Perspektif Planet Evelin Lindner Biru kanggo Ngowahi M hina lan Teror

Review saka Lindner, E. (2017).  Penghormatan, asor, lan teror: Campuran bledosan - lan kepiye carane bisa digunakake kanthi sopan. Lake Oswego, UTAWA: World Dignity Press, 786 pp., USD $ 36.00 (paperback), ISBN 978-1-937570-97-2

Janet Gerson, Ed.D.
Direktur Pendidikan, Institut Internasional babagan Perdamaian
[email dilindhungi]

Pambuka

Kanggo ngerti Dr. Evelin Lindner (MD, PhD Psychology) lan bukune sing anyar Penghormatan, Penghinaan, lan Teror: Campuran Eksplosif lan Kepiye Kita Bisa Nggawe Kekarepan (2017a) yaiku golek pendekatan transdisipliner inovatif kanggo krisis utama ing jaman saiki. Tujuane yaiku "aktivisme intelektual" (hal. Xv) sing ditemtokake liwat "cara ndeleng pelukis, lelungan kanggo nggoleki level makna anyar" (hal. Xxi).

Kunci konseptual Lindner yaiku asor lan konsep kontra, martabat (2006). Iki dadi kristal ing riset doktoral Rasane diremehake: Tema Pusat ing Konflik Bersenjata (2000; 1996), sing fokus ing kasus genosida ing Somalia, Rwanda / Burundi, lan Jerman Nazi, negara asale. Ing presentasi anyar babagan buku iki, dheweke nggambarake tuwuh ing kulawarga pengungsi nalika Perang Dingin, ing pinggir Jerman wates Blok Soviet, ing kana tujuan senjata atom dituju. Mungkin iki menehi pemahaman sing beda babagan cara ngasorake lan teror sing ana ing antarane pribadi, sosial lan level negara.

Ing kene lan ing endi wae, Lindner ngidentifikasi awake dhewe lan urip ing kabeh makarya dadi warga global pasca nasional. Meditasi sing jero babagan sebab-sebab sing nyebabake perang, apa sing dibutuhake kanggo mundur saka kedadeyan kasebut, kepiye teror duwe sejarah jero manungsa, lan kepiye carane dimangerteni minangka wujud asor banget relevan karo kekerasan sing mateni lingkungan saiki. Pendhidhikan dheweke kanggo martabat minangka inti tumindak masarakat global menehi jendela pangarep-arep lan katahanan, kanggo pendekatan seger tumindak perdamaian.

Argumentasi Lindner nggawe objektif lan subyektif. Dheweke nggunakake latar belakang ilmu pengetahuan lan sosial bebarengan karo perspektif sejarah, "lensa psycho-geo-historis" (hal. 4). Buku sing ditinjau ngemot dhaptar "Referensi" sing akeh banget lan bagean "Cathetan". Iki nuduhake kapasitas Lindner kanggo nyerna literatur saka ilmu pengetahuan, ilmu sosial, sejarah, lan disiplin ilmu liyane. Kanggo iki, waca sing apik banget. Ing wektu sing padha, dheweke kerja saka kearifan pribadi amarga urip ing macem-macem budaya - Jerman, Mesir, Jepang, lan Kenya, kanggo sawetara jeneng - lan nate nyoba dadi warga global, sing ora urip ing endi-endi lan ing endi wae , urip sithik banget, mindhah hadiah sinau lan pangerten saka siji menyang liyane. Dheweke ngakoni "jaringan kanca sing akeh" sing menehi akeh "hadiah wawasan" sing nggawe volume iki dadi petualangan nggawe (hal. Xxix).

