Loading Acara

«Kabeh Acara

  • Acara iki wis liwati.

Pisah Bridging: Apa sing Bisa Ditampa Ahimsa (Non-Kekerasan)? - Konferensi Virtual

Oktober 8 - Oktober 10

Nelpon Proposal

Tenggat wektu kanggo ngirim Proposal: Agustus 23, 2021

Pusat Ahimsa ing Universitas Huruf, Seni lan Ilmu Sosial ing Cal Poly Pomona ngundang proposal presentasi kanggo konferensi virtual multidisiplin babagan Bridging Divides: Apa sing Bisa Ditampa Ahimsa?

Katrangan Konferensi

Kita urip ing jaman pamisahan. Lan tuwuh ing kabeh wilayah - sosial, politik, ekonomi, ras, agama, lan ekologis. Nalika pamisahan kasebut ora kabeh anyar, intensitas lan pengaruhe nyebabake tantangan eksistensial. Perpecahan etnik lan ras sing saya akeh saya ngrusak citra masarakat multikultural kita. Bentenane politik sing saya jero mbebayani konsep "siji negara, ora bisa dipisahake." Lan nalika kita minangka negara sing paling sugeh ing bumi, pamisahan ekonomi sing mundhak saya ngrusak struktur masarakat kanthi kemlaratan lan wisma sing saya akeh. Pamisahan kasebut digunakake kanggo tujuan politik sing banjur nggedhekake pemisahan lan ngrusak demokrasi kita. Luwih mbingungake yaiku "divisi vaksin" saiki ing tengah pandemi sing ngancam kesejahteraan kamanungsan dhewe.

Ora ana upaya upaya organisasi lan atusan individu sing wis ngupayakake nggawe jembatan kanthi beda-beda, divisi kasebut terus nyebabake akeh wong.

Konferensi virtual iki bakal nemokake peran lan pinunjul saka ahimsa nalika ngatasi pamisahan kasebut.

Ahimsa utawa non-kekerasan biasane dingerteni miturut apa sing ora, yaiku dudu panganiaya. Konferensi iki bakal fokus ing ahimsa ing babagan IS. Ahimsa minangka non-kekerasan adhedhasar oyot lan empati, ora wedi lan ngapura, matur nuwun lan loma. Iki nuwuhake sopan santun lan kapercayan, nyengkuyung ing antarane rasa kesatuan lan kesatuan.

Kaya ngono, apa ahimsa bisa dadi prinsip pandhuan kanggo ngrampungake pamisahan, kanggo ningkatake inklusi lan ngiyatake dhasar komunitas multi budaya lan budaya kita? Apa bisa ndadekake rasa manunggal ing kelas, komunitas, lan papan makarya?

Proposal: Fokus lan Lingkup

Kita ngajak usulan sing makili macem-macem perspektif disiplin sing madhangi peran lan pinunjul saka ahimsa ing kreteg lan ngowahi pamisahan. Ruang lingkup konferensi kalebu topik apa wae sing melu atribut positif ahimsa ing kreteg lan / utawa ngowahi pamisahan apa wae. Topik presentasi bisa uga dijupuk piwulang saka conto sejarah ahimsa kayata Gandhi, King, Chavez, lan liya-liyane sing nggunakake non-kekerasan kanggo ngatasi pamisahan lan nggawe kesatuan.

Konferensi kasebut uga ngundang presentasi babagan peran pendhidhikan non-kekerasan / pendhidhikan perdamaian kanggo nuwuhake rasa siji, kekancan lan empati kanggo nggawe pangerten sing luwih apik ing antarane para siswa sing asale saka macem-macem latar.

Jadwal Konferensi Virtual (Tentatif kanthi kemungkinan pangaturan cilik):

Jumuah, 8 Oktober: 4: 00-6: 30 pm PDT
Setu, 9 Oktober: 10: 00-12 Wayah awan; 1: 00-3: 00 pm PDT
Minggu, 10 Oktober: 10: 00-12 Wayah awan; 1: 00-3: 00 pm PDT

pirsawan

Para pamirsa ing konferensi kasebut bakal macem-macem: fakultas lan mahasiswa, pendidik K-12, eksekutif bisnis lan profesional liyane, lan anggota komunitas sing luwih gedhe.

Pengajuan Proposal

Mangga kirim liwat email abstrak 250-300 tembung topik presentasi sampeyan cocog karo katrangan konferensi bebarengan karo profil profesional siji kaca (loro minangka lampiran tembung) ing dina Senen, 23 Agustus.

Proposal bakal ditinjau maneh nalika mlebu. Panulis proposal sing sukses bakal nampa kabar liwat email ing tanggal 10 September. Kiriman kudu duwe kekakuan intelektual lan kedalaman tanpa ditunggangi teknis utawa jargon.

Kanggo pengajuan utawa pitakon, email menyang: Dhokter Tara Sethia <[email dilindhungi]>

Dadi pisanan komentar

Nggabungake diskusi ...