Mbantu siswa nyambung lan mikir babagan taun kasebut

(Dipunbabar saking: Ngadhepi Sejarah & Dhewe. 15 Desember 2020)

Gagasan Piwulang iki digawe kanthi kemitraan karo StoryCorps, sing misi kanggo ngreksa lan nuduhake crita kamanungsan supaya bisa nggawe sesambungan antarane manungsa lan nggawe jagad sing luwih adil lan welas asih.

Kita kabeh wis kena geger taun kepungkur. Kita kudu ngowahi cara nganakake pahargyan, sinau, sosialisasi, lan sedhih. Kita wis ngalami gerakan kanggo keadilan ras, penutupan sekolah, lan pemilihan sing rame. Gagasan Piwulang iki dirancang kanggo menehi siswa ruang kanggo nggambarake babagan pangowahan sing kedadeyan sajrone taun kepungkur kanggo dheweke lan wong sing dikasihi. Kegiatan ing ngisor iki nuntun siswa kanggo nindakake wawancara karo kanca, anggota kulawarga, utawa kanca sakelas sing dheweke ora bisa ndeleng kanthi pribadi minangka cara kanggo nggambarake kedadeyan ing taun 2020 lan nyambungake nalika lelungan lan kumpul diwatesi.

Cathetan: Nalika siswa bisa nggunakake sawetara cara kanggo nindakake lan ngrekam wawancara jarak jauh, disaranake nggunakake StoryCorps Nyambung, yaiku alat sing ngidini siswa nindakake lan ngrekam wawancara kanthi jarak adoh. Wawancara StoryCorps Connect bisa dijaga pribadi utawa digawe umum, gumantung karo pilihan sampeyan. Sampeyan bisa nemokake informasi luwih lengkap babagan cara nggunakake StoryCorps Connect ing setelan kelas ing StoryCorps Sambungake Toolkit Guru.

Ing ngisor iki minangka pandhuan guru kanggo kegiyatan kasebut. Goleki instruksi sing diadhepi siswa ing Google Slides kanggo Ide Piwulang iki.

1. Nggambarake Pangowahan sajrone Setahun kepungkur

Takon siswa sampeyan mikirake jawaban babagan pitakon ing ngisor iki:

Apa prastawa utawa pangowahan utama sing kedadeyan sajrone taun kepungkur sing nyebabake urip, komunitas, utawa jagad sampeyan?

Tulis tanggapan siswa ing papan, klompok ide sing padha, lan diskusi karo kelas sampeyan:

  • Tema apa sing sampeyan deleng ing tanggepan?
  • Apa ana tanggepan sing sampeyan gumun utawa nyenengake?

Banjur, takon marang siswa supaya nggambar ing jurnal nggunakake pituduh ing ngisor iki:

Apa salah sawijining prastawa utawa pangowahan sing kedadeyan ing taun 2020 sing mengaruhi sampeyan? Kepiye pengaruh sampeyan lan apa sing sampeyan sinaoni bab sampeyan amarga owah-owahan iki?

Cathetan Sinau Remote: Siswa bisa nuduhake tanggapan babagan pitakonan diskusi - kanthi sinkron utawa ora sinkron sajrone wektu sing ditemtokake - kanthi nambah ide menyang forum sing dituduhake kayata dayung.

2. Wawancara Kanca, Kanca, utawa Anggota kulawarga

Ing kegiatan iki, siswa kudu wawancara karo wong sing saiki durung bisa ndeleng kanthi langsung. Siswa kudu nyathet wawancara yen bisa, nggunakake StoryCorps Nyambung alat utawa piranti rekaman liyane. Sampeyan bisa nemokake informasi luwih lengkap babagan cara nggunakake StoryCorps Connect ing setelan kelas ing StoryCorps Sambungake Toolkit Guru.

Catetan: Ing StoryCorps ' syarat panggunaan, bocah-bocah ing umur 13 taun bisa uga ora ndhaptar akun StoryCorps, lan idin wong tuwa utawa wali dibutuhake supaya wong-wong sing umur 18 taun bisa ndhaptar. Yen sampeyan milih mbutuhake slip ijin wong tuwa, StoryCorps duwe conto siji sing bisa disesuaikan karo kabutuhan.

Nerangake menyang siswa sampeyan bakal nindakake wawancara karo kanca sakelas, kanca, utawa anggota kulawarga babagan pengalaman sajrone taun kepungkur lan pangarep-arep taun 2021. Pilih kutipan saka wawancara saka koleksi StoryCorps Tugas lan Sambungan Sipil ing Dina COVID-19, lan muter 3 nganti 4 menit pertama kanggo siswa sampeyan. (Contone, sampeyan bisa nggunakake wawancara ing antarane Santana Lee lan David Paskah utawa wawancara ing antarane Kairo Dye lan Henry Godinez). Takon siswa sampeyan:

  • Kepiye wawancara diwiwiti?
  • Kepiye carane pewawancara njaga obrolan?
  • Apa sampeyan mikir sing nggawe wawancara sukses kanggo para peserta? Apa sampeyan mikir sing nggawe wawancara menarik kanggo dirungokake?
  • Apa sing bakal sampeyan tindakake ing wawancara dhewe? Apa sing bakal sampeyan lakoni kanthi beda?