Petualangan sing digawe bebarengan iki minangka asil saka panen lan conto liwat bangunan jaringan intensif sing digawe dening konferensi kaping pindho jaringan Human Dignity and Humility Studies (HDHS). Konferensi kasebut minangka pertemuan komunitas global, konvergensi kanggo sesambungan, sinau saka lan karo wong liya. Dheweke kuat, nyenengake, menehi semangat. Kabecikan lan kehangatan tetep ana. Dimensi pendidikan jaringan kasebut dipimpin dening Direktur HDHS, Linda Hartling, kanthi kontribusi saka Don Klein (saiki wis almarhum), Phil Brown, lan Michael Britton.

Ing pikiranku, acara-acara kasebut nggambarake pendhidhikan perdamaian pembangunan jaringan, wujud nalika kanca-kancaku Betty Reardon, Tony Jenkins, Dale Snauwaert, lan aku praktek dadi Sekretariat Institut Pendidikan Perdamaian Internasional (IIPE). Lindner dadi pengunjung rutin ing Pusat Pendidikan Damai ing Guru College, Universitas Columbia. Aku melu konferensi pertama ing taun 2001 lan melu terus. Rapat kaping pisanan kasebut ditindakake sajrone residensi Lindner ing Pusat Kerjasama lan Resolusi Konflik Internasional ing Program Psikologi Sosial ing sangisoré naungan Morton Deutsch lan Peter Coleman, sing kita wis makarya kanthi tliti babagan masalah perdamaian lan pasinaon konflik.

Penghormatan, Penghinaan, lan Teror, volume pertama panelitian telung volume sing diproyeksikan "nggambarake normalitas teror ing jaman biyen lan kepiye teror minangka dalan kanggo nampa pakurmatan, definitorial kanggo umume masarakat, kepiye ngrampungake kabeh detail babagan psikologis lan sosial, lan kepiye isih relevan dina iki ”(hal. xv). Kaya ing buku sadurunge, kunci konseptual Lindner yaiku ngina. Ing telung bagean, dheweke nggandhengake asor menyang 1) dominasi lan dilema keamanan, 2) pakurmatan lan kewajiban males, lan 3) nemtokake perdamaian minangka keseimbangan teror. Amarga sawetara buku kasebut, aku bakal matesi fokus ing telung bidang: ngurmati asor, martabat lan korélasi karo apa sing digawe Lindner egalisasi, lan implikasi metodologi Lindner kanggo peneliti studi perdamaian lan pendidik perdamaian.

Apa sing Ngasorake Penghormatan lan Kewajiban Dibales?

Kanggo Lindner, asor minangka kunci, kanthi siklus ngasorake gerakan campuran eksplosif sing nyebabake terorisme. Dheweke nerangake kaya ing ngisor iki:

Yen kita ujar manawa asor minangka 'bom nuklir emosi' lan bisa uga dinamika sosial sing paling beracun, mula bom iki bisa dipicu kanthi nyebabake ngasorake mikro. Kanthi ngetrapake terorisme, sanajan mikro-terorisme, mungsuh bisa didorong kanggo males. Iki banjur mbukak kesempatan kanggo target dheweke minangka penyerang asli, minangka serangan 'pertahanan' sing pantes (hlm. 127).

Mula asor, dimangerteni minangka mekanisme dominasi ing endi a naskah pakurmatan didhukung pola prilaku sing misah lan ngundhakake padha karo bawahan. "Ing konteks model dominasi masarakat… kemenangan nglawan lawan kanggo kompetisi dominasi minangka tugas paling penting… sing menehi pakurmatan lan makna" (hal. 128).

Skrip kehormatan iki lan gegayutane karo tumindak sing ngeculake getih, sing jelas digawe kula liwat penayangan operasional taun 1823, Semiramida, dikarang dening Rossini kanthi skenario dening Rossi adhedhasar lakon Voltaire sing dipentasake ing New York dening Metropolitan Opera.

