Kelompok Iman Njaluk Etika Sekuler kanggo Njaluk Tindakan Kewarganegaraan nglawan Kekerasan sing Disebabake Kebencian

Foto dening Colin Lloyd on Unsplash

“Muga-muga kita kabeh tangi…”

Pambuka

Iku nyenengake kanggo ndeleng statement saka rong kelompok basis iman utama (dikirim ing ngisor iki) kanggo nanggepi ontran-ontran Buffalo sing njupuk nyawa sepuluh lan tatu serius telu liyane, kabeh mung siji Afrika-Amerika, ing sengit rasis sengaja lan elaborately ngrancang. angkara. Padha ninggalake respon religius "pikiran lan pandonga" kanggo wong liya, minangka warga negara, swara etika, civically imperative, lan banget praktis telpon kanggo tumindak, kabeh kang kebak ngormati prinsip "pemisahan pasamuwan lan negara" lan mulane saka relevansi kanggo pendidikan perdamaian adhedhasar iman lan sekuler.

Pusat Antaragama ing New York lan Bend Arc, organisasi perdamaian Yahudi, ing statements nglengkapi saben liyane, nggawe titik keprihatinan dhasar kanggo kabeh warga, lan kanthi mangkono, kanggo pendidikan tentrem minangka sarana sinau menyang engagement ing tumindak tanggung jawab sipil. Pusat Interfaith New York nyengkuyung tumindak politik lan sosial non-partisan sing bisa ditindakake saben warga kanggo nanggapi rong dimensi penting saka kejahatan sing nggegirisi - ngilangake kasangsaran manungsa lan ngilangi unsur-unsur faktor penyebab - kanthi mbiayai pitulungan materi kanggo komunitas korban lan makarya kanggo nerbitake undang-undang kanggo nglarang siji jinis gegaman sing asring digunakake kanggo nglakokake pembantaian adhedhasar sengit wong, sing ditargetake minangka anggota kelompok ras utawa agama, para pelaku wis diindoktrinasi kanggo wedi minangka ancaman kanggo awake dhewe. identitas lan kesejahteraan. Sawetara pelaku lan panyengkuyung nyatakake nolak "diganti" dening wong-wong sing ora pantes kesetaraan.

Faktor-faktor kasebut kabeh nuwuhake masalah sing kudu ditanggulangi dening pendidikan perdamaian, ing kasus Buffalo tartamtu iki, ing Amerika Serikat, lan ing kasus-kasus akeh tumindak "kekerasan identitas" sing padha ing pirang-pirang negara ing saindenging jagad ing ngendi pembantaian kasebut uga kedadeyan. . We nggusah pendidik tentrem kanggo ngajak siswa kanggo maca sawetara akun saka ontran-ontran supermarket Buffalo, lan ing rembugan umum maneh kabeh kasunyatan saka cilik sing macem-macem akun nyedhiyani. Kanthi kasunyatan acara kasebut minangka pondasi, klompok sinau kudu maca lan mikir babagan postingan Interfaith Center lan Bend the Arc, banjur diterusake karo pitakon klompok sing ngrampungake pitakon sing diusulake ing ngisor iki.

Bend Arc ngajak para pamaca "... bangkit nglawan ideologi nasionalis putih sing mbebayani sing nyebabake serangan kekerasan iki,"

  • Kena ngapa ideologi digunakake ing jamak? Antarane kita bisa ngenali sawetara mode pamikiran utawa kerangka sing bakal kita ciri minangka nasionalis putih?
  • Punapa ingkang panjenengan lampahi ngginakaken tembung, inspirasi tinimbang tembung, nyebabake ing referring kanggo apa mimpin kanggo serangan? Apa relevansi pilihan tembung kanggo tanggung jawab? Apa relevansi saka intentionality saka pelaku, minangka bukti ing planning rinci pembantaian, duwe tanggung jawab individu? Apa sampeyan bisa njlèntrèhaké web utawa rantai tanggung jawab kanggo iki lan matèni massal liyane? Apa posisi pimpinan sing dipilih lan masyarakat umum ing web utawa rantai sampeyan? Apa sing bisa dijaluk saben saiki kanggo ngilangi kejahatan sengit kasebut? Apa sebabe bisa uga mbutuhake "wani moral lan kekuwatan politik?" Apa sing perlu kita sinau kanggo ngembangake keberanian lan kekuwatan kasebut?

Pusat Antaragama ing New York langsung nganjurake kanggo undang-undang negara nglarang bedhil serbu kaya sing diusulake dening Gubernur.

