Gandhi lan Freire ing Kampus: Teori lan Praktek ing Program Studi Perdamaian Tersier

Miniprint Pendidikan Perdamaian No. 76

Panganggit: Robin Burns & Thomas Weber
Reproduksi & disebarake dening: Pusat Informasi Sumber Daya Pendidikan (ERIC)
Tanggal: Maret 1995

Sajrone 20 taun kepungkur, studi formal perdamaian ing universitas lan perguruan tinggi wis dadi pilihan sing kasedhiya kanggo akeh siswa. Pangembangan program studi perdamaian kasebut beda-beda. Ana macem-macem pendekatan teoritis lan ideologis / filosofis kanggo perdamaian. Nanging, kepiye cara nggawe kursus sing adhedhasar teori, lan kanggo mbandhingake orientasi teoritis sing beda-beda, durung dingerteni kanthi akeh. Nanggulangi tantangan kasebut, makalah iki nuduhake loro instruktur sing tanggung jawab kanggo program studi perdamaian, salah sijine liwat njupuk lan ngowahi program sarjana interdisipliner lan sing liyane liwat ngembangake kursus pendidikan perdamaian ing program pendidikan lulusan. Gagasan sing menehi inspirasi kanggo saben pendidik ditampilake. Paulo Freire lan Mahatma Gandhi, sing kerja kanggo keadilan lan perubahan sosial, ditampilake. Makalah iki nemokake manawa dialog sing ngembangake ide, konsep utama, analisis, lan tumindak Gandhi lan Freire (ing lingkungan kontemporer, lan kanthi proses pembelajaran sing cocog) nyedhiyakake dhasar kanggo program perdamaian utawa program pendhidhikan perdamaian.

[lambang jinis = "glyphicon glyphicon-download-alt" warna = "# dd3333 ″]  Download artikel iki saka archive.org

1 Komentar

Nggabungake diskusi ...