KTT Great Lakes ngresiki pendhidhikan perdamaian ing sekolah (Uganda)

Bocah-bocah nekani pelajaran liwat radio ing Distrik Ntungamo, wulan Juni taun kepungkur. Para pemangku kepentingan ujar manawa pamrentah kudu ngenalake pendhidhikan perdamaian ing sekolah supaya pembangunan lan kamanungsan duwe basis sing mantep. (Foto: Monitor / File Saben Dina)

"Iki minangka inisiatif pertama sing duwe pendhidhikan perdamaian kalebu ing kurikulum nasional. Tujuane yaiku nyakup pendhidhikan perdamaian dadi subjek. ”

Miturut Franklin Draku

(Dipunbabar saking: Monitor Saben Dina. 9 September 2021)

Konferensi Internasional Wilayah Great Lakes njaluk Menteri Pendidikan lan Pusat Pengembangan Kurikulum Nasional nggabungake pendhidhikan perdamaian menyang kurikulum nasional.

Pejabat saka badan regional nerangake manawa negara kasebut mung bisa ngasilake warga sing tanggung jawab lan seneng perdamaian yen pendhidhikan perdamaian diwenehake marang para siswa wiwit cilik.

Dheweke luwih ujar manawa pendekatan potongan saiki ora cukup.

Nalika mbukak pelatihan telung dina kanggo pendhidhikan perdamaian ing Kampala wingi, Ibu Margaret Kebisi, kepala perdamaian lan keamanan regional ing Kementerian Luar Negeri, marang para delegasi manawa kudu nyusun budaya perdamaian lan keamanan ing antarane para mudha. pembangunan lan kamanungsan duwe basis sing mantep.

"Tanpa perdamaian lan keamanan ing wilayah kasebut, kabeh perkara liyane kayata pembangunan lan proyek liyane ora bisa diluncurake amarga perdamaian minangka tulang punggung pembangunan," jarene.

Dheweke ujar manawa negara kasebut ngalami masa-masa angel amarga ora diwenehi perhatian kanggo juara perdamaian lan keamanan ing antarane warga nalika isih enom.

"Iki minangka inisiatif pertama sing duwe pendhidhikan perdamaian kalebu ing kurikulum nasional. Tujuane yaiku nyakup pendhidhikan perdamaian dadi subyek, ”jarene.

Pak Duncan Mugume, ahli pendhidhikan perdamaian nasional, ujar sajrone 10 wulan pungkasan wiwit proyek pendhidhikan perdamaian fokus, fokus kanggo nggabungake kabeh pemangku kepentingan. Iki, tambahake, rampung kanggo mesthekake yen ana pakar nasional sing bisa dipilih.

Guru saka sekolah dhasar lan sekolah menengah pertama lan institusi pendidikan tinggi kalebu salah sawijine guru sing nggunakake mantap pendhidhikan perdamaian.

"Kita wis duwe udakara 20 aktor perdamaian lan pemangku kepentingan liyane sing wis kita kumpul, nanging isih nambah luwih akeh kanggo nggawe forum sing wiwit ngomong babagan pendhidhikan perdamaian lan saiki, kita nindakake latihan supaya bisa ngobrol saka siji perspektif lan pindhah menyang siji arah, "jarene.

Mugume ujar manawa beda pasinaon nuduhake manawa tantangan paling gedhe kanggo Uganda yaiku ora ana pendhidhikan perdamaian ing kurikulum nasional.

Akibate nantang kementerian pendidikan lan Pusat Pengembangan Kurikulum Nasional supaya nyepetake proses silabus pendhidhikan.

"Saiki, yen sampeyan ndeleng anak-anak kita, akeh sing ora ngerti carane menehi tanggepan kanggo konflik. Akeh sing ora ngerti carane negosiasi cara metu lan mulane kita mikir penting yen dheweke entuk pendhidhikan perdamaian ... ”pungkasane.

Dadi pisanan komentar

Nggabungake diskusi ...