Semiramida minangka opera epik sing ditemtokake ing Babel kuno adhedhasar legenda Ratu Semiramide sing kuat. Drama operatis kasebut nggambarake babagan masalah kanggo mulihake pamrentah sing rusak amarga rajapati bojone, raja, sing memedi isih ngganggu raja. Nalika Ratu Semiramide ngundang raja-raja perang tetanggan kanggo njaluk dhampar kanthi nikah karo dheweke, raja-raja prajurit teka nggawe memedi Raja sing dipateni. Panampilan memedi dheweke nggegirisi kabeh wong. Penampakan kasebut nuntut bales dendam kanthi ukuman sing mateni wong liya. Mangkono, pamulihan kekuwatan sing sah nuntut ukuman. Pitakon babagan sapa sing bakal dadi ketegangan dramatis sabanjure, mung dijawab ing wayah pungkasan opera nalika pihak sing salah ditindhes. Awak glethak tanpa urip ing ngisor panggung minangka panguwasa anyar, algojo, diangkat dadi mahkota kanthi kamulyan ing ndhuwur panggung. Hierarki "bener" maneh diangkat kanthi harfiah lan kiasan; pakurmatan lan katentreman dipulihake maneh.

Skenario opera kasebut kanthi ringkes nggambarake apa sing diarani Evelin Lindner ngurmati asor - kuwajiban males. Crita archetypal dheweke madhangi model pakurmatan, mripat-kanggo-mripat, getih kanggo getih, kanggo ngiket masarakat ing kekuwatan sing dominan. Mula, ing jagad sing didegake kanggo pakurmatan, asor kudu nuwuhake kekerasan, uga perang.

Miturut Lindner, tugas nomer loro kanggo ngasorake yaiku tanggung jawab njaga kehormatan lan dominasi liwat subordinasi. Iki minangka bentuk sing umume ditemokake ing praktik saben dinten.

Kanggo ngrampungake tugas nomer loro, yaiku supaya para petugas tetep andhap asor, mbukak kanthi brutal bisa uga duwe kekarepan, lan isih ana. Akeh panguwasa sajrone sejarah nggunakake kekuwatan kanggo nahan wong cilik - wiwit saka panganiaya lan teror, nyiksa, nganti mateni ... suwe-suwe, kelompok sing dominasi nyoba ngganti kekuwatan kanthi pendekatan sing luwih canggih ... supaya wong sing wedi ngasorake bisa uga paling efektif alat ”(2018a, kaca 128-9).

Lindner tujuane supaya para pamaca nantang legitimasi mitos, traumas, lan kerentanan kanggo "ngasorake dhiri kanthi sukarela", yaiku nampa mitos dominan sing nyoto subordinasi, lan kanthi mangkono manipulasi akeh (pp. Lxvi-lxvii).

Pungkasan, kanthi panjelasan dhasar kasebut, Lindner ngajak para pamaca dadi proyek ganti paradigma "rekonsiliasi global radikal", proyek keberanian, lan pangenalan interkoneksi,

… Radikal ing dedikasi kanggo nggawe kesadharan kritis umum supaya bisa transformasi politik… iki tegese ngakoni asor, tegese ngisinake rasa asor kanggo nguripake energi dadi tumindak konstruktif (hal. Lxvii).

Lindner nggunakake ide kasebut Planet Biru, sesanti Bumi sing saiki bisa diakses liwat proyek ilmiah lan mlebu ing angkasa, sing ngidini manungsa bisa ndeleng Bumi kanthi utuh, entitas bebarengan sing nuduhake bareng jagad raya lan sistem tata surya liyane (hal. 375 ). Kanthi gambar iki, dheweke ngajak kita ngakoni kabutuhan lan karsane subtitle, "Cara Kita Bisa Defuse [campuran eksplosif iki] karo Dignity", sing diklaim minangka jendela kesempatan sing ngarep-arep.

Keamanan adhedhasar Martabat kanggo Planet Biru Kita

Kanggo Lindner, gambar Blue Planet, sesanti Bumi saka angkasa, nyekel tujuwan dual kanggo njupuk perspektif global lan kapasitas kanggo ndeleng inklusifitas komunitas global ing planet sing dituduhake. Dheweke nantang kita supaya bisa njupuk keuntungan saka transisi sejarah sing diadhepi manungsa ing wektu sing penting iki.

