Review Buku - Kanggo Masyarakat: Sejarah Dokumenter Perjuangan kanggo Perdamaian lan Keadilan ing Amerika Serikat

Kanggo Rakyat: Sejarah Dokumenter Perjuangan kanggo Perdamaian lan Keadilan ing Amerika Serikat, disunting dening Charles F. Howlettt lan Robbie Lieberman, Charlotte, NC, Publikasi Umur Informasi, 2009, 351 pp., US $ 39.09 (paperback), US $ 73.09 (hardcover), ISBN 978-1-60752-305-5 (paperback. )

[icon name = ”share” class = ”” unprefixed_class = ””] bukak Publikasi Umur Informasi kanggo rincian luwih lengkap lan kanggo tuku “Kanggo Rakyat: Sejarah Dokumentasi Perjuangan kanggo Perdamaian lan Kehakiman ing Amerika Serikat.”

Cathetan panyunting: Review iki minangka salah sawijining seri sing diterbitake dening Global Kampanye kanggo Pendamaian Damai lan Ing Factis Pax: Jurnal Pendhidhikan Damai lan Kehakiman Sosial kanggo promosi beasiswa pendidikan perdamaian. Review iki saka Penerbitan Umur Informasi Seri Pendidikan Damai. Didhisiki ing taun 2006 dening Editor Pendiri Ian Harris lan Edward Brantmeier, seri pendhidhikan perdamaian IAP nawakake macem-macem perspektif babagan teori pendhidhikan perdamaian, riset, pengembangan kurikulum lan praktik. Minangka seri mung fokus ing pendhidhikan perdamaian sing ditawakake dening penerbit utama. Klik ing kene kanggo sinau luwih lengkap babagan seri penting iki.

Futawa Wong minangka buku perjuangan lan upaya perdamaian lan keadilan ing sejarah AS wiwit jaman sadurunge kolonial nganti saiki. Saben bab diwiwiti kanthi wiwitan babagan sejarah kanthi dokumen sumber utama lan sawetara pitakon kanggo para pamiarsa, utamane supaya para siswa ngrembug macem-macem masalah ing saben dokumen sejarah. Uga ana foto babagan macem-macem masalah kanggo perdamaian lan keadilan. Dhaptar referensi babagan karya paling penting ing sejarah perdamaian AS migunani kanggo siswa lan pamaca kanggo riset luwih akeh.

Isine kalebu 'Pambuka' dening Larry Wittner, sawijining 'Pambuka', 'Wujud perdamaian lan keadilan awal wiwit jaman prakolonial nganti nggawe bangsa anyar (Bab 1),' Gerakan terorganisir lan nggoleki keadilan ing antebellum Amerika '(Bab 2),' Ngadeg wong sing ditindhes ing jaman ekspansi '(Bab 3),' Upaya perdamaian awal abad kaping 20 lan gerakan "modern" (Bab 4), 'Pasifisme radikal lan kaadilan ekonomi lan rasial '(Bab 5),' Tindakan langsung tanpa kekerasan kanggo kesetaraan lan perlucutan senjata '(Bab 6),' Protesisme imperialisme, promosi demokrasi '(Bab 7),' Agenda sing jembar '(Bab 8), lan' Kesimpulan ', banjur 'Foto' lan 'Referensi'. Konten kasebut kalebu ora mung gerakan perdamaian nanging uga perjuangan kanggo hak asasi manungsa, kayata hak-hak warga Afrika Amerika, Penduduk Asli Amerika, wong kerja, wanita, Imigran, lan liya-liyane. Gerakan kanggo ngrampungake masalah lingkungan lan pembangunan berkelanjutan uga dikenalake uga pentinge pendhidhikan perdamaian, sing ndadekake buku kasebut komprehensif kanggo sinau perdamaian lan keadilan.

