Ing memoriam: Betty Reardon (1929-2023)

Betty A. Reardon, sing dirayakake sacara internasional minangka pangadeg bidang pendidikan perdamaian lan sarjana perdamaian feminis, tilar donya tanggal 3 November 2023. Dheweke dadi pendiri Kampanye Global kanggo Pendidikan Perdamaian.

Anak saka Julia Florence Reardon (Burke) lan Michael Augustus Reardon, dheweke lair tanggal 12 Juni 1929 lan digedhekake ing Rye, New York ing ngendi dheweke sekolah ing Rye Grammar School lan banjur Rye High School. Dheweke nglampahi umur diwasa minangka penduduk New York City. Dheweke entuk gelar doktor pendidikan saka Teachers College, Columbia University, gelar master ing sajarah saka Universitas New York, lan BA ing sajarah saka Wheaton College, Norton, MA. Dheweke ditinggal dening keponakan Noël Menadier, Christie Menadier, Coley Menadier-Fisher lan bojone Rick Fisher, keponakan Adam Fisher lan garwane Whitney Timmons, keponakan Grayson Fisher, keponakan Mark Menadier lan keponakan Burke Menadier lan keponakan Kalani Menadier, keponakan Dani Menadier Thorn lan nieces gedhe Sabrina Thorn lan Savannah Thorn, lan seduluré Steven Ekholm, Carla Mohlenbrok Henry, lan Ali Sheehey.

Dheweke miwiti karir mulang ing Rye Country Day School, banjur ing 1963 dheweke miwiti kerja ing pendhidhikan perdamaian minangka Direktur Program Sekolah karo Institut Tatanan Dunia. Sing narik kawigaten lan nyurung dheweke yaiku minat perang, ora minangka jeblugan sing terisolasi ing urusan manungsa, nanging minangka sistem sosial sing dibenerake kanthi cara mikir tartamtu. Dheweke duwe firasat yen ora mung struktur masyarakat, nanging uga struktur kesadaran, bisa, lan kudu, diowahi liwat pendhidhikan lengkap kanggo lan babagan perdamaian. Upaya urip Betty Reardon wis dilaporake lan dibentuk dening perspektif lan pengalaman formatif iki.

Dheweke nduweni peran penting ing panyiapan lan karya institusi utama sing nemtokake bidang studi perdamaian lan pendidikan perdamaian, kalebu pangadeg lan direktur Pusat Pendidikan Perdamaian lan Program ing Teachers College, Universitas Columbia, pangadeg lan direktur Institut Internasional Pendidikan Perdamaian, Koordinator Umum, Jaringan Aktivis Cendekiawan Feminis babagan Demilitarisasi, Koordinator Jaringan Pusat Pendidikan Perdamaian Internasional, Koordinator Akademik pendiri Den Haag Appeal for Peace Global Campaign for Peace Education, Direktur Peacemaking ing Program Pendidikan, United Ministries in Education, Sekretaris Eksekutif Dewan Dunia kanggo Kurikulum lan Instruksi, Direktur Program Sekolah, Institut Tatanan Dunia, New York, NY, Associate Director of Leadership and World Society (LAWS), lan pendiri Komisi Pendidikan Perdamaian saka Asosiasi Riset Perdamaian Internasional.

Dr. Reardon uga nganakake sawetara profesor tamu sing prestisius, kalebu Ketua Savage, Profesor Pengunjung Terhormat Hubungan Internasional lan Perdamaian, Universitas Oregon, Ketua A. Lindsay O'Connor ing Institusi Amerika, Universitas Colgate, Profesor Pengunjung Damai, Spark M. Matsunaga Institute for Peace, University of Hawaii at Manoa, Visiting Professor, Kanda University of International Studies, Chiba, Japan, Visiting Professor, Graduate School of International Cooperation Studies, Kobe University, Kobe, Jepang, Visiting Professor, Department of International Hubungan, Universitas Ritsumeikan, Kyoto, Jepang.