[Gegayutan] pangowahan iklim, tumindak ora ditindakake kanthi nolak ancaman kasebut, uga kanthi ngelawan, dadi gedhe banget nganti kekalahan - 'ora ana sing bisa ditindakake; kita wis pinesthi. ' Gambar Planet Biru saka perspektif astronot ngringkes, ngumumake, lan nglambangake kesempatan sing akeh kanggo kita nggawe jagad sing mulya, kalebu jagad bebas teror, pungkasane bebas teror sistemik. Apa sing cocog karo manungsa saiki yaiku rasa darurat supaya bisa ndeleng lan nggunakake jendela kesempatan sing ora ana tandhingane sing bisa uga ora tetep suwe (2017a, kaca 4)

Jendhela kesempatan kasedhiya amarga kesadharan anyar sing anyar. Iki menehi kekuwatan marang manungsa kanthi kasempatan kanggo nantang lan mikir maneh paradigma keamanan sing ditandur, jantung hubungan internasional, lan sistem perang sing gegandhengan. Paradigma keamanan, dheweke negesake, didhasarake dominasi lan teror, asor fisik lan psikologis.

Ing endi wae lan kapan wae dilema keamanan kuwat, iki minangka pigura sing mesthi ditrapake kanggo kabeh wong sing bisa digayuh. Iki meksa terminologi pakurmatan, mungsuh, dendam, perang, lan kamenangan nganti saiki (2017a, kaca 373).

Dheweke ngajak kita melu reformasi paradigma keamanan adhedhasar dominasi kanthi perancah konseptual alternatif.

Bingkai interpretasi or paradigma normatif yaiku wangun perancah konseptual sing kita andelake kanggo mangertos pangerten babagan jagad. Kita kudu fokus ing legenda mitos (Pratto) sing dadi dhasar wacana dominan sing ngasilake lan ngasilake dinamika kekuwatan sing dadi dhasar pamrentahan (Foucault)…. Globalisasi sing dipandu kanthi sengaja bisa nggawa pangowahan .... Kita minangka manungsa, sampeyan kanthi sengaja bisa nggunakake globalisasi kanggo ngrampungake masalah keamanan. Kita bisa nggawe kapercayan global. Kita bisa nggawe pigura sing nggawe kita main game komunitas global (2017a, kaca 373).

Martabat minangka prinsip inti kanggo ngowahi hubungan global dadi sistem perdamaian sing ngemot kesetaraan lan kalebu - egalisasi minangka Lindner wis ngarani hubungan kasebut. Nalika dheweke ujar, "Aku wis nyipta istilah kasebut egalisasi kanggo mujudake realisasi sejatine cita-cita hak asasi manungsa kanthi martabat sing padha kanggo kabeh ”(2017a, hal. xxvii). Kanthi globalisasi, dheweke ateges "teka kabeh manungsa… ditambah karo… hak asasi manungsa, sing nganggep kurang sah, kabeh mantan pembenaran kanggo ketimpangan dicopot" (2017a, hal. 366). Gegandhengan karo konseptualisasi komunitas global adhedhasar kapercayan, komunikasi, lan ngrungokake jero, dheweke menehi saran supaya kita bisa ngowahi jagad kita saka model dominasi kompetitif hubungan global dadi siji adhedhasar kesatuan ing macem-macem "dioperasionalake liwat pluralisme sing dibatesi" (2017a, p . 374).

Saiki wayahe nggawe target superordinasi sing bisa nggabungake kamanungsan, target sing nyata kamulyan. Wayahe humanisasi globalisme kanthi nggabungake egalisasi lan wujud globegalisasi… Globalisasi bisa mbantu kita. Nanging, mung yen martabat sing padha bisa dienggo supaya bisa nyegah rasa asor supaya ora bisa tumindak ala ... saben komunitas duwe tanggung jawab moral ... iki uga tanggung jawab moral kabeh masarakat moral [global] (2017a, hal. 375).

