UE ndhukung proposal saka Komite Teknis Bi-komunal Pendidikan ing Siprus kanggo pilot materi pendidikan perdamaian

Bocah-bocah saka kalorone komunitas melu ing aplikasi pilot proyek pendhidhikan gabungan BAYANG, sing ana ing sangisoré naungan Komite Teknis Bi-Komunal Pendidikan lan dileksanakake dening Association for Dialog Sejarah lan Riset (AHDR) lan Home for Cooperation (H4C ) antarane 26 Mei nganti 2 Juni 2017. (Foto: UNFICYP / Ludovit Veres)

(Dipunbabar saking: Ing-Siprus. 31 Juli 2019)

Uni Eropa bakal menehi dhukungan kanggo papat proposal pertama saka Komite Teknis Bi-komunal ing Siprus, miturut siaran pers sing diterbitake dina Rebo dening UNDP, Program Pembangunan PBB.

Fasilitas dhukungan sing dibiayai Uni Eropa kanggo Komite Teknis dwi-komunal bakal ndhukung usulan-usulan sing diajukake dening Komite Teknis babagan Kadurjanan lan Masalah Kriminal, Masalah Kemanusiaan, Lingkungan lan Pendidikan.

Papat proposal sing bakal dibiayai fasilitas kasebut yaiku:

  • Partisipasi ing lokakarya ing Universitas Cambridge ing Kamar Bersama
  • Angels tentrem, sawijining proyek sing tujuane kalebu sosial
  • Kerjasama pertukaran pengalaman lan informasi ing antarane ahli lingkungan
  • Produksi pilot materi pendidikan babagan perdamaian

"Kita seneng banget karo usulan-usulan sing dipilih nganti saiki lan kita ngajak kabeh Komite Teknis supaya entuk kesempatan kanggo nggawe usulan kanggo kegiatan ad hoc cilik uga proyek sing luwih substansial," ujare Meltem Onurkan Samani, Komite Teknis Koordinator Siprus Turki lan Adrianos Kyriakides , Komite Teknis Koordinator Siprus Yunani.

Komite Pengarah kanggo "fasilitas Dhukungan kanggo Komite Teknis dwi-komunal" kalebu Siprus Yunani Komite Teknis lan Koordinator Siprus Turki lan perwakilan saka Komisi Eropa, Program Pembangunan PBB lan Kantor Penasihat Khusus Sekretaris PBB Umum ing Siprus.

Rilis pers ngelingake yen Komisi Eropa, minangka bagean saka dhukungan kanggo langkah-langkah pembangunan kapercayan, miwiti "Dhukungan kanggo Fasilitas Komite Teknis Bi-Komunal" lan perjanjian kontribusi sing ditandatangani karo UNDP yaiku regane € 1 yuta kanthi durasi rong taun.

Fasilitas dhukungan iki bakal ngupayakake kerja sama lan kanggo nggawe kapercayan kanthi menehi kontribusi kanggo ngrampungake masalah Siprus.

Komite Teknis Bi-Komunal ditetepake dening pimpinan komunitas Siprus Yunani lan komunitas Siprus Turki sing ana ing sangisoré naungan PBB, kanggo ngatasi masalah sing mengaruhi urip saben dinane, kanthi nyengkuyung lan nggampangake interaksi lan pangerten sing luwih gedhe. antarane rong komunitas kasebut.

Republik Siprus wis dipérang wiwit taun 1974 nalika tentara Turki nyerang lan ngrebut 37% wilayahé. Pirang-pirang undhang-undhang perdamaian sing dipimpin PBB saiki durung ngasilake asil. Rundingan pungkasan, ing musim panas 2017, ing resort Swiss ing Crans-Montana rampung kanthi ora mesthi.

Dadi pisanan komentar

Nggabungake diskusi ...