Gun Free Kitchen Tables: nantang persenjataan sipil ing Israel

Pambuka Editor

Anggota Kampanye Global kanggo Pendidikan Perdamaian ngerti babagan keprihatinan pendidikan perdamaian kanthi mundhake kekerasan marang wanita, kanthi referensi khusus babagan hubungane karo otoritarianisme lan militerisme. Kita uga ndeleng kekerasan domestik lan intim sing integral karo militerisme patriarki lan pengaruhe marang wanita; ing Israel, panganiaya kuwi asring jalaran saka bedhil militer-ditanggepi digawa menyang omah-omahé.

Pangembangan liyane sing nguwatirake yaiku pamrentah Israel nyengkuyung warga sipil supaya bersenjata, nuwuhake rasa wedi babagan potensial "budaya bedhil" sing asring nyebabake kerusuhan ing AS.

Gun Free Kitchen Tables, gerakan feminis Israel kanggo counter domestik kekerasan sing ditindakake dening senjata sing diterbitake militer menehi tampilan unik babagan apa sing ndasari manifestasi pro-demokrasi saiki ing lurung-lurung Tel Aviv. Muga-muga para pamaca bakal nemoni telpon iki kanggo ndhukung upaya kanthi cara apa wae sing kasedhiya kanggo dheweke. (BAR, 5/31/23)

Gun Free Kitchen Tables Perlu Dhukungan Panjenengan

(Reposted saka newsletter saka Gun Free Kitchen Kitchen Tables - GFKT)

Dear kanca,

Koyone aneh yen nampa layang saka kita babagan proliferasi bedhil sing mbebayani lan cepet ing Israel. Nalika kita krungu bab bedhil ing Israel lan Palestina, iku biasane bab hardware militèr – prajurit, checkpoints, tentara. Iki minangka perspektif sing beda tinimbang sing ana ing AS, ing ngendi Arsip Kekerasan Gun wis ngetung luwih saka 200 penembakan massal ing AS nganti saiki taun iki lan nyathet 647 penembakan massal ing saindenging negara ing 2022. Kita duwe, ing pirang-pirang kasus. raos, normal sesanti arang banget gangguan kanggo masyarakat Amérika, mbentuk masyarakat kita ing cara sing godhong urip piye wae kompatibel karo proliferasi massa saka Firearms.

Dina iki kita nulis sampeyan amarga Meja Pawon Gratis Gun (GFKT) lan koalisi nyoba kanggo nyegah Israel saka kebak ngisinake budaya gun US-gaya - lan padha duwe potensial kanggo sukses. Nalika pamaréntahan paling sayap tengen ing sajarah Israel nganggep awake dhewe minangka garis keras kanthi ngeculake hukum bedhil lan nyengkuyung ewonan wong Israel Yahudi, GFKT mimpin oposisi lan berjuang kanggo keamanan manungsa sing sejati.

GFKT nuntut supaya pamrentah Israel mbatesi bedhil ing masyarakat - lan dheweke butuh dhukungan kita saiki luwih akeh tinimbang sadurunge.

Senjata ing ruang sipil, kedadeyan kekerasan bersenjata lan, khususe, kejahatan bedhil, ngrusak keamanan manungsa - amarga wis ana ing antarane warga Palestina Israel, sing saiki ngalami pembunuhan bedhil lan angkara ing tingkat sing durung ana sadurunge lan gawe kaget. Senjata ing ruang sipil ngganggu upaya mbangun kepercayaan ing jero lan ing antarane komunitas, nambah kekerasan polisi lan militer lan umume nyepetake kekerasan.

Posisi dhewe ing prapatan iki, GFKT wis nggawe inroads migunani ing media, pengadilan, lan ing tingkat pemerintah kotamadya. Dheweke ngunggahake masalah kasebut kanthi cara sing paling umum lan pesen kasebut entuk daya tarik ing gerakan protes saiki.

GFKT bubar ngasilake kampanye iklan intensif kanthi grafis, slogan lan teks sing kuat lan ora bisa dilalekake.

GFKT bubar ngasilake sawijining kampanye iklan intensif karo kuwat, grafis paweling, slogan-slogan lan teks-teks sing nggambarake karusakan lan bebaya senjata api sing akeh lan nandheske ancaman saka polisi lan antek-antek sayap tengen Menteri Keamanan Umum Itamar Ben Gvir sing lagi nindakake utawa siap kanggo nindakake respon kasar marang peserta kudeta anti-hukum. protes. Bebaya persenjataan massal warga sipil Israel Yahudi sayap tengen ora bisa diremehake. Kampanye iklan, sing nggedhekake 19 organisasi Koalisi GFKT uga organisasi liyane sing saiki melu perang kanggo ngontrol senjata, nempatake persenjataan sipil ing antarane alasan sing penting lan penting kanggo wong Israel nolak pamrentahan iki.

GFKT bisa nggedhekake lan nggedhekake perang iki nglawan persenjataan sipil - nanging dheweke butuh dhukungan kanggo nindakake. Mangga gabung kita ing wektu kritis iki dening nyediakake a hadiah kanggo ndhukung karya kita dina iki (klik kene kanggo ngunjungi GFKT lan sinau carane sampeyan bisa ndhukung sing efforts).

Nalika Gun Free Kitchen Tables njupuk senjata cilik disarmament lan kontrol bedhil, padha ngenalaken pemanggih saka keamanan manungsa menyang lingkungan umum, lan saiki lagi disrupting normalisasi bedhil lan militarism ditempelake ing masyarakat Israel. Kasuksesan kasebut didhasarake ing organisasi sing wani, strategis lan ing koalisi luar biasa saka 19 organisasi owah-owahan sosial lan hak asasi manungsa - sing ngerti pentinge karya iki-lan mlumpat ing papan kasebut.

Kulo pengen sing inspirasi dening karya lan melu gaweyan iki. Matur suwun!

Terry Greenblatt lan Sarah Anne Minkin
atas jenenge Lingkaran Sustainers

Thanks kanggo artikel NY Times Jamelle Bouie, "Amerika sing Diisi Gun minangka Donya Wedi lan Alienasi", Mei 2023.

Gabung karo Kampanye & bantu kita #SpreadPeaceEd!
Mangga ngirim kula email:

Nggabungake diskusi ...

Gulung menyang Top