Minangka 'sumber kreatif agensi kolektif' (2017a, kaca 379), Lindner ndhesek partisipasi ing pamindhahan paradigma normatif iki menyang keamanan adhedhasar pluralitas komunikatif sing beda-beda sing gegandhengan, sajrone kesatuan komunitas global sing padha lan padha karo martabat sing saling gumantung.

Pendhidhikan Perdamaian lan Rintangan Metodologis

Paradigma keamanan anyar sing dibahas ing ndhuwur nggawe aku cocog karo pendhidhikan perdamaian. Nanging Lindner, ujar manawa pendhidhikan perdamaian durung cukup. Mesthine, ing paradigma anyar Planet Biru, dheweke pancen bener. Ora ana pendekatan, praktis utawa teori, sing bisa ngatasi kerumitan tantangan. Pendekatane dhewe nuduhake model gambar lan disiplin. Nanging, minangka pendidik perdamaian sing uga duwe akeh dimensi, aku pengin menehi masalah karo dheweke ing kene. Pendhidhikan perdamaian asring dipandang sempit lan mula dipecat. Sayange, Lindner ndhukung pernyataan kasebut kanthi siji sumber, siji studi psikologi sosial nggunakake pemuda Israel lan Palestina. Kayane aku dheweke milih iki amarga kerawanan para muda supaya direkrut kanggo tumindak teroris kaya sing disaranake karo pratelan babagan watesan pendidikan perdamaian.

Lindner nyerat:

Sapa wae sing yakin yen pendhidhikan perdamaian bakal cukup minangka obat, bakal kuciwa. Pendhidhikan perdamaian migunani lan penting, nanging durung cukup. Riset ing psikologi sosial nuduhake manawa umure para remaja umur telulas nganti limalas taun, sing paling kudu ngrungokake, yaiku sing paling angel digayuh.

Utamane pria remaja sing paling rentan direkrut dening pengusaha teror. Umume wong ora bisa nggayuh kapasitas otak nganti umur rong puluh lima taun. Mula akeh bocah sing ora bisa nahan awake dhewe, lan lingkungane kudu nanggung tanggung jawab kasebut. Komunitas kasebut kudu nyekel lan ngemot para mudha kasebut ing kerentanan. "Sampeyan butuh desa kanggo ngasuh anak," ujare salah sawijining wong Afrika, "Kabeh bocah kalebu anak kita" uga liyane. Kanggo jagad sing ora ana terorisme, desa global sing tanggung jawab kanggo kabeh bocah lan pemuda ing saindenging jagad (2017a, kaca 3-4).

Lindner mbuktekake pratelan kasebut kanthi referensi bab evaluasi Baruch Nevo lan Iris Breum "Program Pendidikan Damai lan Evaluasi Efektivitas. " Karya iki nyinaoni program psikologi sosial adhedhasar teori kontak lan berorientasi karo eksistensi co-konteks pasca konflik. Bab ing Pendhidhikan Perdamaian: Konsep, Prinsip, lan Praktek ing saindenging jagad (Salomon and Nevo, Eds., 2002), buku sing sadurunge dakwaca (2004). Sanajan judhul buku lan kalebu riset ing macem-macem konteks konflik, kabeh panliten adhedhasar pengalaman teori kontak lan riset psikologi sosial. Buku iki minangka buku penting lan migunani ing panliten kasus lan panelitian sing digunakake. Sanalika, ruang lingkup buku kasebut ora bisa njembarake bidang pendhidhikan perdamaian, kanthi makarya saka pirang-pirang disiplin ilmu, metodologi, masalah sing ditangani, lan luwih akeh konteks sing dikembangake.

