GCPE mlebu Compact on Women, Peace, lan Keamanan lan Tindakan Kemanusiaan. Mangga gabung karo kita!

Minangka Kampanye Global kanggo Pendidikan Perdamaian lan Institut Internasional kanggo Pendidikan Perdamaian mlebu ing Kompak Wanita, Perdamaian & Keamanan lan Kamanungsan (WPS-HA), kita nuduhake tanggung jawab kita minangka peserta ing masarakat sipil global, asal saka sawetara norma internasional sing paling penting sing kita ajak ing kampanye internasional kanggo keadilan, perdamaian lan kelangsungan planet. Yen ora kanggo masyarakat sipil - sampeyan, kula, lan kabeh kanca aktivis lan organisasi masyarakat sipil masing-masing - ora bakal ana Konvensi Hak-hak Bocah, Resolusi Dewan Keamanan PBB 1325, Prajanjen Ranjau darat, Prajanjian Larangan Senjata Nuklir lan saiki Kompak Perdamaian Wanita lan Keamanan lan Tindakan Kemanusiaan. Kita ngajak sampeyan maca wara-wara babagan penandatanganan Compact dening Jaringan Global Wanita Peacebuilders, mitra masyarakat sipil ing upaya utama kanggo ngetrapake 1325, lan nampa undhangane menyang CSO liyane kanggo nindakake.

IIPE lan GCPE ndhesek para pamiarsa supaya njaluk kabeh organisasi masyarakat sipil sing digunakake kanggo nyegah panganiaya, njamin keadilan, lan nylametake planet kasebut kanggo mlebu ing Compact. Nyuwun pamrentah supaya sampeyan mlebu uga. Nyuwun supaya kabeh njupuk langkah-langkah sing bisa ditindakake kanggo mesthekake yen ketentuan Kompak diamati kanthi sah lan ditegakake kanthi sah.

Para pamiarsa bakal ngakoni panjaluk kanggo memenuhi syarat ing panyelukan kita UNSCR 1325 babagan Wanita, Perdamaian lan Keamanan minangka alesan kanggo nggunakake pasukan perdamaian kanggo nglindhungi wanita ing Afghanistan. Kita matur nuwun kanthi sanget dhukungan saka upaya masyarakat sipil kasebut, lan muga-muga sampeyan uga bakal ndhukung iki.

-BARU, 7/21/21

Dadi Penandatangan Kompak!

Jaringan Global Wanita Peacebuilders (GNWP) bangga dadi anggota Dewan lan mlebu ing Compact Equality Compact on Women, Peace, and Security and Humanitarian Action (WPS-HA).

Compact diluncurake minangka bagean saka Forum Kesetaraan Generasi (GEF), sing kedadeyan ing Paris antarane 30 Juni lan 2 Juli 2021. GEF digawe kanggo nggayuh kemajuan sing langsung lan ora bisa dibalekake menyang kesetaraan gender. Sanajan ana upaya global, kayata Deklarasi Beijing lan Platform Aksi 1995, kemajuan kesetaraan jender alon-alon, ora konsisten, lan uga duwe risiko ora stabil maneh saka konflik bersenjata, krisis kemanusiaan, pandemi COVID-19, lan masalah global liyane kayata perubahan iklim lan ketidakadilan ekonomi. Tujuane GEF yaiku nglumpukake pamrentah, aktivis, korporat, lan klompok hak-hak sipil kanggo nggayuh perubahan liwat investasi ambisius lan kabijakan sing bisa ditindakake.

Apa Kompak Kesetaraan Generasi ing Wanita, Perdamaian, lan Keamanan lan Tindakan Kemanusiaan?

Salah sawijining asil utama GEF yaiku Kompak Kesetaraan Generasi kanggo Wanita, Perdamaian, lan Keamanan lan Tindakan Kemanusiaan (WPS-HA). Compact minangka gerakan global antar-generasi sing tujuane nyepetake implementasi, nguatake akuntabilitas, lan mobilisasi pendanaan kanggo agenda Perdamaian & Keamanan Wanita (WPS) lan kesetaraan gender ing Tindakan Kemanusiaan.

