Klompok Universitas Pemberontakan Punah ing Inggris njaluk reformasi pusat eko-pedagogi ing pendidikan tinggi

(Dipunbabar saking: Pambrontakan Punah. 20 September 2019)

Klompok Pemberontakan Kepunahan (XR) wis (20 September) njaluk universitas UK supaya njupuk tindakan langsung kanggo nanggepi krisis iklim lan ekologis. Universitas XR nuntut reformasi pusat eko-pedagogi, sing bakal kalebu pamriksan lengkap derajat universitas kanggo nggambarake keruwetan kahanan sing kita adhepi.

Pengumuman kasebut diawali a dina pendhidhikan iklim njaba St Clements Church on the Strand, nampilake ceramah saka para akademisi lan aktivis, lokakarya, seni lan musik. Penyelenggara njaluk reformasi grosir pendidikan tinggi, kalebu prioritas lan dekolonisasi pendhidhikan iklim ing kabeh jurusan universitas. Program kasebut uga mbahas carane perubahan iklim, keberlanjutan lan keadilan global intersect kabeh disiplin akademik.

Acara kasebut minangka tandha wiwitan Stroke Iklim Global lan minangka bagean saka serangkaian tumindak sing direncanakake Pambrontakan Punah ing kampus universitas ing wulan September lan Oktober.

Universitas XR ngarep-arep dina iki bakal nggabungake ikatan kerja antarane universitas, uga klompok liya sing melu perjuangan lingkungan kanthi 'gerakan gerakan' sejati.

Nian Li, 22 taun, aktivis Pemberontakan Punah lan siswa kedokteran ing Barts lan The London, ujar:

"Universitas gagal menehi respon cekap marang iklim lan krisis ekologis. Dina iki kita ngluncurake deklarasi sing nemtokake sawetara tuntutan sing pengin dideleng siswa.

"Aku minangka mahasiswa kedokteran sing bakal mlebu taun ajaran kaping lima lan ora sepisan pengaruh saka perubahan iklim ing sistem kesehatan wis kasebut ing kursusku. Perubahan Iklim bakal dadi salah sawijining tantangan kesehatan masarakat paling gedhe sing durung kita alami, nanging lan akeh kanca lan kanca rumangsa durung siyap.

"Universitas nggawe siswa ora sopan amarga ora nggambarake kasunyatan kasebut ing desain lan pangiriman kursus."

Jane Penty, Pemimpin Desain Berkelanjutan ing Central St Martins, ujar:

"Minangka dosen universitas, aku ngrasakake kabeh sing diwulangake kudu diramalake gegayutan karo kahanan darurat sing diadhepi. Krisis iklim kita minangka tes paling gedhe kanggo katrampilan kreatif lan kolaborasi manungsa lan kita kabeh kudu diupayakake kanggo ngrampungake. "

Siswa kasebut bakal gabung karo para akademisi lan staf liyane saka Imperial College London, University College London, University of the Arts London, lan London School of Hygiene & Tropical Medicine. Kontributor liyane kalebu aktivis saka Jaringan Solidaritas Internasionalis Pemberontakan Extinction lan Series Diversity Flourishing, Jaringan Lingkungan Wanita, Aksi Mode XR, Dokter kanggo Pendidik XR lan XR, uga pagelaran musik lan puisi saka seniman lokal.

Connor Newson, 24, aktivis Pemberontakan Punah, ujar:

"Kabutuhan reformasi pendidikan iku penting. Liwat acara saiki, kita kudu ngrampungake perkara kasebut. Kita wis ora wareg maneh karo njaluk pangowahan, dina iki kita nggawe lan nduduhake reformasi sing pengin dideleng lan tumindak minangka conto kanggo institusi pendhidhikan kanggo menehi perhatian lan tindakake. Kita solidaritas karo penyerang pemuda. Kita nulis ulang kasunyatan kanggo ngontrol maneh mbesuk. "

Liwat acara kasebut, Universitas XR njaluk sistem pendhidhikan sing bisa diakses lan aktif, amarga mung liwat penyebaran ilmu sing terbuka lan jujur ​​ing universitas sing ujar manawa umat manungsa bakal bisa ngatasi krisis iklim lan ekologis.

Warta kasebut nyusul sukses karo para siswa lan wong tuwa ing Universitas Goldsmiths sing mbujuk institusi kasebut supaya netralake karbon ing taun 2025. Muga-muga ana pamindhahan kolektif para siswa, staf lan akademisi bisa nggawe kita bisa kerja bareng kanggo nambah panas. universitas kanggo ngetutake miturut.

Proklamasi Universitas Pemberontakan Kepunahan '

Kita, Universitas XR, ngumumake yen kita kraman.

Kita mbrontak tumrap kegagalan universitas lan pamrentah kanggo tumindak lan mulang sing sejatine babagan krisis ekologis lan iklim.

Kita mbrontak nglawan sistem pendhidhikan, ideologi institusi lan struktur kekuwatan sing nyebabake kahanan darurat iklim.

Kita mbrontak nglawan akses istimewa kanggo ilmu lan produksi.

Kita mbrontak kanthi non-panganiaya lan pendhidhikan.

