Ing panelusuran Perdamaian: Etnografi sekolah elit ing India

Riset doktoral Ashmeet Kaur kanthi irah-irahan 'In search of peace: Ethnography of an elite school in India' (2021) nylidiki institusionalisasi pendidikan perdamaian ing sekolah formal.

Kutha: Kaur, A. (2021) Nggoleki perdamaian: Etnografi sekolah elit ing India. [Tesis doktoral, TERI School of Advanced Studies, New Delhi, India]

Abstract

Perjuangan kanggo humanisasi wis suwe dadi perhatian peradaban. Nanging dina iki; wis dadi epistemologically exigent, menehi swara kanggo wacana kontemporer restrukturisasi pendidikan kanggo agensi manungsa. Education for Peace ora mung nduweni maksud kanggo mbangun kompetensi, nilai, prilaku lan ketrampilan kanggo ngadhepi kekerasan nanging dadi praktik ing ngendi tujuane, yaiku kenapa mulang, isi, yaiku apa sing kudu diwulang lan pedagogi, yaiku carane mulang, dadi kondusif kanggo. nguri-uri nilai katentreman. (Kester, 2010:59). Iki menehi argumentasi yen sadurunge pendidikan bisa digunakake kanggo menehi kontribusi kanggo perdamaian, potensi humanistik dhewe kudu diluwari (Kumar, 2018).

Nanging, tujuan EfP kanggo mbangun perdamaian liwat pendhidhikan ditantang amarga ora cocog karo manifestasi sing paling formal minangka sekolah tradisional. Mula saka iku, panliten iki adhedhasar prihatin manawa pengarusutamaan EfP bisa ditindakake sajrone struktur lan proses sekolah formal kaya saiki. Kanggo tujuan iki, riset nyinaoni institusionalisasi EfP yaiku kanggo mangerteni carane bisa diwujudake ing praktik ing sekolah formal.

Etnografi institusional iki mbongkar dinamika diskursif sekolah perumahan internasional elit ing India kanthi jeneng Rolland School kanggo njawab asumsi manawa bisa ngajari perdamaian utawa promosi perdamaian. (Kumar, 2018, Gur-Ze'ev, 2001). Tujuan utama panliten yaiku kanggo nganalisis interaksi antarane praksis institusi sekolah lan cita-cita EfP. Iki nylidiki macem-macem swara sing ana ing persimpangan teori perdamaian lan praktik pendhidhikan Rolland.

Mula, aspirasi utama yaiku kanggo nliti kerumitan praktik kelembagaan ing dekonstruksi cara model EfP dibangun, diwenehake, lan uga dirusak ing urip saben dinane. Kanggo tujuan kasebut, panliten iki njlentrehake 1) Kepriye carane Rolland ngonsep EfP 2) Kepriye bisa / nggampangake praktik EfP 3) Pengaruh sistemik lan struktural sing ngalangi praktik EfP ing sekolah.

Impetus kanggo riset iki adhedhasar pengalaman urip lan pengamatan pedagogis saka urip saben dina ing Rolland. Iki gumantung ing riset observasional sing dikembangake saka karya lapangan sing terus-terusan. Iki uga kalebu bayangan, observasi kelas, wawancara terstruktur, semi-terstruktur, cathetan reflektif lan kegiatan curating kanggo entuk data. Iki sinau macem-macem interaksi institusi lan proses sosial kanggo mangerteni simbol lan makna sistemik. Gambaran kandel babagan carane para aktor mbangun realitas sosial kasebut dimangerteni kanthi jarak sing dawa ing urip saben dinane para peserta lan kanthi nyemplungake kasunyatan ing urip ing sekolah.

Sawise pendekatan etnografis, tema-tema penting sing muncul saka lapangan nuntun analisis kasebut. Riset kasebut mbangun babagan implikasi institusional babagan sekolah nalika ngungsi ing teori perdamaian. Narasi dominan ing wacana pendidikan wis katon ing ngisor hirarki pangerten donya saka marginalized. Sinau kanthi sampling para elit nyedhiyakake alternatif kanggo retorika mainstream. Iki nyedhiyakake 1) refleksi teoretis kanthi menehi pendekatan konseptual anyar kanggo EfP. Iki nggawa perspektif sosial, menehi tambahan epistemologis kanggo teori EfP 2) kontribusi empiris kanthi menehi cara sekolah ngetrapake EfP 3) lan definisi perdamaian lan kekerasan sing dilokalisasi lan lokasi sing cocog karo ekologi sekolah.

[Kata kunci: Kekerasan struktural, Convivencia Sekolah, SDG 4.7, Pendidikan kanggo Perdamaian, Pendidikan perdamaian, Gandhi, Pendidikan holistik, Jarak sosial, Perdamaian, Kekerasan, Reproduksi modal, Sekolah elit, Sekolah, Gatekeeping, Etnografi institusional]

Kanggo njupuk salinan riset iki, hubungi penulis:

 

Dadi pisanan komentar

Nggabungake diskusi ...