Napa Lindner nyengkuyung model riset pendidikan perdamaian cilik iki minangka model kanggo bidang riset lan praktik sing beda-beda? Utawa, kita bisa uga takon, kepiye metodologi Lindner ngidini dheweke nyekel posisi kasebut?

Ayo ngrembug metodologi Lindner. Dheweke nggawe konsep utama asor, kehormatan, teror lan martabat. Nggunakake iki kerangka konseptual, dheweke nemokake ilmu babagan disiplin, metodologi, lan skop penyelidikan. Metodologi nyebrang, nyebrang iki nyedhiyakake macem-macem bahan, teori, kasus, kiasan. Kaya lukisan, drive duwe intuisi. Pakaryan semacam iki bermasalah kanggo sing duwe gelar doktoral lan beasiswa liyane ing jero akademi. Praktisi ing bidang akademik pendhidhikan perdamaian kudu terus nggawe kredibilitas lapangan kanthi metodologi sing luwih dingerteni lan ditampa: riset epistemologis, kuantitatif, lan / utawa kualitatif. Ing wektu sing padha, para pendidik perdamaian kudu ngerti lan ngerti pentinge proyek Lindner.

Minangka pendidik perdamaian lan peneliti perdamaian ing komunitas global, kita kudu nangani masalah-masalah sing metode riset lan institusi nggawe kebijakan saiki. ing kabeh lapangan gagal grapple kanthi efektif. Kita kudu bisa mbedakake nalika riset lan kerangka kerja entuk bathi saka wates sing ditemtokake kanthi sempit lan tetep ana ing silo kanggo entuk analisis sing jero. Kita uga kudu sinau kanggo ngobrol babagan disiplin lan kolaborasi - gegayutan karo krisis iklim, penting supaya bisa melu ilmuwan iklim, ilmuwan politik, psikolog, sarjana hukum lan praktisi, profesional kesehatan, guru, aktivis, petani, lan anggota komunitas .

Kasunyatane, nalika pamaca maca babagan karya sing kuat iki, dadi jelas tumrap pendhidhikan perdamaian manawa pangertene Lindner babagan kewarganegaraan global sing cocog bisa cocog karo konteks sinau perdamaian lan pendhidhikan perdamaian. Iki uga sing diarani. Konsepsi kita babagan pendhidhikan perdamaian minangka konsepsi sing dibebasake, dudu versi sing dipotong sing diwatesi kanggo bocah, sekolah, disiplin tunggal, metodologi, paradigma utawa resep.

Ing ngisor iki ana tantangan kanggo para pamiarsa karya Lindner: Riset lan panulisane nggabungake jenius pribadi lan pengalaman global langka kanthi kapasitas sing apik kanggo maca ilmiah, ilmiah sosial, sejarah, lan jinis sastra liyane. Ora ana siji-sijine sing dominasi, mula karyane ora kalebu kategori disiplin ilmu akademik lan publikasi sing standar. Para sarjana pangembang kudu ngerti bedane iki. Saliyane, sintesis idiosyncratic asil adhedhasar asor minangka konsep utama nyopir, nggawe kebebasan investigasi asosiatif. Amarga kompleksitas krisis global, bebaya iklim, lan masarakat manungsa global, pendekatan inovatif kaya iki penting. Kapasitas unik sing ditawakake Lindner sajrone riset lan jejaring global nggawe kahanan supaya akeh kita sinau saka wates epistemologi sing berkembang iki.

