Kampanye Global ngluncurake proyek "Pendidikan Pemetaan Perdamaian"

"Pemetaan Perdamaian Damai," alat riset lan inisiatif global sing nyathet lan nganalisis upaya pendhidhikan perdamaian ing saindenging jagad, diluncurake kanthi forum virtual khusus ing 9 Oktober 2021.

Acara kasebut dianakake dening Micaela Segal de la Garza, Koordinator Pendidikan Perdamaian, lan nampilake dialog antara Tony Jenkins, Koordinator Kampanye Global kanggo Pendidikan Perdamaian, lan Cecilia Barbieri, Kepala Bagian UNESCO Kewarganegaraan Global lan Pendidikan Perdamaian.

Tony lan Cecilia uga gabung karo panel peneliti ing saindenging jagad, kalebu Loreta Castro (Filipina), Raj Kumar Dhungana (Nepal), Loizos Loukaidis (Siprus), Tatjana Popovic (Serbia), lan Ahmad Jawad Samsor (Afghanistan) .

Bukak Video Acara

Babagan "Pemetaan Pendidikan Perdamaian"

Mapping Peace Education minangka inisiatif riset global Kampanye Global kanggo Pendidikan Perdamaian sing ditindakake kanthi kemitraan karo sawetara organisasi terkemuka sing melu riset lan praktik pendhidhikan perdamaian, sumber daya dinamis iki dirancang kanggo peneliti pendidikan perdamaian, donor, praktisi, lan pembuat kebijakan sing nggoleki data lan analisis upaya pendhidhikan perdamaian formal lan non-formal ing negara-negara ing saindenging jagad kanggo ndhukung pangembangan pendidikan perdamaian sing adhedhasar kontekstual lan bukti kanggo ngowahi konflik, perang, lan kekerasan. Proyek kasebut dibayangke minangka sumber informasi dokumentasi tingkat negara lan analisis upaya pendhidhikan perdamaian. (Kanggo rincian tambahan, waca rilis pers asli ing kene.)

Kunjungi situs web proyek Pendhidhikan Perdamaian Mapping.

Acara Peluncuran

Host Acara

Micaela Segal de la Garza minangka pendidik multibahasa sing fokus ing pendhidhikan perdamaian lan komunikasi. Mica mulang basa Spanyol ing sekolah menengah umum sing komprehensif ing Houston lan dadi penasihat fakultas kanggo staf buku terbitan siswa lan publikasi. Kelas liyane kalebu ruangan sing apik ing endi dheweke mulang bocah ing pusat alam lokal, lan kelas global ing ngendi dheweke koordinasi proyek karo Kampanye Global kanggo Pendidikan Perdamaian. Dheweke minangka wong sing sinau Master ing Perdamaian Internasional, Konflik, lan Studi Pembangunan ing Universitat Jaume I ing Spanyol, lan terus sinau karo Institut Internasional Perdamaian.

Peserta Dialog

Cecilia Barbieri gabung karo Seksi Kewarganegaraan Global lan Pendidikan Perdamaian ing UNESCO minangka Kepala wulan September 2019, teka saka Biro Pendidikan Regional UNESCO ing Amerika Latin lan Karibia ing Santiago, Chili, ing kana dheweke dadi Bagian Pendidikan 2030. Sadurunge gabung karo UNESCO Santiago, dheweke kerja dadi Spesialis Pendidikan karo UNESCO wiwit taun 1999, umume ing Afrika lan Asia. Sadurunge gabung karo organisasi kasebut, dheweke kerja ing bidang pelatihan teknis lan kejuruan lan pengembangan kapasitas kelembagaan, lan wis pirang-pirang taun melu budaya perdamaian, hak asasi manungsa, lan pendhidhikan antar budaya. Lulusan ilmu sosial saka Universitas Bologna, Italia, dheweke nerusake pendhidhikan ing hukum kamanungsan internasional, psikologi pendidikan lan kabijakan lan perencanaan pendidikan.

