ing cedhak People's Grocery.
Siswa Afrika-Amerika ing North Carolina A&T College melu ing sit-in ing meja makan siang FW Woolworth sing diwenehake kanggo pelanggan kulit putih ing Greensboro, North Carolina. (Hak cipta Gambar Bettmann / Corbis / AP)

Kepiye Awak Bisa Mbentuk Protes Sosial

Kanthi nggunakake awak kanggo nolak lan nanggapi kekerasan lan ketidakadilan sosial, para demonstran secara harfiah kalebu sebab kasebut.
Dr. Ossian Manis saka Koleksi Sejarah Burton, Perpustakaan Umum Detroit http://digitalcollections.detroitpubliclibrary.org/islandora/object/islandora%3A143138

Urip Ireng Dr Ossian Manis Dipentingake

Wis 90 taun wiwit Ossian Sweet nyoba pindhah menyang omah anyar; amarga polisi ngadeg lan ora nindakake apa-apa nalika wong akeh mbuwang watu.
Siswa ing kelas Studi Ireng ing kelas Chicago sisih kulon, 1973

Studi Afrika Amerika: Dhasar lan Konsep Utama

Dhaptar maca sing ora lengkap ing Studi Amerika Afrika nyorot sejarah disiplin sing apik lan ngenalake lapangan kasebut.

Dokumentasi Video & Brutality Polisi: Pertimbangan Etika

Video njupuk Philando Castile

Pati Viral Ireng: Napa Kita Kudu Nonton Video Warga Kekerasan Polisi

Kita kudu ngakoni lan nyedhot rasa sakit sing ditangkap ing video kekerasan polisi, kaya para aktivis antiracist sing menehi kesaksian ing jaman kepungkur.
Video njupuk Philando Castile

Kepiye Aku (Ora) Katon? Video Umpan Langsung lan Pati Viral Ireng

Yen duwe pilihan kanggo ndeleng, kita mesthi duwe etika lan politik marang apa sing disakseni lan apa sing ditindakake kanthi apa sing wis dideleng.
Video Rodney King

Napa Video Rodney King Ora Nggawe Daya?

Gambar grainy bisa digunakake dhewe. Utawa pikirane akeh wong Amerika sing nonton video tanggal 3 Maret 1991, sing ngalahake pengendara Rodney King dening petugas polisi Los Angeles.

Beda-beda Rasial, Ekonomi, lan Pendidikan

Tumpuk buku teks ing meja

Rasisme Buku Teks Sejarah

Kepiye buku teks sejarah nambahake narasi rasis, lan perjuangan ngowahi buku kasebut wiwit taun 1940-an nganti saiki.
suspensi sekolah lan kesenjangan disiplin rasis

Suspensi Sekolah lan Kesenjangan Disiplin Ras

Kesenjangan disiplin rasis ing suspensi sekolah duwe efek pendhidhikan lan sosial.

Kepiye Segregasi Ngganggu Anak

Pemisahan pendhidhikan nyengsarakke kabeh bocah, putih, ireng, lan Hispanik.

Napa Rasis Paling Apik Kanggo Kesehatan Kabeh

Heather Gilligan nyinaoni pengaruh rasisme kanggo nglawan perawatan kesehatan universal.
Charles Drew lungguh karo warga medis ing Rumah Sakit Freedmen

Laporan 1910 Sing Dokter Minoritas Ora Nguntungake

Satus kepungkur, Laporan Flexner nyebabake 75% sekolah kedokteran AS ditutup. Isih nerangake babagan akses sing ora padha kanggo layanan kesehatan saiki.
Wong ngenteni antri mlebu supermarket sing mbatesi jumlah pembeli amarga virus corona ing tanggal 10 April 2020 ing Brooklyn, NY

COVID-19 Menehi Komunitas Paling Ireng lan Apik Sing Paling Enak

Pandemi virus kasebut negesake garis kesalahan supaya bisa ngrawat wong sing duwe wates.

Fallout Paling Lawas ing Sinau Sipilis Tuskegee

Kertas anyar nyedhiyakake bukti yen Sinau Tuskegee Syphilis nyuda umur urip wong Afrika-Amerika.

Program Rasis Laten Omah Sing Luwih Apik ing Amerika

How Better Homes in America-kolaborasi antarane Herbert Hoover lan editor majalah wanita konservatif - ningkatake keputihan sing ideal.
Asuransi jiwa Afrika Amerika

Kepiye Perusahaan Asuransi Nggunakake Ilmu Bad kanggo Diskriminasi

Ing taun 1881, Prudential ngumumake manawa kabijakan asuransi sing dicekel wong diwasa kulit regane kurang luwih siji pertiga tinimbang rencana sing dianakake wong kulit putih.
Sumber: Unsplash

Kepiye Rambut Ireng Alami ing Tempat Kerja dadi Masalah Hak Sipil

Ing mengeti 55 Undhang-undhang Hak Sipil, pengadilan AS isih beda-beda babagan hak Amerika Afrika kanggo nganggo rambut alami ing papan kerja.
Panulis Co-Ta-Nehisi Coates nekseni nalika dirungokake babagan reparasi perbudakan sing dianakake Komite Kehakiman House babagan Konstitusi, Hak Sipil, lan Kebebasan Sipil tanggal 19 Juni 2019.

Kasus Reparasi Ora Ana Sing Anyar

Kasunyatane, aktivis Ireng lan pimpinan hak sipil wis nganjurake ganti rugi kanggo trauma lan biaya perbudakan wiwit pirang-pirang atus taun kepungkur.
Monumen Konfederasi Arlington

Sejarah Sejarah Perbudakan Amerika

Ing jaman nalika Gedung Putih ditakoni manawa budak minangka bab sing apik utawa ala, bisa uga kita kudu mriksa sejarah sejarah perbudakan.
Prejudisial Rasis Implisit Proyek

Implisit Proyek Ngungkap Prejudis Sing Didhelikake

Profesor Anthony Greenwald nemokake Tes Asosiasi Implisit sing bisa nyebabake perasaan implisit babagan balapan. Apa sing kedadeyan nalika wong njupuk?
James baldwin

Napa James Baldwin The Fire Sabanjure Isih Masalah

Kanggo James Baldwin (1924-1987), papan dhasar masarakat Amerika kudu ditinjau maneh. Kepiye cara ndeleng #BlackLivesMatter liwat lensa.

 

Dadi pisanan komentar

Nggabungake diskusi ...