  • Kanthi cara apa undang-undang iki bisa nyuda kekerasan sengit massal? Apa sampeyan yakin yen larangan kasebut cukup kanggo nyuda kekerasan gun? Apa undang-undang tambahan sing bisa dijaluk?
  • Apa sing perlu kanggo ngilangi kepemilikan pribadi sing nyebar ing proporsi epidemi ing Amerika Serikat? Apa bentuk kekerasan lan tragedi sing ora disengaja liyane sing kedadeyan minangka akibat saka akeh bedhil ing tangan akeh? Apa kahanan kasebut sing kudu "urip karo masyarakat?" Yen sampeyan yakin yen kahanan kasebut kudu / bisa diganti, apa peran pendidikan perdamaian kanggo nggayuh owah-owahan kasebut?

BAR, 5/18/22

Bend the Arc: Tindakan Yahudi - Buletin 17 Mei 2022

Subyek: Buffalo, NY

(Deloken sisan: Bend statement Arc ing ontran-ontran supremacist putih sepuluh wong ireng ing Buffalo, NY)

Muga-muga pengeling-eling kabeh sepuluh wong Amerika Hitam sing dipateni ing Buffalo akhir minggu iki dadi berkah. Lan muga-muga kita kabeh bisa nglawan ideologi nasionalis putih sing mbebayani sing nyebabake serangan kekerasan iki.

Akhir minggu iki, kita dielingake babagan bebener sing lawas lan langgeng: supremasi putih minangka ancaman paling gedhe kanggo ngimpi Amerika demokratis ing ngendi saben wong bisa aman lan berkembang.

Apa kita mlaku liwat lawang supermarket, pusat perbelanjaan, papan pangibadah, mesjid, utawa gréja, saben wong kudu slamet.

Dina Sabtu, nasionalis putih nyopir menyang Buffalo, NY kanthi tujuan mateni wong ireng, mateni sepuluh lan ciloko liyane. Sepisan maneh, ati kita ambruk lan kita kebak nesu amarga tumindak teror supremasi kulit putih.

Kita ndedonga kanggo pulih wong-wong sing tatu lan kita nangisi para korban: Celestine Chaney, 65; Roberta Drury, 32; Andre Mackniel, 53; Katherine Massey, 72; Margus D. Morrison, 52; Heyward Patterson, 67; Aaron W. Salter, 55; Geraldine Talley, 62; Ruth Whitfield, 86; lan Pearly Young, 77.

Muga-muga kenangane dadi berkah, lan muga-muga warisane dadi tumindak. Komunitas Yahudi multiracial kita ngluwihi katresnan, solidaritas, lan dhukungan kanggo komunitas Black ing Buffalo lan kabeh sing nandhang lara.

Serangan iki ora kacilakan. Penembake miturut omongane uwong ndamel sawetara jam kanggo Doel tetanggan iki - milih supermarket Black Buffalo residents lobbied kanggo taun kanggo njaluk - karo maksud kanggo matèni minangka akeh wong Black minangka bisa.1

Manifesto penembak kasebut nyebutake ngapusi "panggantos gedhe," téori konspirasi rasis lan antisemit sing ngaku wong Yahudi ana ing mburi upaya kanggo ngganti wong Amerika putih, asring liwat imigrasi utawa pemilihan. Kabohongan sing padha kaya kasebut ing tembakan sing ditujokake kanggo wong Yahudi ing Pittsburgh ing taun 2018 lan para imigran ing El Paso ing taun 2019.2,3

Iki ora sengaja. Gagasan "panggantos" minangka sing lawas, saiki dirancang kanggo nyebar panik putih ing wektu ganti demografi ing Amerika Serikat.

Ing taun-taun pungkasan, goroh iki wis ilang saka pinggiran gerakan nasionalis kulit putih menyang arus utama retorika politik sayap kanan. Akeh politikus lan ahli politik sayap tengen - saka Fox News 'Tucker Carlson nganti Rep Elise Stefanik, Republikan paling dhuwur nomer telu ing House - nyebarake goroh iki menyang jutaan pamirsa.4,5

Saiki, jajak pendapat sing diluncurake minggu kepungkur nuduhake manawa meh setengah saka pamilih Republik setuju paling ora sawetara "teori panggantos" - ide sing padha sing menehi inspirasi pembantaian ing Buffalo.6

Iki minangka strategi. Ing ngadhepi gerakan sing saya akeh kanggo demokrasi multiras, mardika ireng, lan kebebasan kanggo kabeh, politikus lan pundits iki cynically stoking grievances putih kanggo Pabrik divisi lan wedi kanggo tuwuh daya sing, ora ketompo sing bakal babras. Dheweke ngarahake supaya wong-wong saka kabeh ras lan kelas ora bisa kerja ing garis sing beda kanggo menangake prekara-prekara sing kita butuhake supaya bisa maju.

Kita kudu nanggapi wektu iki kanthi keberanian moral lan kekuwatan politik sing dibutuhake. Ngalahake ancaman bebarengan iki kanggo safety komunitas kita lan demokrasi negara kita kudu dadi prioritas nomer siji saka institusi Yahudi kita.

Bebarengan, kita bakal mbangun negara sing saben wong bisa urip kanthi bebas, aman, lan duweni - ora preduli ras, kepiye ndedonga, utawa saka ngendi.

