Loading Acara

«Kabeh Acara

Dina Internasional kanggo Ngilangi Kekerasan Seksual ing Konflik

Juni 19

|Acara Ulangan (Deleng kabeh)
taunan

Tanggal 19 Juni 2015, Majelis Umum PBB (A / RES / 69 / 293) ngumumake tanggal 19 Juni saben taun dina Internasional kanggo Ngilangi Kekerasan Seksual ing Konflik, kanggo ningkatake kesadharan yen kudu mungkasi kekerasan seksual sing gegandhengan karo konflik, kanggo ngurmati para korban lan korban kekerasan seksual ing saindenging jagad. lan kanggo menehi pajeg kanggo kabeh wong sing wis wani nglampahi nyawane lan nyawane mandheg kanggo mbasmi kejahatan kasebut.

Tanggal kasebut dipilih kanggo ngelingi adopsi tanggal 19 Juni 2008 saka Resolusi Dewan Keamanan 1820 (2008), ing kana Dewan kasebut ngukum kekerasan seksual minangka taktik perang lan ngalangi pembangunan perdamaian.

Kanggo nanggepi paningkatan ekstremisme kasar, Dewan Keamanan nggunakake resolusi S / RES / 2331 (2016), sing pisanan ngatasi hubungan antara perdagangan, kekerasan seksual, terorisme lan tindak pidana terorganisir transnasional. Ngakui kekerasan seksual minangka taktik terorisme, luwih lanjut negesake manawa korban perdagangan pria lan kekerasan seksual sing ditindakake dening kelompok teroris kudu layak nampa redes resmi minangka korban terorisme.

bukak situs web PBB kanggo jadwal acara lan program 

Tembung "kekerasan seksual sing ana gandhengane karo konflik" nuduhake perkosaan, perbudakan seksual, prostitusi paksa, meteng paksa, aborsi paksa, sterilisasi sing dikuatake, perkawinan paksa lan bentuk kekerasan seksual liyane sing gravitasi sing padha karo wanita, pria, bocah-bocah wadon utawa bocah lanang sing ana gandhengane langsung utawa ora langsung karo konflik. Tembung kasebut uga kalebu perdagangan wong nalika nindakake kahanan konflik kanggo tujuan panganiaya utawa eksploitasi seksual.

Keprigelan sing terus-terusan yaiku rasa wedi lan stigma budaya bisa nyegah supaya mayoritas wong sing slamet saka kekerasan seksual sing gegandhengan karo konflik bisa maju nglaporake kekerasan kasebut. Praktisi ing lapangan ngramal manawa kanggo saben rudo pekso sing dilaporake gegayutan karo konflik, 10 nganti 20 kasus ora ana dokumen.

Dadi pisanan komentar

Nggabungake diskusi ...