Ditetepake ing 'Pambuka' manawa 'gerakan perdamaian lan keadilan isih kurang digatekake ing sekolah menengah lan kursus survei perguruan tinggi' (xxi). Ora mung siswa, nanging uga akeh pamaca Amerika lan internasional sing bakal sinau luwih lengkap babagan perjuangan lan upaya Amerika kanggo perdamaian lan keadilan kanggo pisanan kanthi maca buku iki. Gerakan perdamaian lan keadilan asring ora dilaporake ing media lan sejarah kaya ngono ora tinulis ing buku teks sekolah ing pirang-pirang negara. Mula, mbukak mripat lan nyengkuyung para pamiarsa ing AS lan luar negeri ngerti luwih akeh babagan upaya rakyat Amerika kanggo perdamaian lan keadilan. Buku kasebut kudu diwaca ing luar negeri amarga ana macem-macem ide babagan macem-macem masalah kayata senjata nuklir ing macem-macem negara. Contone, umume wong Jepang bisa uga ora ngerti manawa akeh wong Amerika uga wis kerja keras kanggo ngilangi senjata nuklir. Pancen nyengkuyung masarakat Jepang ngerti luwih akeh babagan iki, amarga bisa uga rumangsa solidaritas karo wong Amerika.

Ing buku kasebut, negesake cara non-kasar lan tentrem kanggo ngatasi masalah perdamaian lan keadilan. Akeh sing maca bisa sinau akeh saka cara alternatif kasebut kanggo ngatasi masalah tanpa nggunakake kekuwatan. Buku kasebut uga ora mung nuduhake pentinge upaya individu kanggo perdamaian lan keadilan nanging uga kekuwatan tumindak dening wong-wong sing bersatu. Warga sing prihatin bisa ngerti apa sing kudu ditindakake lan kepiye cara menehi concretely karo macem-macem masalah sosial lan politik saka buku iki.

Sanajan buku sing apik banget lan mbahas pikiran, bisa uga migunani yen pimpinan perdamaian liyane, kayata Barbara Reynolds (1915 - 1990), bisa diwiwiti ing edhisi sabanjure buku kasebut. Reynolds lan kulawargane numpak kapal "Phoenix" kanggo protes nglawan tes bom hidrogen ing Samodra Pasifik ing taun 1958. Bojone Reynolds, Dr. Earle Reynolds minangka kapten, dicekel. Kulawargane dipengaruhi kapal pesiar sing diarani "Aturan Emas" ing ngendi papat wong Quaker nyoba protes tes bom hidrogen Amerika ing Samodra Pasifik, nanging dheweke dicekel, sing dikenalake ing buku kasebut Kanggo Rakyat. Sabanjure, Barbara Reynolds ngedegake World Friendship Center ing Hiroshima tanggal 7 Agustus 1965, kanggo nyediakake papan kanggo masarakat saka pirang-pirang negara bisa ketemu, nuduhake pengalaman, lan nggambarake perdamaian. Dadi, kerjane pantes dilebokake ing teks sing apik iki. Kajaba iku, Pusat Sumber Damai ing Wilmington College ing Ohio uga penting amarga didegake ing taun 1975 uga dening Barbara Reynolds. Gawan Reynolds bakal nyedhiyakake dimensi jender kanggo makarya, uga diskusi babagan kepiye cara Amerika kanggo pengaruhe perdamaian ing AS lan luar negeri.

Sampeyan uga bakal nguntungake yen Asosiasi Studi Perdamaian lan Keadilan (PJSA) bisa dikenalake ing buku kasebut. Iki amarga, miturut situs web, PJSA "dadi asosiasi profesional kanggo sarjana ing bidang perdamaian lan studi konflik. PJSA darmabakti kanggo nggabungake para akademisi, pendidik, lan aktivis kanggo njelajah alternatif kanggo kekerasan lan nuduhake visi lan strategi pambangunan perdamaian, keadilan sosial, lan perubahan sosial. Gawan PJSA bakal nggedhekake panliten nganti saiki amarga masarakat iki aktif nindakake gerakan sosial kontemporer kanggo ngatasi masalah perdamaian lan kaadilan sosial saiki.

Minangka kesimpulan, buku iki apik banget kanggo para pamaca ing saindenging jagad, utamane siswa sing nyinaoni Studi Sosial lan Sejarah Amerika uga sing sinau Studi Perdamaian lan Konflik. Iki uga bakal dadi kontribusi positif kanggo bidang Studi Perdamaian global yen buku kasebut bisa diterjemahake menyang pirang-pirang basa.

Kazuyo Yamane
Universitas Ritsumeikan
[email dilindhungi]

Dadi pisanan komentar

Nggabungake diskusi ...