Kita nuntut institusi lan reformasi lan tumindak miturut ilmu iklim sing digawe; nggawe iki bisa diakses dening kabeh wong liwat ngatasi kesenjangan antara akademi lan publik, lan nuduhake ilmu.

Kita bakal ngganggu nganti tumindak konkrit kanggo divestasi, dekolonisasi lan diversifikasi ing universitas.

Kita nelpon kabeh disiplin, departemen lan lapangan kanggo melu jujur, terbuka lan kreatif kanthi krisis iklim, nalika ngupayakake fakultas kasebut wis ngupayakake nindakake iki.

Kita ngrameke kabeh bentuk pembelajaran; mbukak ati lan pikiran kita kanggo macem-macem perspektif lan pengalaman ing pangerten manungsa; nggedhekake swarane para piwulang sing dawa mulang babagan nilai lan pengetahuan sing ana ing sistem kehidupan Bumi; lan njelajah peran seni ing sains kanggo ngatasi perubahan iklim, spiritual sajrone materi kasebut.

Kita njaluk pandhuan lan kawicaksanan gerakan siswa, pendhidhik lan aktivis ing saindenging jagad, ngakoni sing sadurunge lan sing aktif; nggambarake macem-macem ilmu lan pengalaman sing beda-beda, lan ditambah karo sejarah pangowahan kolektif sing dipimpin siswa.

Kita usaha kanggo ningkatake solidaritas internasional lan kolaborasi; Gerakan Gerakan, fokus ing tujuan umum pendhidhikan iklim, obrolan lan keadilan; njamin bebener sing diucapake babagan darurat ekologis lan ketidakadilan sing wis ana kanggo para mitra ing saindenging planet, manungsa lan dudu manungsa.

Kita menehi nilai paling apik kanggo kesejahteraan siswa lan staf, ing ndhuwur lan ngluwihi asil siswa lan staf, sajrone budaya regeneratif; pangling yen mung saka iklim batin sing tentrem, bisa mbentuk jagad non-kekerasan.

Kita janji kanggo tetep ngerti kanthi andhap asor babagan akses kita menyang ilmu; ngrusak ideologi lan struktur sing padha sing nyebabake lan bencana iklim, nalika kita ngupayakake nggawe pendhidhikan sing mbukak, bisa diakses lan universal kanggo kabeh.

Pambrontakan kita gampang lan langsung: Gangguan liwat alternatif pendidikan sing nyata.

Kita ora nelpon apa sing dikarepake, nanging saiki wis digawe. 

Kita ngajak kabeh klompok mahasiswa, pemuda, akademisi, serikat pekerja, komunitas lan kampanye liyane, utamane sing wis aktifitas babagan masalah kaya ngono ing saindenging jagad, supaya bisa gabung karo kita kanggo upaya harmoni Kehakiman Global, nalika nggawe Gerakan Gerakan kanggo Transformasi Pendidikan.

Universitas XR, Inggris
xrlondonuniversities@gmail.com

Dhaptar Kelompok Universitas sing Didhekake:

  • Bangor
  • Universitas Bristol
  • Universitas West Inggris (Bristol)
  • Ratu Mary / Bart lan London
  • Birmingham
  • Central St Martins (UAL)
  • Kutha, Universitas London
  • Edinburgh
  • Glasgow
  • Tukang Emas
  • Guildhall (XR London Conservatoires)
  • Imperial College
  • KCL
  • Kabeh Universitas Manchester (klompok ing XR Youth Manchester)
  • Universitas Newcastle lan Northumbria
  • Kabeh Universitas Oxford
  • Sekolah Tutur lan Drama Royal Central (XR London Conservatoires)
  • Rose Bruford College
  • Langkawi
  • SUPAYA MINANGKA
  • Southampton
  • St Andrews
  • UCL
  • Warwick

Babagan Pemberontakan Punah

Pambrontakan Punah minangka gerakan global sing nggunakake pambrontakan sipil non-kekerasan ing upaya kanggo mungkasi kepunahan massal lan nyilikake risiko ambruk masyarakat - kalorone dianggep ora bisa dihindari yen tumindak cepet ora ditindakake kanggo nyuda perubahan iklim sing ditindakake manungsa lan kapitunan keanekaragaman hayati.

Pambrontakan Punah percaya manawa dadi kewajiban warga negara kanggo mbrontak, nggunakake duraka sipil sing tentrem, nalika diadhepi tumindak kriminal dening Pamrentah.

Panjaluk Pemberontakan Punah yaiku:

  1. Pamrentah kudu nyritakake kasunyatan kanthi ngumumake kahanan iklim lan darurat ekologis, kerja bareng institusi liya kanggo menehi saran supaya ana perubahan.
  2. Pamrentah kudu tumindak saiki kanggo mungkasi kerugian biodiversitas lan nyuda emisi gas rumah kaca dadi nol nol ing taun 2025.
  3. Pamrentah kudu nggawe lan dipimpin dening keputusan Majelis Warga Negara babagan iklim lan keadilan ekologis.
cedhak

Gabung karo Kampanye & bantu kita #SpreadPeaceEd!

1 Komentar

Nggabungake diskusi ...