Mavic Cabrera Balleza, Kepala Eksekutif Jaringan Peacebuilders Global, nggambarake Compact minangka:

"Kesempatan kanggo muter lengen klambi lan ngrampungake kerja! GNWP bakal kerja sama karo kabeh mitra kanggo nggawe gerakan global sing padhang, intersectional, lan intergenerasional kanggo perdamaian berkelanjutan, kesetaraan gender, lan aksi kemanusiaan feminis, sing menang kepemimpinan wanita lokal, wanita enom, bocah-bocah wadon remaja, lan LGTBQIA + wong. ”

Sajrone limang taun sabanjure, Compact bakal dipandu dening framework sing nyedhiyakake dalan sing jelas kanggo tumindak gabungan kanggo Negara Anggota, entitas PBB, organisasi regional, masyarakat sipil, aktor sektor swasta, lan institusi akademik. Framework Compact kalebu tumindak tartamtu ing limang bidang tematik:

  • Pembiayaan Agenda WPS lan kesetaraan gender ing program kamanungsan
  • Partisipasi wanita sing padha, padha, lan migunani lan kalebu ketentuan sing ana gandhengane karo gender ing proses perdamaian
  • Keamanan ekonomi wanita, akses menyang sumber daya, lan layanan penting liyane
  • Kepemimpinan wanita lan partisipasi sing lengkap, padha, lan migunani ing sektor perdamaian, keamanan, lan kemanusiaan
  • Nglindhungi lan ningkatake hak asasi wanita wanita ing konteks konflik lan krisis

Secara kritis, Framework Compact kudu dileksanakake kanthi sinergi karo Koalisi Tindakan Kesetaraan Generasi, sekumpulan kemitraan multistakeholder kanggo nggawe katalis aksi kolektif lan ngasilake asil konkrit kanggo wanita lan bocah-bocah wadon. Skema ngawasi kanggo netepke implementasi Kerangka kerja bakal digawe dening Dewan Kompak lan anggota Catalytic. Tumindak tartamtu sing dijelasake ing Framework bakal dipetakan marang mekanisme monitoring lan akuntabilitas sing ana.

Komitmen GNWP menyang Kompak

Bebarengan karo Negara Anggota, entitas PBB, organisasi regional, organisasi masyarakat sipil, aktor sektor swasta, lan institusi akademik, GNWP bangga bisa dadi tandha tangan menyang Kompak. GNWP nduweni komitmen 13 tumindak ing patang bidang tematik Framework sing bakal dileksanakake dening:

  • Ngembangake lan nguatake kemitraan karo organisasi hak-hak wanita nasional lan lokal kanggo nguatake kapasitas lan eligibility kanggo nampa lan ngatur pendanaan donor, lan ngilangi alangan pendanaan kanggo CSO oyot;
  • Tumbuh lan nguatake kemitraan karo organisasi lan jaringan sing fokus karo para wanita enom lan jaringan kanggo ngetrapake prioritas ing advokasi YPS lan WPS;
  • Nyedhiyakake dhukungan teknis lan nasihat kanggo para mediator wanita lan wanita perdamaian wanita ing proses perdamaian kalebu liwat nggawe lan njaga hubungan sistematis ing antarane proses perdamaian formal lan informal;
  • Ngenali lan melu pria lan bocah lanang dadi mitra lan sekutu gender padha ngatasi lan ngowahi norma jender sing mbebayani; lan
  • Mromosiaken nyakup ketentuan sing ana gandhengane karo gender ing kabeh perjanjian gencatan senjata lan perdamaian ing pitulung lan pangiriman kamanungsan.

GNWP ngerti manawa implementasi Framework Compact sing efektif gumantung karo kepemimpinan, kepemilikan, lan partisipasi para wanita peacebuilders wanita saka konflik lan komunitas sing kena pengaruh krisis. Sajrone Forum Paris, GNWP ngundang 130 peserta saka luwih saka 35 negara ing Taklim Masyarakat Sipil tanggal 25 Juni 2021, kanggo nambah kesadharan babagan Kompak lan kerangka kerja, lan njaluk dhukungan saka organisasi masarakat sipil nasional lan lokal lan organisasi pemuda kanggo implementasine.

GNWP nyengkuyung organisasi masarakat sipil wanita lan klompok pemuda, utamane saka komunitas konflik lan sing kena krisis, kanggo mriksa Kerangka Kompak lan ndaftar minangka Signatories.

cedhak
Gabung karo Kampanye & bantu kita #SpreadPeaceEd!
Mangga ngirim kula email:

Nggabungake diskusi ...

Gulung menyang Top