Loading Acara

«Kabeh Acara

  • Acara iki wis liwati.

Dina Internasional bocah wadon

Oktober 11

|Acara Ulangan (Deleng kabeh)

Acara saben taun sing diwiwiti jam 12 esuk dina 00 Oktober, mbaleni tanpa wates

Wiwit taun 2012, 11 Oktober ditandhani minangka Dina Internasional Wanita. Dina kasebut bertujuan kanggo nyorot lan ngatasi kebutuhan lan tantangan sing diadhepi para bocah wadon, nalika ningkatake pemberdayaan bocah-bocah wadon lan pemenuhan hak asasi manungsa.

latar mburi

Ing taun 1995, ing Konferensi Dunia Wanita ing negara-negara Beijing, kanthi sebulat suara nggunakake Proklamasi lan Platform Aksi ing Beijing - cithak biru sing paling progresif kanggo maju ora mung wanita nanging bocah-bocah wadon. Deklarasi Beijing minangka sing pertama sing khusus nyebut hak-hak bocah-bocah wadon.

Tanggal 19 Desember 2011, Majelis Umum Perserikatan Bangsa-Bangsa nggunakake Resolusi 66/170 kanggo ngumumake 11 Oktober minangka Dina Internasional Anak Bocah, kanggo ngakoni hak-hak bocah-bocah wadon lan tantangan unik sing diadhepi para bocah wadon ing saindenging jagad.

Dina Internasional Anak Wanita fokusake kebutuhan kanggo ngatasi tantangan sing diadhepi bocah-bocah wadon lan kanggo ningkatake pemberdayaan bocah-bocah wadon lan pemenuhan hak asasi manungsa.

Bocah-bocah wadon enom duwe hak urip sing aman, terpelajar, lan sehat, ora mung sajrone taun-taun formatif sing kritis, nanging uga nalika diwasa dadi wanita. Yen didhukung kanthi efektif ing taun remaja, bocah-bocah wadon duweni potensi ngowahi jagad - dadi bocah wadon sing saiki dikuatake lan dadi pekerja, ibu, pengusaha, mentor, kepala rumah tangga, lan pemimpin politik sesuk. Investasi kanggo nyadari kekuwatan bocah-bocah wadon saiki netepake hak-hak dheweke saiki lan njanjeni masa depan sing luwih adil lan sejahtera, ing endi setengah saka umat manungsa minangka mitra sing padha kanggo ngrampungake masalah perubahan iklim, konflik politik, pertumbuhan ekonomi, pencegahan penyakit, lan kesinambungan global.

Bocah-bocah wadon nglanggar watesan lan alangan sing ditindakake dening stereotip lan ora kalebu, kalebu sing ditujokake kanggo bocah-bocah cacat lan wong-wong sing manggon ing komunitas sing dipinggirake. Minangka pengusaha, inovator lan inisiator gerakan global, bocah-bocah wadon nggawe donya sing cocog kanggo dheweke lan generasi mbesuk.

Agenda 2030 kanggo Pembangunan Berkelanjutan lan 17 Tujuan Pembangunan Berkelanjutan (SDG) sing diadopsi para pimpinan dunia ing taun 2015, ngemot peta dalan kanggo kemajuan sing lestari lan ora ana sing mundur.

Nggayuh kesetaraan gender lan pemberdayaan wanita iku integral kanggo saben 17 target. Mung kanthi njamin hak-hak wanita lan bocah-bocah wadon ing kabeh target, kita bakal entuk keadilan lan kalebu, ekonomi sing bisa digunakake kanggo kabeh wong, lan njaga lingkungan kita bareng saiki lan kanggo generasi sabanjure.

Panggonan

Global
+ Peta Google

Dadi pisanan komentar

Nggabungake diskusi ...