Cathetan Suku

  • Gerson, J., & Opotow, S. (2004). Konflik sing bisa nyebabake lan tantangan urip bebarengan. Review buku G. Salomon & B. Nevo (Eds.). (2002). Pendhidhikan perdamaian: Konsep, prinsip, lan praktik ing saindenging jagad. Mahwah, NJ: Lawrence Erlbaum Associates, Inc. Ing Analisis Masalah Sosial lan Kebijakan Publik, 4, 265-268.
  • Lindner, EG (1996). Rasane diremehake: Tema utama ing konflik bersenjata. Sinau babagan peran ngasorake ing Somalia, lan Great Lakes Region, ing antarane pihak-pihak sing perang, lan ana hubungane karo pihak sing melu-melu. Garis besar proyek riset. Oslo: Keterangan proyek doktoral, Universitas Oslo, Departemen Psikologi, Dewan Penelitian Norwegia, Departemen Urusan Multilateral, Menteri Luar Negeri Kerajaan Norwegia. Deleng uga versi Prancis Le sentiment d'être humilié: Un Thème central dans des conflits armés. Sampeyan ora bisa ngremehake Somalie lan Burundi / Rwanda, parli les partis belligérants, lan rapport tambahan kanggo para intervensi. www.humigationstudies.org/whoweare/evelin02.php.
  • Lindner, EG (2000). Psikologi asor: Somalia, Rwanda / Burundi, lan Jerman Jerman. Oslo: Universitas Oslo, Departemen Psikologi, disertasi doktoral. www.humigationstudies.org/whoweare/evelin02.php.
  • Lindner, EG (2006). Konsep martabat manungsa. Studi Martabat lan Asor Manungsa. www.humigationstudies.org/whoweare/evelin02.php.
  • Lindner, EG (2014). Konseptualisasi lan identitas global Evelin Lindner kang “identitas kembang srengenge”, Lan Pendekatan Dignilog (martabat + dialog), loro kontribusi, 23 Januari 2014, "Komunikasi lan Martabat" - Rapat Jaringan Tematik sing ditindakake dening Studi Martabat Manungsa lan Humili ing Oslo, bebarengan karo "Impuls" - Jurnal Psikologi Mahasiswa ing Universitas Oslo, lan Educationforpeace-dot-com, ing Universitas Oslo, Norwegia, tanggal 22 - 24 Januari 2014.
  • Lindner, EG (2017a).  Penghormatan, asor, lan teror: Campuran bledosan - lan kepiye carane bisa digunakake kanthi sopan. Lake Oswego, UTAWA: World Dignity Press.
  • Lindner, EG (2017b). Apa Tujuan Pendidikan? Kabutuhan Nglatih Martabat lan Martabat. Kuliah sing diwenehake tanggal 15 November 2017, ing konteks Minggu Pendidikan Internasional 2017 sing diatur dening Office of International Services (OIS) ing Teacher College (TC), University of Columbia, New York City.
  • Lindner, EG (2017c). Penghormatan, Penghinaan, lan Teror: Claudia Cohen ing Dialog karo Evelin Lindner Babagan Bukune Anyar. Dialog sing direkam tanggal 16 November 2017, dialog sing direkam ing studio Guru College, Universitas Columbia, New York City, dening Hua-Chu Yen.
  • Lindner, EG (2017d). Penghormatan, Penghinaan, lan Teror: Campuran Eksplosif - lan Kepiye Kita Bisa Ngatasi Karo Martabat. Pidato sing diwenehake tanggal 8 Desember 2017, ing Lokakarya 14 babagan Transformasi Penghinaan lan Konflik Kekerasan, kanthi irah-irahan "Sifat Martabat - Martabat Alam," ing Universitas Columbia, 7 - 8 Desember 2017.
  • Nevo, B. & Breum, I. (2002).  Program pendhidhikan perdamaian lan evaluasi efektifitas, kaca 271-82. Ing Salomon, G. & Nevo, B. (Eds.). Pendhidhikan perdamaian: Konsep, prinsip, lan praktik ing saindenging jagad. New Malwah, NJ: Lawrence Erlbaum Associates.
  • Semiramide (G. Rossini) (10 Maret 2018) Produksi Opera Metropolitan New York 10 Maret 2018  https://www.metopera.org/discover/synopses/synopses1/semiramide/

Dadi pisanan komentar

Nggabungake diskusi ...