Ing solidaritas,
Tim Bend the Arc

PS Ing taun-taun pungkasan, Bend the Arc wis nglacak teori konspirasi iki lan ngupayakake para politisi lan pakar sing nyebarake tanggung jawab kasebut. Kita wis ngirim utas ing Twitter kanthi pirang-pirang fakta lan video, sampeyan kudu ngerti apa sing kedadeyan saiki. Mangga maca lan nuduhake yen sampeyan kasengsem.

sumber

1. The New York Times, Gunman Diangkah Black Neighborhood Shaped dening Dasawarsa Segregasi
2. NPR, Apa 'Great Replacement' lan kepiye hubungane karo tersangka penembakan Buffalo?
3. The New York Times, Kepiye Tulisan Rasis Tersangka Buffalo Mbukak Link menyang Serangan Liyane
4. Ibu Jones, Manifesto Buffalo Shooter Ngandelake Konspirasi Supremasi Putih sing padha Didorong dening Tucker Carlson
5. Washington Post, Rep Elise Stefanik echoed teori rasis dinuga diajokaké dening tersangka Buffalo
6. Washington Post, Saklawasé setengah saka Republik setuju karo 'teori panggantos gedhe'


Pranyatan lan Sumber Daya: Teror Domestik Anti-Ireng ing Buffalo

Pusat Antaragama ing New York

(ndeleng statement asli kene)

Pusat Interfaith New York ngaturake belasungkawa sing paling jero kanggo kulawargane 10 warga Buffalo sing tiwas amarga terorisme domestik lan sengit anti-ireng akhir minggu kepungkur. Pandonga kita uga kanggo telu wong sing tatu, kanggo wong-wong sing nyekseni pembantaian, lan kanggo komunitas sing luwih akeh sing tantangan rasisme struktural wis akeh sadurunge Supremacist Putih sing kasar lan radikal mbukak geni ing supermarket lokal.

Penembakan massal iki ana ing baris liyane: 2012 ing gurdwara Oak Creek, 2015 ing Mother Emmanuel, 2018 ing papan pangibadah Tree of Life, 2019 ing El Paso Walmart, 2019 ing masjid ing Christchurch, 2021 ing cilik sing diduweni Asia bisnis ing Atlanta, lan kakehan liyane. Minangka pembunuhan anti-Ireng utama, Nanging, shooting iki manggoni panggonan dhewe ing sajarah unik saka panganiaya rasis ing AS, bali menyang perbudakan, misahake kulawarga, lynching, lan Jim Crow.

Minangka Uskup Presiding Gréja Episcopal lan asli saka Buffalo, Pdt. Michael Curry sing paling akeh ujar: "Kehilangan nyawa manungsa pancen tragis, nanging ana rasa sengit ras sing nyurung penembakan iki, lan kita kudu nyingkiri dalan sing mateni bangsa kita. wis mlaku suwe banget." Kanggo statement lengkap Bishop Curry klik kene.

Minangka organisasi sing ngupaya kanggo nggawe kutha kita aman saka rasisme lan kefanatikan agama, ICNY gabung karo anggota negara lan komunitas sing luwih gedhe kanggo nangisi pati sing bisa dicegah lan kerugian sing bisa dicegah. Ing ngisor iki ana sawetara saran kanggo tumindak ngluwihi pandonga:

VoiceBuffalo wis nglayani masyarakat ing Buffalo nganti pirang-pirang taun. Sampeyan bisa nyumbang loro kanggo distribusi panganan lan popok lan produk kebersihan ing kene. Sampeyan bisa nemokake ing Facebook kene.

Kajaba iku, Dewan Kebijakan Umum Muslim Buffalo wis kerja sama karo pimpinan Gereja lan Komunitas kanggo ndhukung para korban lan kulawargane. Komunitas Muslim, liwat Jami Masjid, wis netepake dana kanggo "Korban Shooting Tops Market" kanggo ndhukung kulawargané korban. Dhuwit sing dikumpulake bakal ndhukung biaya panguburan lan biaya medis. Link ing kene.

Gubernur Kathy Hochul bakal ngusulake tagihan sing nggedhekake larangan negara ing sawetara senjata serbu. Usul dheweke uga bakal kalebu owah-owahan sing bisa ditindakake kanggo undang-undang New York kanggo ngatasi keputusan sing dikarepake dening Mahkamah Agung AS sing bisa ngilangi larangan New York babagan nggawa senjata sing didhelikake. Ayo Gubernur ngerti pendapat sampeyan babagan usulan-usulan iki lan hubungi New York State Council of Churches [email dilindhungi].

Sincerely,

Pdt. Dr. Chloe Breyer
Direktur Eksekutif
Pusat Antaragama ing New York

 

cedhak

Gabung karo Kampanye & bantu kita #SpreadPeaceEd!

Dadi pisanan komentar

Nggabungake diskusi ...