Banjur, njaluk murid sampeyan siyap kanggo wawancara dhewe. Dheweke kudu ngrancang udakara 6-8 pitakon kanggo wawancara. Mangkene sawetara saran saka Pitakon Gedhe padha bisa nggunakake. Nuduhake handout 10 Tips Obrolan kanggo Wawancara StoryCorps Sampeyan karo siswa kanggo mbantu ngrancang wawancara. Siswa kudu nyakup pitakon sing dibayangke ing jurnal (Apa salah sawijining prastawa utawa pangowahan sing kedadeyan ing taun 2020 sing mengaruhi sampeyan? Kepiye pengaruh sampeyan lan apa sing sampeyan sinau babagan awak dhewe amarga owah-owahan iki?), Uga tambahan hangat -gawe pitakon lan tindakake.

Catetan: Kanggo sumber luwih lengkap kanggo mbantu siswa nyiapake wawancara, waca kaca 4 ing StoryCorps Sambungake Toolkit Guru.

Sawise siswa nulis pitakon, njaluk dikon bareng karo mitra lan menehi tanggapan liyane.

Ing njaba kelas, para siswa kudu nindakake wawancara. Yen bisa, siswa kudu nyathet wawancara lan yen ora bisa, dheweke kudu nyathet apa sing dirungokake.

Cathetan Sinau Remote: Minta siswa ngrungokake wawancara lan banjur ngrembug babagan apa sing wis dingerteni ing klompok cilik. Yen sampeyan mulang kanthi bebarengan, lebokake siswa menyang ruang istirahat kanggo diskusi. Yen sampeyan mulang kanthi sinkron, takon siswa kanggo nulis utawa ngrekam tanggepan lan nuduhake karo klompok cilik kasebut. Sawise siswa nulis pitakon wawancara, dheweke bisa ngirim email utawa ngirim pesen menyang mitra supaya bisa ditinjau.

3. Bayangake Wawancara Sampeyan

Sawise siswa ngrampungake wawancara, dijaluk nggunakake Nyambung, Ngluwihi, Tantangan strategi kanggo nggambarake apa sing wis dingerteni nalika wawancara lan kepiye hubungane karo apa sing ditulis ing refleksi jurnal awal:

  • Sambungake: Apa sing diomongake wong sing sampeyan wawancara sing ana hubungane karo apa sing sampeyan tulis ing refleksi sampeyan dhewe?
  • Ngluwihi: Kepiye wawancara kasebut ngluwihi utawa njembarake pamikiran sampeyan babagan acara taun kepungkur?
  • Tantangan: Apa wawancara kasebut nantang utawa rumit kanggo mikir babagan kedadeyan taun kepungkur? Apa pitakon sing dikatutake kanggo sampeyan?

Cathetan Sinau Remote: Siswa bisa ngrampungake refleksi masing-masing, sajrone kelas utawa kanthi sinkron.

4. Nuduhake Apa Sampeyan Sinau

Takon siswa nuduhake wangsulan cekak babagan refleksi dhewe lan wawancara nganggo rong babak Wraparound Strategi.

  • Babak 1: Apa acara utawa pangowahan sing sampeyan fokus ing refleksi jurnal sampeyan dhewe?
  • Babak 2: Apa prastawa utawa pangowahan sing fokus karo wong sing sampeyan wawancara?

Banjur, diskusi minangka kelas:

  • Apa sing sampeyan sinau saka nindakake wawancara? Apa sing nggumunake utawa menarik?
  • Apa sing dirasakake antarane refleksi sampeyan dhewe lan wawancara? Apa rasane beda?

Pungkasane, ajak siswa supaya ngarep taun anyar. Takone nulis ukara ing cathetan caket kanthi nggunakake ukara ukara ing ngisor iki:

Muga-muga taun 2021 yaiku _________.

Siswa bisa ngirim cathetan lengket ing kertas utawa papan ing kelas sampeyan.

Cathetan Sinau Remote: Siswa bisa nuduhake nggunakake Wraparound (Remote Learning) strategi Takon siswa ngirim refleksi pungkasan (Pangarep-arepku kanggo taun 2021 yaiku _________.) ing forum sing dituduhake kayata dayung or VoiceThread.

Ekstensi: Gawe Proyek Adhedhasar Wawancara Sampeyan

Yen siswa sampeyan bisa ngrekam wawancara, sampeyan bisa njaluk milih klip audio cekak utawa transkrip sing bakal dituduhake karo kelas ing Walk Gallery.

cedhak

Gabung karo Kampanye & bantu kita #SpreadPeaceEd!

Dadi pisanan komentar

Nggabungake diskusi ...