Loading Acara

«Kabeh Acara

Dina Non-Kekerasan Internasional

Oktober 2

|Acara Ulangan (Deleng kabeh)

Acara saben taun sing diwiwiti jam 12 esuk dina 00 Oktober, mbaleni tanpa wates

(Dipunbabar saking: United Nations)

Dina Non-Kekerasan Internasional dianakake tanggal 2 Oktober, ulang taune Mahatma Gandhi, pimpinan gerakan kamardikan India lan pelopor filsafat lan strategi non-kekerasan.

Miturut resolusi Majelis Umum A / RES / 61 / 271 tanggal 15 Juni 2007, sing nggawe pengetan, Dina Internasional minangka kesempatan kanggo "nyebarake pesen non-kekerasan, kalebu liwat pendhidhikan lan kesadaran umum". Resolusi kasebut negesake maneh "relevansi universal prinsip non-panganiaya" lan kepinginan "ngamanake budaya perdamaian, toleransi, pangerten lan non-kekerasan".

Ngenalake resolusi ing Majelis Umum kanggo 140 sponsor co, Menteri Luar Negeri India, Pak Anand Sharma, ujar manawa sponsor resolusi sing akeh lan beda kasebut minangka refleksi rasa hormat universal kanggo Mahatma Gandhi lan relevan filosofi. Ngutip tembung pamimpin pungkasan kasebut, dheweke ujar: "Non-panganiaya minangka kekuwatan paling gedhe sing ditindakake manungsa. Iki luwih kuat tinimbang gaman kerusakan sing paling kuat sing digawe dening kapinteran manungsa ”.

latar mburi

Urip lan kepemimpinan Mahatma Gandhi

Gandhi, sing nulungi India menyang kamardikan, dadi inspirasi kanggo gerakan non-kekerasan kanggo hak-hak sipil lan perubahan sosial ing saindenging jagad. Sajrone urip, Gandhi tetep setya marang kapercayan ing non-panganiaya sanajan ana ing kahanan sing nindhes lan ngadhepi tantangan sing katon ora bisa diatasi.

Teori sing nyebabake tumindak kasebut, kalebu nyengkuyung ketidakpatuhan sipil gedhe kanggo ukum Inggris kaya nalika Maret Masin taun 1930, yaiku "tegese mung pungkasan"; yaiku, ora prelu nyoba nggunakake kekerasan kanggo nggayuh masarakat sing tentrem. Dheweke percaya manawa wong India ora nggunakake kekerasan utawa gething nalika nglawan kebebasan kolonialisme.

Definisi Non-Kekerasan

Prinsip non-panganiaya - uga dikenal minangka perlawanan non-kekerasan - nolak panggunaan kekerasan fisik kanggo nggayuh owah-owahan sosial utawa politik. Asring diterangake minangka "politik wong biasa", bentuk perjuangan sosial iki diadopsi dening populasi akeh ing saindenging jagad kanggo kampanye kaadilan sosial.

Profesor Gene Sharp, sarjana utama babagan resistensi non-kekerasan, nggunakake definisi ing publikasi, Politik Tindakan Non-Kekerasan:

"Tumindak tanpa kekerasan minangka teknik sing wong-wong sing nolak pasif lan tunduk, lan sing nganggep perjuangan penting, bisa ngrampungake konflik tanpa panganiaya. Tumindak non-kekerasan dudu upaya kanggo ngindhari utawa ora nggatekake konflik. Iki minangka salah sawijining tanggapan kanggo masalah cara tumindak kanthi efektif ing politik, utamane carane nggunakake kekuwatan kanthi efektif. "

Nalika non-panganiaya asring digunakake minangka sinonim kanggo pacifisme, wiwit pertengahan abad rong puloh, istilah non-panganiaya ditindakake dening akeh gerakan kanggo perubahan sosial sing ora fokus marang oposisi perang.

Salah sawijining prinsip utama non-panganiaya yaiku kekuwatan pamrentah gumantung karo idin saka masarakat, lan mula non-panganiaya ngupayakake ngrusak kekuwatan kasebut kanthi mundur saka idin lan kerja sama masarakat.

Ana telung kategori utama tumindak non-panganiaya:

  • protes lan mbujuk, kalebu pawai lan vigil;
  • ora kerja sama; lan
  • intervensi non-kasar, kayata blokade lan pendhudhukan.

Details

tanggal:
Oktober 2
Kategori Acara:
Tag Acara:

Panggonan

Global

Dadi pisanan komentar

Nggabungake diskusi ...