Tony Jenkins PhD wis 20+ taun pengalaman ngarahake, ngrancang, lan memfasilitasi program perdamaian lan program internasional lan proyek ing bidang pangembangan internasional, studi perdamaian, lan pendhidhikan perdamaian. Tony minangka Direktur Utama Institut Pendidikan Perdamaian Internasional (IIPE) lan Koordinator Kampanye Global kanggo Pendidikan Perdamaian (GCPE). Dheweke saiki uga dadi Dosen Program Studi Keadilan lan Perdamaian ing Universitas Georgetown. Panliten terapan Tony fokus ing mriksa pengaruh lan efektifitas metode pendhidhikan perdamaian lan pedagogi kanggo ngrampungake pangowahan lan transformasi pribadi, sosial lan politik.

Panaliti Nyumbang

Loreta Castro, Ed. D. dianggep minangka salah sawijining pionir pendhidhikan perdamaian ing Filipina, sing miwiti upaya kanggo institusionalisasi perdamaian ing taun 1980an. Dr. Castro minangka mantan presiden Miriam College lan ana ing sangisore masa jabatane, dhasar Pusat Pendidikan Perdamaian (CPE), cabang perdamaian sekolah kasebut dilebokake lan pungkasane didegake.

Raj Kumar Dhungana minangka ahli pendhidhikan perdamaian lan pamrentahan saka Nepal. Dheweke wis suwe duwe pengalaman mulang, integrasi pendhidhikan perdamaian ing sistem pendhidhikan nasional, lan promosi pamrentahan sing apik. Dheweke wis kerja ing sekolah, pamrentah Nepal, Save the Children, UNESCO, UNICEF, Universitas Tribhuvan, Departemen Konflik, Perdamaian lan Pembangunan, Kantor Urusan Disarmament PBB, lan UNDP ing Nepal, Asia Kidul lan Wilayah Asia Pasifik, lan Universitas Kathmandu, Sekolah Pendidikan. Dheweke dadi Co-Convener IPRA ing taun 2016-2018. Dheweke ngrampungake PhD ing taun 2018 saka Universitas Kathmandu khusus kanggo kekerasan sekolah. Saiki, dheweke kerja ing Kedutaan Besar Norwegia ing Kathmandu minangka Penasihat Senior, sing ana gandhengane karo Universitas Kathmandu minangka anggota fakultas sing ngunjungi, lan dadi sukarelawan minangka anggota ahli Pamrentah Dewan Hak Anak Nasional Nepal.

Loizos Loukaidis minangka Direktur Asosiasi Dialog Sejarah lan Riset (AHDR). Dheweke duwe gelar BA ing Pendidikan Dasar (Universitas Aristoteles, Yunani) lan MA ing Pendidikan Damai (UPEACE, Costa Rica) lan duwe pengalaman akeh ing sektor pendhidhikan minangka Guru Sekolah Dasar lan aktivis Pendidikan Perdamaian, koordinator proyek, lan peneliti . Ing 2016 Loizos ditunjuk dening Presiden Republik Siprus minangka anggota Komite Teknis Bi-komunal Pendidikan ing konteks negosiasi perdamaian sing lagi ditindakake. Dheweke uga dadi Koordinator Proyek 'Bayangake' sing nggabungake siswa lan guru ing saindhenging pamisahan ing Siprus sajrone sekolah.

Tatjana Popovic minangka direktur Pusat Dialog Nansen Serbia lan pelatih berpengalaman ing bidang transformasi konflik. Sajrone 20 taun kepungkur, dheweke nggampangake sawetara seminar dialog antar-etnis kanggo guru, menteri pendidikan, lan perwakilan pejabat lokal ing Balkan Kulon, sing nyumbang kanggo rekonsiliasi kasebut. Fokus latihane yaiku Dialog, Metodologi Pengajaran Interaktif, Alat Analisis Konflik, lan Mediasi. Tatjana nyekel MA ing Studi Perdamaian saka Fakultas Ilmu Politik, Universitas Belgrade lan minangka mediator bersertifikat.

Ahmad Jawad Samsor minangka Manajer Program Pendidikan Damai ing Institut Perdamaian Amerika Serikat (USIP) ing Kabul, Afghanistan. Dheweke uga dadi Dosen Universitas Amerika Afghanistan (AUAF).

Dadi pisanan komentar

Nggabungake diskusi ...