Kajaba iku, Dr. Reardon minangka sarjana studi perdamaian lan pendidikan perdamaian. Dheweke nerbitake pirang-pirang artikel, buku, bab buku, lan laporan, lan wis nampilake makalah ilmiah ing pirang-pirang rapat ilmiah. Karya-karya penting dheweke kalebu:

  • Pendidikan Perdamaian Komprehensif (Teachers College Press, 1988);
  • Pendhidhikan kanggo Tanggung Jawab Global (Teachers College Press, 1988);
  • Wanita lan Perdamaian: Visi Feminis Keamanan Global (State University of New York Press, 1993);
  • Pendhidhikan kanggo Martabat Manungsa (University of Pennsylvania Press, 1994);
  • Seksisme lan Sistem Perang (Syracuse University Press, 1996);
  • Toleransi: Ambang Damai (UNESCO, 1998);
  • Paspor kanggo Kamulyan: Hak Asasi Manungsa Wanita (PDHRE, 2001); lan
  • Pendhidhikan kanggo Budaya Damai ing Perspektif Gender (UNESCO, 2001).
  • Imperatif Gender: Keamanan Manungsa vs. Keamanan Negara. (Routledge, 2010).
  • Betty A. Reardon: Pelopor Pendidikan kanggo Perdamaian lan Hak Asasi Manusia. (Springer Press, 2015)
  • Betty A. Reardon: Teks Kunci Gender lan Perdamaian. (Springer Press, 2015)

Akeh penghargaan bergengsi dheweke kalebu:

  • Penghargaan Pomerance kanggo kontribusi kanggo upaya pelucutan senjata ing sistem PBB,
  • Nominasi lan sebutan terhormat kanggo Hadiah Pendidikan Perdamaian UNESCO dening ICAE, IPRA, WCCI,
  • American Association of University Women (AAUW) New York State Peace Award,
  • Penghargaan Balon Emas kanggo Pendhidhikan Perdamaian saka Asosiasi Anak Sedunia (disajikake ing Perserikatan Bangsa-Bangsa),
  • 1986 Book of the Year Award saka American Journal of Nursing kanggo Seksisme lan Sistem Perang,
  • Penghargaan Studi Perdamaian 1994 saka Asosiasi Studi Perdamaian lan Kehakiman,
  • Penghargaan Aktivis Perdamaian Jane Adams 2000,
  • Penghargaan Alumna Distinguished saka Teachers College Columbia University, 2004,
  • Nominasi Volvo Heroes 2006,
  • Nominasi kanggo Bebungah Nobel Perdamaian 2005 (ing antarane 1000 wanita sing dinominasiake minangka grup).
  • Nominasi kanggo Bebungah Nobel Perdamaian 2013 dening Biro Perdamaian Internasional (Norway).
  • Perdamaian Sean McBride 2010 (Biro Perdamaian Internasional).
  • Bebungah Pendidikan Perdamaian El-Hibri 2013 (Yayasan El-Hibri)

Perang Donya II, lan banjur, Perang Vietnam, gerakan Hak Sipil, lan gerakan Feminis minangka formatif ing pangembangan worldview dheweke. Ing ngadhepi medeni perang donya, dheweke percaya, wiwit kelas lima, kudu ana alternatif kanggo perang, lan nalika ngadhepi rasisme lan seksisme, dheweke mikir babagan watesan lan kemungkinan keadilan. Ing pengalaman formatif iki minangka wiji saka pendekatan dhasar kanggo perdamaian, amarga bisa ngilangi kekerasan lan netepake kaadilan. Dheweke milih dadi guru, percaya yen pendidikan minangka kunci kanggo jagad sing tentrem lan adil.

Betty Reardon minangka mahasiswa sing ora kesel, eksponen, lan advokat perdamaian, keadilan, lan pendidikan perdamaian. Dheweke mentoring lan inspirasi generasi pendidik, sarjana, lan aktivis liwat piwulang lan beasiswa.

Gabung karo Kampanye & bantu kita #SpreadPeaceEd!
Mangga ngirim kula email:
Gulung menyang Top